Csikós Zoltán

A TiszaCash Zrt. vezérigazgató-helyettese,

Miskolc

baz_08_12_csikos_zoltan.jpgEddigi életútja ékes bizonyítéka annak, hogy aki szakmailag megfelelően felkészült, ráadásul a tudását folyamatosan karbantartja, kellően lojális cége iránt, és hajlandó igazi „csapatjátékosként” tevékenykedni annak sikeréért, akkor a „krisztusi kort” megelőzően is vezetővé válhat, ahogyan mindez történt Csikós Zoltán esetében is.

1977. január 16-án született Jászberényben. Édesapja, aki meglehetősen fiatalon, 57 évesen elhunyt, egy élelmiszerbolt vezetője volt, édesanyja sokáig gyógyszertári asszisztensként dolgozott, majd a rendszerváltás óta egy családi vállalkozásban működtetett papír-, írószer-, nyomtatványbolt „közreműködője”. Nővére, Edit is kereskedő lett, és György bátyja is a kereskedő-pályát változtatta kamionsofőri tevékenységre.

Szülei már hároméves korában beírat­ták szertornára, így általános iskolai tanulmányait is testnevelés tagozatos iskolában folytatta. Ennek ellenére a matematika mindig is nagyon érdekelte, ebben komoly szerepet játszott osztályfőnöke és matematikatanára, Végvári Ferencné. A testnevelés fontosságáról Guba Imre testnevelő tanár gondoskodott, aki megszerettette vele a különböző sportágakat: a kajak-kenut, az íjászatot, a lovaglást. A Lehel Vezér Gimnáziumban a sport egy kissé a háttérbe szorult, a „kamaszkori lendület” számos, a fiatalkor „hóbortját” jelentő dolgot kipróbáltatott vele. „Mentségére” szolgáljon, hogy ezekben mindig meghatározó szerepet játszottak az életében mindig is fontos baráti társaságok. Még középiskolában eldöntötte, hogy további útján a matematika lesz a meghatározó elem, így a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskola matematika–testnevelés szakán folytatta felsőfokú tanulmányait.

„Igen aktív” négy évet töltött a nyírségi városban, ahol Máté János, Gyula Sándor, valamint a sportfalmászást megkedveltető Seregi Ernő gondoskodott diákjuk „épüléséről”.

1999-ben végzett, és még ugyanabban az évben másoddiplomás képzésbe kapcsolódott be a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, közben egy jászberényi könyvelőirodában adatrögzítő-könyvelő munkakörben dolgozott.

2004-ben került Miskolcra, ahol a TiszaCash Rt. személyi titkára, egyben pénzügyi ügyintézője lett.

A TiszaCash Termőföld-közvetítő, Fejlesztő és Hasznosító Zrt. 1998-ban Májer István (ma igazgatósági tag) és Nagy Ferenc (ma a cég vezérigazgatója) alapító tagok tevékenységének eredményeként kezdte meg működését 40 millió forintos éves földforgalommal és négy fővel. Azóta a megye egyik legdinamikusabban fejlődő, földpiaci tevékenységekre specializálódott magyar cég tevékenysége eredményeként ügyfeleik éves földforgalma közel hárommilliárd forintra duzzadt. A több mint egy évtized alatt a TiszaCash Zrt. közreműködésével kilenc-ezer példányt meghaladó tulajdonosváltási szerződés köttetett meg közel 24 ezer hektárra, és ez a szám folyamatosan gyarapodik. Időközben a cég létszáma is növekedett: ma 30 főállású és két megbízási szerződéssel alkalmazott jogász látja el a feladatokat, amelynek során nemzetközi színvonalú munkaszervezési és szervezetműködési módszert honosítottak meg munkakultúrájukban.

Csikós Zoltán 2008-ban lett a Pénzügyi Osztály vezetője, egy évvel később, ez év január 1-jétől pedig vezérigazgató-helyettese lett.

„Gyors előrelépésemben minden bizonnyal szerepet játszott a cég ügyei iránt tanúsított lojalitásom – véli Csikós Zoltán. – Ez persze önmagában kevés lett volna, hiszen az alap a szakmai felkészültség, amelyet folyamatos továbbképzésekkel tartok karban. Az emberekkel való foglalkozás csodálatos dolog, ehhez persze némi vezetői képességre is szükség van. A mai világban célt érni csak csapatmunkával lehet, ezért érzem magam én is igazi csapatjátékosnak, és az embereimet is ebbe az irányba szeretném vinni. Egész tevékenységemnek meghatározó eleme a stabil, kiegyensúlyozott családi háttér, amely nélkül munkahelyi céljaim megvalósíthatatlanok lennének.”

A családi háttér „biztos pontja” Orosz Krisztina, aki ugyancsak a pénzügyi területen dolgozik. 2005-ben kötöttek házasságot, kisfiuk, Albert az idén lesz négyéves.

Szabad idejének hasznos eltöltésében fontos szerepet játszik a vadregényes Bükk hegységben lévő hobbitelek, ami a Hollóstető melletti Rókafarmon található. A rajta lévő kis ház építése-szépítése, a fúrás-faragás folyamatosan ad elfoglaltságot, amit kiegészítenek környékbeli hegyi kirándulások, túrák.

Szeret világot látni, a világ több táján megfordultak már. Az eddigi utak közül talán a legemlékezetesebb a kanári-szigeteki utazás volt, ahova először jutottak el hárman.

Eddigi életútjával, különösen annak szakmai részével, elégedett. További tevékenységét elsősorban a TiszaCash sikeréért való munkálkodás és az új lehetőségek megtalálása jelenti. A másik fontos láncszemet a család, a család boldogsága jelenti.

 (Borsod-Abaúj-Zempléni Almanach 8. kötet. In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2009.)
Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése