A fel nem robbant szexbomba

Írta: Kulcsár Attila

12183759_10206283973391232_9029782394468034358_o.jpgA napilap címoldalán ott ékeskedett Csilla mindenre elszánt fotója, afféle Zója Koszmogyemjanszkaja pózban – ha valaki nem ismerné, ő egy szovjet partizánlány volt, aki a vallatások alatt se árulta el társait. Csilla most csak annyit volt hajlandó bevallani az újságnak, hogy többször részt vett már fotózáson, mivel tervei között szerepel, hogy a későbbiekben is ezzel foglalkozzon. Ezért inkább feladta magát, hogy társai helyett őt fényképezhessék le.

És valóban nem ez volt az első fotózása. Már az óvodai vizsgán kitűnt, pedig akkor éppen hiányoztak elöl a tejfogai. Később osztálykirándulásokról hozott haza fotókat. Csilla az őzzel, Csilla a pataknál, lóval, virágfüzérrel a hajában.

Fiatal volt, középszőke, középmagas, középszép. Az volt a baj ezekkel a korai képekkel, hogy nem volt nyilvánosságuk. Bekerültek a családi albumba, és el voltak felejtve. Abban az időben még nem volt facebook, szelfi meg profilkép. Ma már elküldhetné mindenkinek, de aki ad magára, az még mindig a nyomtatott sajtóban, a médiában való szereplést becsüli. Ott azok is láthatják, akik azt se tudják mi az a facebook. Járt táncolni, divatbemutatókra, néha fel lehetett fedezni egy-egy csoportképben, a riportok illusztrációjaként, de ez nem elégítette ki. Hiába jelentkezett később, nem került fel a címlapra, az újságoknak új arcok kellenek. Pedig Csilla mindent elkövetett, hogy fotogén legyen, úgy érezte benne van a génjeiben. Formában is tartotta magát. Fodrász, kozmetikus, konditerem, fogyókúrák,és bulémia voltak az élettársai, felváltva. Szauna, szolárium tette egzotikussá. Közben olyan férfi partnereket keresett, akik mellett megvehette, fel- és levehette a legszexisebb ruhákat, cipőket, de nem akarta elkötelezni magát, mert az előbb-utóbb gyerekszüléssel, elhízással járna. Celeb szeretett volna lenni, de nem talált egy önzetlen másikat, aki maga mellé emelte volna a reflektorfénybe.

Elment minden rendezvényre, amelyről a helyi lap fotóriporterei beszámoltak. Ott ült az első sorokban, odaállt az előadók mellé, elé, de nem azok a képek kerültek be a lapokba.

Ahogy öregedett, elvirágzott, de az álmairól nem tett le. Zöld haja lett, teletetoválta az fejét. Balról horogkereszt, jobbról Dávid kereszt, tarkóján ötágú csillag, homlokán meg egy latin kereszt díszelgett. Elment minden tüntetésre, a nem aktuális jelképeket hajával kitakarva. Vitte a zászlókat, transzparenseket. Dobált tojással, leült a hivatal küszöbére, elvonszoltatta magát, végre fotózták. De névtelenül, kifacsart pózban. Ahogy öregedett, érezte, hogy egyre kisebb az esélye a címlapra kerülésre. Már csak a botrányokban bízhatott, de abból is csak az a jó, amelyiken ott van a sajtó. Meztelenül felmászott egy Kossuth-szobor nyakába, kétszer is. Nyáron olyan forró volt a bronz, hogy alig tudta megcsinálni. Télen meg mire kihívták a riportert, lefagyott róla. Egyszer felkapaszkodott a vasúti reflektor állványra is az állomáson, húsz méter magasra, és onnan kiabált, hogy leugrik. Ki is jött a helyi sajtó, de teleobjektívvel is csak a talpa látszott. Sokan fotózták mobillal az utasok közül is, de nem győzték kivárni, amíg leugrik, ment a vonatuk. Csilla is megrémült, amikor belegondolt, hogy ha földet ér, nem lesz felismerhető az arca. Végül estefelé lemászott.

Ahogy múltak az évek, egyre kisebb lett az esélye hogy terveit valóra váltsa. Pedig haladt a korral. Hasát leszívatta, ajkait felpumpáltatta, mosolyát új fogsor beültetésével konzerválta, ráncait felvarratta, haját beültette, melleit megnagyobbíttatta, popsiját kerekké operálták.

Egyszer nagyon közel került újra egy címlapfotóhoz. Amikor a miniszterelnök a városukba látogatott, és a nép közé vegyült, a TV is közvetítette. Rajongva nyakába akart borulni. Már ott volt, amikor a biztonsági őrök leteperték. Azt hitték valami öngyilkos merénylő, testére erősített szexbombával. Persze az esti híradóban és a másnapi képes beszámolókban ebből semmi se jelent meg. Kivágták, nem közölték.

Aztán feladta a kilátástalan küzdelmet, elzüllött, inni kezdett, a férfiak szexuális zaklatása miatt elbocsátották, börtönbe is került, mert egy egyházi iskolában a hittanórák szüneteiben belopakodott a fiú WC-be, és mint női szatír mutogatta bájait a kisfiúknak.

Hajléktalanként, egy szociális otthonba dugta el vidéken egy karitatív alapítvány, ahol megnyugodott. Földig érő garbókban járt. A falusi öregasszonyoknak Gréte Garbóként mutatkozott be, a gondozónők is ráhagyták. Senki sem ismerte ott a híres svéd színésznőt. De a vezetőnő csinálni akart némi kis reklámot az intézménynek. Amikor a néni 104 éves lett, kihívták a tévét. Végre rámosolyodott a szerencse. A polgármesternő hatalmas bukétát adott át Garbó mamának. A fotósok vakui villogtak.

De ekkor Csilla hirtelen az arca elé kapta a virágcsokrot, és ez látszott minden fényképen, mert arra gondolt: nem él már senki azok közül, akinek én meg akartam mutatni magam, akkor meg ennek a fotózásnak nincs semmi értelme.

De, volt: a polgármesternőt újra megválasztották.

Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése

Emlék

Ősz Zoltán alkotása 25×30 cm, pasztell. 2024 “Jaj, a gyerekkor mily tündéri kor volt: egy ködbe olvadt álom és való, ha hullt a hó az égből, porcukor volt, s a... Tartalom megtekintése

Csend a sziklák tövében

Biszák László alkotása 35x60cm. Lüktető  világunk   tele  van  meglepetéssel,  olyannyira,  hogy  belefér  bármilyen  szokatlan  torz,  pszicho,  sci fi,  csak  rettentsen! Nehéz  elhatárolódni,  nehéz kimaradni,  így  azután     egyszer... Tartalom megtekintése