Hiszi, hogy jó utat választott

A  Banu-Szer Kft. a vevők igényeit szem előtt tartva újul meg időről-időre 

Nyíregyháza – Balázs László épületgépész mesternek bizonyára emlékezetes marad a Nyíregyházi Építőipari Ipartestület évzáró ülése. A megalapitásának 30 éves jubileumát 2021-ben ünneplő Banu-Szer Kft. ügyvezető igazgatója az IPOSZ jubileumi aranygyűrűjét vehette át a Kézműipar szolgálatáért emléklap kíséretében az ipartestület elnökétől.

Kemény, hajtós évek

Az ötödik X legvégét taposó cégvezető Nyíregyháza Újtelekbokorban született gazdálkodó családban. Az általános iskola felső tagozatát már a megyeszékhelyen a Váci Mihály Tanyai Kollégium lakójaként járja ki. Pályaválasztásnál a 110. Számú Szakmunkásképző Intézetbe jelentkezik, ahol gázszerelő szakmunkás bizonyítványt szerez 1979-ben. A Tigáznál helyezkedik el, de a tanulást sem hagyja abba. Le is érettségizik az intézet levelező tagozatán. A munka mellett maszekol is, mert komoly tervei vannak a további életére. Néhány kemény, hajtós év után, 1983-ban nősül meg. A házasságból két kislány születik: Anita (1984), és Fanni (1991). 

Kezdeti gondok

Meghallván a hírt, hogy a gázprogram eléri megyénket is, így érdemes volna önálló vállalkozásba kezdeni, 1991-ben két társával Balázs céget alapított. A Banu-Szer Kft. a következő esztendőben kezdte meg működését. Volt annyi megrendelésük, hogy év végére ott is hagyta a Tigázt. 

Az alapító ügyvezető igazgatóknak kezdetben akadt gondjuk bőven. Számos akadályt kellett legyőzni, ám végig hittek benne, hogy jó uton járnak. Kereskedelem és kivitelezés a fő profiljuk, önálló telephellyel, saját gépparkkal rendelkeznek, berendezkedtek a különféle gázüzemű készülékek szervizelésére megyehatáron túl is.

Balázs László sikeresnek érzi magát, mert eredendően olyan működőképes céget szeretett volna létrehozni, amely képes arra, hogy a benne részt vevőknek megélhetést biztosítson. Sikerült. 

Menet közben azonban nincs leállás, a fennmaradáshoz folyamatos fejlődésre van szükség. 

A Banu-Szer Kft. a vevők igényeit szem előtt tartva újul meg folyamatosan, hogy megfelelő kiszolgálást és minőségi kivitelezést tudjon nyújtani partnereinek! A víz- gáz- fűtéskivitelezés, gázkészülékek szervizelése, épületgépészeti kereskedelem mellett ma már nagykonyhai berendezések forgalmazásával is  foglalkozó vállalkozás fontos célja, hogy elégedett ügyfelekkel rendelkezzenek.

Gondoskodó iparos

– A rendszeres képzésnek, oktatásnak köszönhetően naprakész szakmai ismeretekkel rendelkező munkatársaimmal a mai napig azon fáradozunk, hogy minél több megrendelőnk legyen. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha minden munkánk egyben referenciaként is szolgál. A minőségi szolgáltatás miként régen, ma is elengedhetetlen alapállása a tisztes iparosságnak. Napjaink konjunkturális viszonyai közepette pedig még inkább felértékelődik. Márpedig a jó szakmai hírnévre a kezdetek óta nagy szükségünk van, mert a vállalkozásunknak mindig jól kellett működni ahhoz, hogy a benne dolgozók gondoskodni tudjanak családjukról, ahogy én is gyerekeim jövőjéről. E gondoskodás sajátos formájaként hoztuk létre – pályázati forrást is elnyerve hozzá – családi vállalkozásban a vidéki vendéglátásra, színvonalas családi-baráti rendezvényekre alkalmas, falusi szálláshely Balázs-tanyát. Ezt a kedves – nem véletlenül újtelekbokri – , 6 szobás, 15 férőhelyes vendégházat nagyobbik lányunk irányítja lelkesen, nagy hozzáértéssel – mondja a szakmai mellett apai büszkeségét alig leplezve az aranygyűrűs iparos. 

Szerző: 2022. 01. 06.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Alföldi alkony

Bíró Ernő alkotása 32×50 cm. pasztell. 2011. Izzik a kép,  perzsel,  azonnal  lángra  lobban,  talán  már  szikra  sem  kell  pláne gyufaszál!!  Nagy erejű,  sodró kép,  a  látvány  fogva tart.  A... Tartalom megtekintése

Hiszi, hogy jó utat választott

A  Banu-Szer Kft. a vevők igényeit szem előtt tartva újul meg időről-időre  Nyíregyháza – Balázs László épületgépész mesternek bizonyára emlékezetes marad a Nyíregyházi Építőipari Ipartestület évzáró ülése. A megalapitásának 30... Tartalom megtekintése

A jószág volt az aranya a népnek

Ez a kijelentés egy megkérdőjelezhetetlen tételmondat volt a közelmúltig Szatmárban mindenképpen. Aztán a szarvasmarhák Eldorádójából sivatag lett, a legelőkből meg Terra Incognita. Arrafelé így mondják. Nem akarok szociológiai fejtegetésekbe bocsátkozni... Tartalom megtekintése

Ablakok a csendesség falain

Tüttő József alkotása 60x90cm Olaj, HDF. Ahogy  mentek az  évek  úgy szaporodtak a  házak,  kicsik, nagyok  ilyen olyat tetővel kéménnyel, és persze  ablakokkal,  nehogy  csak  az ember  lásson, hanem  az ... Tartalom megtekintése