Schmidt Ferenc

Ügyvezető igazgató,

Miskolc

baz_04_68_schmidt_ferenc.jpgMinden ellenkező véleménnyel szemben a megbízhatóság és kiszámíthatóság még mindig magasan tartja magát – minden más üzleti erénnyel szemben.

Teljes biztonsággal állítható, hogy aki egy svájci cég bizalmát Magyarországon 60 pályázó közül elnyeri – az nem mindennapi teljesítményt és referenciát kellett felmutasson!

A Just Hungária Kft. 2000-től a fentiek alapján működteti egészségőrző programját és rendelkezik kizárólagos forgalmazási joggal olyan termékek terjesztésére, melyek előállítása garantáltan természetes úton történik.

Schmidt Ferenc számára ez a vállalkozás abszolút profilváltást jelentett – egyfajta „küldetést”, mely az emberről az emberért szól egészségről, átlagéletkorának növeléséről.

Egy sikeres és nagyon kreatív életpálya indult el a Miskolci Földes Ferenc Gimnázium híresen jó intézményéből, majd folytatódott a Lvovi Műszaki Egyetem – akkor még igazán nóvumként jegyezhető számítógépes szakán. Természetesen perfekt orosz nyelvtudással ötvözve a matematikai kvalitást. A technika rohamos fejlődése szinte kötelező érvényűvé tette a Budapesti Műszaki Egyetemen folytatott posztgraduális képzést a számítástechnikai és rendszertervező szakmérnök cím megszerzését. Schmidt Ferenc képességeit és szorgalmát vörös diploma és felsőfokú tanulmányi érdemérem fémjelzi. 1976–1980-ig a Diósgyőri Gépgyár számítástechnikai munkatársa, majd 1980–1991-ig a KSH SZÜV miskolci számításközpontjának rendszermérnöke, később vállalkozási irodavezetője – ahol jelentős marketingmunka mellett már az OKJ-s felnőttképzés beindítása is feladata lett. 1991 az önmegvalósítás éve lett!

Az első vállalkozás, a Computer Praxis Kft. fő profilja szoftverfejlesztés, beléptetőrendszerek, azonosítástechnika és az informatika oktatása. 1996-ban hívta életre a Contact Stúdió Kft.-t, mely már saját alapítású – bárki számára megvehető programokkal szolgáló akkreditált intézményként látta el köztisztviselők és pedagógusok továbbképzését. A képzés számítástechnikai ismeretek, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, prezentáció és internethasználat modulokra épül. A Contact Stúdió két fő területe az informatika és a nyelvoktatás. Az angol és német nyelvet gimnáziumi vendégtanárok oktatják, a záróvizsga a TIT keretén belül történik. A Contact Stúdiónak köszönhetően került sor a Bosch cég alkalmazottainak nyelvi felkészítésére.

Az országban egyedüliként működik a Contact Akadémia, melynek keretében call center képzést vezettek be, megcélozva a kommunikációs központok munkatársait.

A Phare-project keretében 500 órás intenzív kurzust tartanak előtérbe helyezve azoknak a készségeknek a fejlesztését, melyek elsajátítása jelentős önbizalom-növekedéssel, a felfogóképesség fejlesztésével, csiszolt beszédtechnikával szolgálja az ügyfélkezelés nem könnyű feladatait.

Az innen kibocsátottak olyan sokoldalú képzést kapnak, mellyel az emberi érintkezés minden interaktív formájára alkalmassá válnak. Különösen elégedett azzal, hogy a program keretében nemcsak tizenöt mozgáskorlátozott ember képzését, hanem foglalkoztatását is megoldották. Célul tűzve ki, hogy mindez ne érjen véget a megjelölt határidővel, hanem egy olyan kezdeményezést jelentsen, amely példázza a mozgáskorlátozottak teljes értékűként kezelését – a társadalom számára.

Schmidt Ferenc pedagógus családból származik – valamilyen formában egész életútja úgy alakult, hogy a tanítás iránti szeretete és az a vágy, hogy ismereteit másokkal megossza, megvalósulhatott. Nagyon büszke a hét éve elindított informatikai versenyre, melyen általános iskolások felső tagozatosai indulnak a „PC Kismester” címért és amely már országossá nőtte ki magát. A döntőt mindig Miskolcon tartják egybekötve azonos érdeklődésű pedagógusok találkozójával, melyen az építő viták mellett információk és eszmék cserélődnek a képzés és tehetséggondozás tárgyában.

Másik életműve a már említett és kidolgozott mintegy 7000 fős, egyre bővülő tagsággal működő országos egészségőrző Életfa Program, melyben 50–60 természetes alapanyagú terméket forgalmaznak népszerűsítő klubokon keresztül.

Közéleti emberként a Szirmai Baráti Egyesület elnöke. A közhasznú civil szervezet elsődleges célja a lokálpatriotizmus erősítése, a hagyományápolás és a kulturális élet irányítása. A több mint 100 tagot számláló közösségnek külön gyermek- és ifjúsági tagozata van, bálok, koncertek, sportrendezvények színesítik a szirmaiak életét és erősítik közösségét. A teljességhez tartozik a szakmához kötődő társadalmi kötelezettségek sora. Üzletemberként elnöke a Felnőttképzési Vállalkozások Szövetsége Ellenőrző Bizottságának, mely grémium többek között törvényjavaslatokat, rendeleteket véleményez – a BOKIK kamarai küldötteként a képzési alosztály vezetője. 2000-től a Jedlik Ányos TIT B.-A.-Z. megyei elnöke.

Schmidt Ferenc a teljes életre törekvés vágyát valósította meg megérdemelt sikerrel.

(Borsod-Abaúj-Zempléni Almanach 4. kötet. In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2003.)
Szerző: 2018. 01. 17.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló