Veres István

A Szerencsejáték Rt. területi igazgatója,

Miskolc

baz_01_72_veres_istvan.jpgAz ember életében a játék több mint szórakozás, hiszen kínálja a kihívást, egyben a hirtelen kiugrás, önmagunk újraértékelésének lehetőségével kecsegtet, s mivel ezek érzelmi életünknek nem hétköznapi elemei, azokat mindig sajátos izgalommal éljük meg. Ezért fogadunk, lottózunk, totózunk, kenózunk, tippmixezünk, skandináv lottózunk, hiszen ezek a játékok a várakozás kellemes feszültségével kötik át napjainkat.

Arról, hogy közben folyamatosan érezhessük a játék tisztaságát, korrektségét, napjainkban egy nagy hagyományokra épülő, a legkorszerűbb nyugati professzionizmus színvonalán működő gépezet gondoskodik, a Szerencsejáték Rt.

Ez a cég hosszú távon vállalja, hogy a játékokat kedvelő milliók bizalmának letéteményeseként napról napra, hétről hétre tisztességes fogadást kínál. A régi és az új játékok feltételeinek folyamatos karbantartása, finomítása, megújítása az ott dolgozók számára munka és kihívás egyszerre, melyet a fogadók százezrei, milliói tesztelnek le azzal, hogy azokat elfogadják, fogadási programjukba állítják.

Veres Istvánt, aki ezerkilencszázkilencvenkilenc december elsejétől látja el a Szerencsejáték Rt. Területi Igazgatósága vezetői tisztét öt megyében: Borsod-Abaúj-Zemplénben, Hevesben, Hajdú-Biharban, Szabolcs-Szatmár-Beregben és Nógrádban – irányítója e szerteágazó, egyre gazdagabb játék lehetőséget kínáló munkának – arra kértük, mutatkozzon be olvasóinknak.

– Abaújkéren születtem ezerkilencszáznegyvennyolcban, édesapám kőművesként dolgozott, édesanyám a háztartást látta el. Egy fiú testvérem volt, aki tavaly hagyott itt minket, váratlanul halt meg. Középiskolába a budapesti, Gömb utcai közgazdasági technikumba, a közlekedési tagozatra jártam, majd a Marx Károly Közgazdaság-tudományi Egyetem pénzügyi szakán szereztem diplomát ezerkilencszázhetvenegyben. A középiskolai és egyetemi évek alatt megszerettem a fővárost, hiszen azok az esztendők a fiatalságomat jelentették. Mégis hazajöttem a megyébe, Miskolcra, ugyanis ezerkilencszázhetvenkettőben házasságot kötöttem évfolyamtársammal, Kalas Máriával. Házasságunkból két fiú született, mind a ketten az idén végeznek, mint közgazdászok.

– Eszerint a szülők példája kellően vonzó hatást gyakorolt rájuk.

– Más-más úton jutnak el ugyanoda, hiszen a nagyobbik, István Attila a két tannyelvű sárospataki, illetve a Földes-gimnázium után került a mai nevén már Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetemre, a kisebbik, Péter Zoltán pedig a Berzeviczyből jelentkezett a Miskolci Egyetemre. Mindketten határozottan közelítenek kijelölt életcéljuk felé, a nagyobbikat a Magyar Nemzeti Banknál máris foglalkoztatják, a kisebbik ugyancsak a pénzügyi szektort szemelte ki magának.

– Hogyan alakult az Ön élete, amikor elvégezte az egyetemet?

– Miskolcon a KSH SZÜV-nél kezdtem, ahol végigjárva a lépcsőfokokat, a szervezőtől, az osztályvezetői, majd a területi igazgatói munkakörig, huszonhat évet töltöttem el. A Szerencsejáték Rt.-hez pályázattal kerültem, ahol ezerkilencszázkilencvennyolctól töltöttem be a hálózati és értékesítési osztályvezetői posztot. A területi igazgatói tisztséggel ezerkilencszázkilencvenkilenc december elsején bíztak meg.

– A nyilvánvalóan teljes figyelmet, a hivatalosnál gyakran hosszabb munkaidőt követelő szakmai tevékenysége mellett ez a foglalkozási kör vélhetően színes epizódokkal is tarkítja az életét, hiszen a fogadó, a homo ludens egyszer lelkes, máskor szomorú vagy csalódott, ha pedig hirtelen rászakad egy hatalmas nyeremény, annak érzelmi hullámai is megérintik Önöket.

– Valóban, valamilyen szinten részesei vagyunk a fogadók örömének. Jó látni a boldog nyerteseket, akik ötven milliós nyeremény határig egy találkozás keretében velünk egyeztetik a következő lépéseket, itt helyezik letétbe a szelvényt stb. Különösen jó érzés tölt el bennünket, amikor látjuk, hogy a fogadó és családja számára ez komoly segítséget jelent. A nyertesek öröme a mi örömünk is, hiszen ők tovább erősítik a bizalmat irántunk. A bevételek meghatározott részét minden körülmények között nyereményként fizetjük ki.

– Mi nyújt Önnek és családjának kikapcsolódást a munka, a tanulás után?

– Feleségem a miskolci Semmelweis Kórház gazdasági igazgatója, tehát ő is felelős munkakörben dolgozik, a gyermekeink pedig becsülettel helytállnak a tanulásban, ezért nagyon fontos mindannyiunk számára a pihenés, a kikapcsolódás. Bebarangoltuk már Európa több országát, olykor a kempingezéssel járó foglalatosságokat is vállaltuk, hogy eljussunk vágyott úti céljainkhoz. De szívesen fedezzük fel újra meg újra hazánk szép tájait is. Nekem az igazi pihenést, a természettel való meghitt közelség örömét a nyéki tó melletti horgászházunk, a tóparti nyugalom, a pecázás adja – foglalta össze válaszát Veres István.

 (Borsod-Abaúj-Zempléni Almanach 1. kötet. In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2000.)
Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése