Nádasi Csaba

Cégvezető,

Nyíregyháza

Nádasi Csaba szszb 27 tgy.jpgNádasi Csaba egy olyan szakterület egyik meghatározó szereplője cégével a megyében, ami együtt fejlődött vele a rendszerváltozást követően. A vagyonvédelem-biztonságtechnika fogalma ugyan nem új, de ahogyan ma értelmezzük, az hazánkban csupán szűk két évtizedes múltra tekint vissza. Az FBM Security Kft. pedig egy markáns képviselő ezen a piacon.

1965 júliusában született Nyíregyházán. Ezen belül is pontosan meg tudja határozni önmagát: „bujtosi gyerek vagyok”. Pár évtizeddel ezelőtt mást jelentett ez a városrész, melynek tavában a szülei még fürödtek, ő pedig pecázni, korcsolyázni, motorozni járt az akkor fiataloktól nyüzsgő környékre. A szerelem is ide köti: felesége, a ma már a vállalkozásban segítő Lukács Anikó két utcával lakott csupán arrébb, s az iskolában is csak egy osztállyal járt lejjebb. Sőt, közösen énekeltek a ma már Cantemus néven világhírű kórusban. A cég modern, 1998-ban épített központja is a Szegfű utcán található, nem mesze a városligettől.

Nádasi Csaba, ha a családi hagyományt követi, biztosan órás lesz. Édesapja még kilencvenévesen is mester, s csakúgy, mint nagybátyja, négy testvére közül két bátyja is ezt a szakmát választotta. Őt, a legkisebb gyermeket azonban már a hajdani 4-es Számú Általános Iskolában is inkább az elektronika vonzotta. Az akkori MHSZ rádiós áramkörépítő és morze szakkörének a tagja volt, majd ez döntötte el a pályaválasztást is. A Kölcsey-gimnáziumban letett érettségi után a 107-es Szakmunkásképzőbe járt, elektronikai és rádió-televízió műszerész tanulmányokat folytatott, jellemzően Nyírteleken. Végül itt is állt először munkába, a Honvédségen belül működő Elektronikai Javítóüzemben. A korabeli haditechnikai eszközök karbantartása mellett tudta le másfél éves katonai szolgálatát is a seregnél, igaz, ekkor már különböző laktanyák elektronikai védelmével is megismerkedett, különös tekintettel a behatolás- és tűzvédelmi rendszerekre.

Később ez hozta számára a szakmai sikert, biztos megélhetést. Előtte azonban még a Videoton Nyíregyházi Szervizközpontjában helyezkedett el mint rádió-tv műszerész. Pont húsz esztendeje, 1991-ben azonban meglátta a lehetőséget, és a biztos műszerészi állása mellett a merészséget igénylő és kihívást jelentő vállalkozás elindítása mellett döntött. Ekkor alakították a Mini Alarm Bt.-t, amely az induló autókereskedésekre építve a kötelezően előírt autóriasztó berendezések szerelésével, forgalmazásával foglalkozott. Noha ma már erre jóval kevesebb az igény a gyári beépítések és a technikai fejlődés miatt, megmaradt a portfólió részeként. Az igazi fordulópont 1995: ekkor kezdték el új profilként az épületvédelmi riasztó és tűzjelző rendszerek szerelését és forgalmazását, az akkor a piacon még úttörőnek számító, kanadai eredetű DSC-rendszerrel. Az újabb mérföldkő 1999-hez köthető. Megvásároltak egy távfelügyeleti szolgáltatást végző céget, s az átvett, valamint saját ügyfélkörük egybeolvasztásával tekintélyes szereplőkké váltak a szakterületen.

Az új cég, az FBM Security Kft. neve alatt teljes körű távfelügyeleti tevékenységet végeznek, és telepítik a tűz-, videó- és vagyonvédelmi rendszereket. Többtucatnyi kiváló referenciával rendelkeznek megyehatáron innen és túlról egyaránt. Emellett gyengeáramú-, beléptető-, kaputelefon-rendszerek viszik jó hírüket, hiszen a biztonságtechnikai szakmában az elégedett ügyfél ajánlása a legjobb reklám.

A portfólió része még az élőerős kivonulás a távfelügyelt épületekből érkező riasztások esetén. Ezáltal egy kézből nyújtanak minden szolgáltatást: a rendszer kiépítésétől az élőerős védelmen keresztül, a rendszerek technikai karbantartásáig.

A cégnél dolgozó kollégáitól azonban a szakmai fejlődést is megköveteli csakúgy, mint magától. Kezdetben nem volt szakmai képzés Magyarországon, ma már a Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya bocsátja ki a biztonságtechnikai szerelő vagy vagyonőri igazolványt, a megfelelő képesítés birtokában. A tűzvédelmi- és egyéb szakvizsgák mellett ezt ő is megszerezte, nemegyszer olyan vizsgabizottság előtt, melynek tagjaival a civil életben együtt dolgozott. Egy ciklus idejére a Helyi Vagyonvédelmi Kamara alelnökeként az érdekérvényesítésben is tevékenykedett. Szakmai alapelve: úgy tervezik a rendszereket, hogy az már a betörés kezdetén jelezzen, és elijessze a betolakodni szándékozót, hiszen ha jó a kiépítés, hatékony a védelem is. Az ügyfelekhez először ő megy, fontos számára az élő kapcsolattartás. De nemcsak a partnerekkel, hanem a családdal is.

Két gyermekük van, Anna az ELTE geológia szakára jár, Csaba az édesapa és nővére nyomdokait követve a Kölcsey-gimnáziumba. A sok munka mellett 20 fős baráti társaságukkal rendszeresen együtt ünnepelnek, báloznak, bowlingoznak. Vallja, hogy a szakmai sikerek elérése a kiegyensúlyozott és boldog magánéletből ered, ideértve a szoros baráti kapcsolatokat is.

Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése