Schmidt Ferenc

Ügyvezető igazgató,

Miskolc

baz_04_68_schmidt_ferenc.jpgMinden ellenkező véleménnyel szemben a megbízhatóság és kiszámíthatóság még mindig magasan tartja magát – minden más üzleti erénnyel szemben.

Teljes biztonsággal állítható, hogy aki egy svájci cég bizalmát Magyarországon 60 pályázó közül elnyeri – az nem mindennapi teljesítményt és referenciát kellett felmutasson!

A Just Hungária Kft. 2000-től a fentiek alapján működteti egészségőrző programját és rendelkezik kizárólagos forgalmazási joggal olyan termékek terjesztésére, melyek előállítása garantáltan természetes úton történik.

Schmidt Ferenc számára ez a vállalkozás abszolút profilváltást jelentett – egyfajta „küldetést”, mely az emberről az emberért szól egészségről, átlagéletkorának növeléséről.

Egy sikeres és nagyon kreatív életpálya indult el a Miskolci Földes Ferenc Gimnázium híresen jó intézményéből, majd folytatódott a Lvovi Műszaki Egyetem – akkor még igazán nóvumként jegyezhető számítógépes szakán. Természetesen perfekt orosz nyelvtudással ötvözve a matematikai kvalitást. A technika rohamos fejlődése szinte kötelező érvényűvé tette a Budapesti Műszaki Egyetemen folytatott posztgraduális képzést a számítástechnikai és rendszertervező szakmérnök cím megszerzését. Schmidt Ferenc képességeit és szorgalmát vörös diploma és felsőfokú tanulmányi érdemérem fémjelzi. 1976–1980-ig a Diósgyőri Gépgyár számítástechnikai munkatársa, majd 1980–1991-ig a KSH SZÜV miskolci számításközpontjának rendszermérnöke, később vállalkozási irodavezetője – ahol jelentős marketingmunka mellett már az OKJ-s felnőttképzés beindítása is feladata lett. 1991 az önmegvalósítás éve lett!

Az első vállalkozás, a Computer Praxis Kft. fő profilja szoftverfejlesztés, beléptetőrendszerek, azonosítástechnika és az informatika oktatása. 1996-ban hívta életre a Contact Stúdió Kft.-t, mely már saját alapítású – bárki számára megvehető programokkal szolgáló akkreditált intézményként látta el köztisztviselők és pedagógusok továbbképzését. A képzés számítástechnikai ismeretek, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, prezentáció és internethasználat modulokra épül. A Contact Stúdió két fő területe az informatika és a nyelvoktatás. Az angol és német nyelvet gimnáziumi vendégtanárok oktatják, a záróvizsga a TIT keretén belül történik. A Contact Stúdiónak köszönhetően került sor a Bosch cég alkalmazottainak nyelvi felkészítésére.

Az országban egyedüliként működik a Contact Akadémia, melynek keretében call center képzést vezettek be, megcélozva a kommunikációs központok munkatársait.

A Phare-project keretében 500 órás intenzív kurzust tartanak előtérbe helyezve azoknak a készségeknek a fejlesztését, melyek elsajátítása jelentős önbizalom-növekedéssel, a felfogóképesség fejlesztésével, csiszolt beszédtechnikával szolgálja az ügyfélkezelés nem könnyű feladatait.

Az innen kibocsátottak olyan sokoldalú képzést kapnak, mellyel az emberi érintkezés minden interaktív formájára alkalmassá válnak. Különösen elégedett azzal, hogy a program keretében nemcsak tizenöt mozgáskorlátozott ember képzését, hanem foglalkoztatását is megoldották. Célul tűzve ki, hogy mindez ne érjen véget a megjelölt határidővel, hanem egy olyan kezdeményezést jelentsen, amely példázza a mozgáskorlátozottak teljes értékűként kezelését – a társadalom számára.

Schmidt Ferenc pedagógus családból származik – valamilyen formában egész életútja úgy alakult, hogy a tanítás iránti szeretete és az a vágy, hogy ismereteit másokkal megossza, megvalósulhatott. Nagyon büszke a hét éve elindított informatikai versenyre, melyen általános iskolások felső tagozatosai indulnak a „PC Kismester” címért és amely már országossá nőtte ki magát. A döntőt mindig Miskolcon tartják egybekötve azonos érdeklődésű pedagógusok találkozójával, melyen az építő viták mellett információk és eszmék cserélődnek a képzés és tehetséggondozás tárgyában.

Másik életműve a már említett és kidolgozott mintegy 7000 fős, egyre bővülő tagsággal működő országos egészségőrző Életfa Program, melyben 50–60 természetes alapanyagú terméket forgalmaznak népszerűsítő klubokon keresztül.

Közéleti emberként a Szirmai Baráti Egyesület elnöke. A közhasznú civil szervezet elsődleges célja a lokálpatriotizmus erősítése, a hagyományápolás és a kulturális élet irányítása. A több mint 100 tagot számláló közösségnek külön gyermek- és ifjúsági tagozata van, bálok, koncertek, sportrendezvények színesítik a szirmaiak életét és erősítik közösségét. A teljességhez tartozik a szakmához kötődő társadalmi kötelezettségek sora. Üzletemberként elnöke a Felnőttképzési Vállalkozások Szövetsége Ellenőrző Bizottságának, mely grémium többek között törvényjavaslatokat, rendeleteket véleményez – a BOKIK kamarai küldötteként a képzési alosztály vezetője. 2000-től a Jedlik Ányos TIT B.-A.-Z. megyei elnöke.

Schmidt Ferenc a teljes életre törekvés vágyát valósította meg megérdemelt sikerrel.

(Borsod-Abaúj-Zempléni Almanach 4. kötet. In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2003.)
Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése

Emlék

Ősz Zoltán alkotása 25×30 cm, pasztell. 2024 “Jaj, a gyerekkor mily tündéri kor volt: egy ködbe olvadt álom és való, ha hullt a hó az égből, porcukor volt, s a... Tartalom megtekintése