Simai Marianna

Testkozmetikai szalon tulajdonosa,

Nyíregyháza

szszb_10-58_simai_marianna.jpgA szépség és az egészség fogalma mindig is összekapcsolódott Simai Marianna gondolataiban. Világéletében rabul ejtette a szépség, nem véletlenül akart először lakberendezőnek tanulni. Ám a nyíregyházi születésű, a Krúdy Gyula Gimnáziumban érettségizett lány – mivel nem indult ilyen irányú képzés – a kozmetikát választotta. A nyíregyházi 107-esben tanulta ki a szakma csínját-bínját. Eszébe jutottak édesapja szavai, aki megbecsült kárpitosként kereste a kenyerét: „Legyen valamilyen szakmád, és abban mélyedj el! Csak akkor leszel valaki, ha azt tökéletesen akarod csinálni.”

Márpedig nem volt könnyű a fiatalasszony indulása. Két kisgyermeke, a ma már 10 éves Bettina és a 7 éves Kitti nyilván több időt szeretett volna tölteni az édesanyjával. Ám Marianna arra törekedett, hogy minél többet megismerjen a kozmetikából. Őt hallgatva látom igazolni a nyelvészet tudományában tanultakat: miszerint a kozmetika szó szerves rokonságban áll a kozmosszal, a ragyogással…

– Alkalmazottként kezdtem a pályafutásomat, a nyíregyházi Fitt-Line testformázó szalonban pillanthattam be a gépi háttérrel működő kozmetikai világba – magyarázza. Egy idő után a tulajdonostól kivettem a szalont, és vállalkozói formában működtettem. Ezt követően béreltem egy szalont a nyíregyházi belvárosban. Kialakult a törzsközönség, én pedig úgy éreztem, kinőttem magam a szó konkrét és átvitt értelmében egyaránt.

2000. szeptember 4-e fontos dátum Simai Marianna életében, hiszen ekkor nyitja meg a High Care Testkozmetikai Szalonját az Inczédi soron. Az egész napos nyitva tartás lehetőséget ad arra, hogy a hagyományos kozmetikai eljárások, mint a profi arckezelés, a hámlasztás, a kötőszövet-feszesítés, a regeneráció mellett bevezessék a ma Magyarországon még újdonságszámba menő műveleteket. Ilyen például a differenciált cellulitterápia. Ennek részeként nyirokmasszázst, zsírégetést végeznek majd.

Simai Marianna elmagyarázza, hogy a hazánkban is egyre népszerűbb konditermekkel összehasonlítva itt a zsírégetést is megcsinálják, ami viszont ott nem egészíti ki a programot. Egyébként is azt látja az egyik legnagyobb hibának a szakember, hogy a kozmetikusok zöme belekap mindenbe, szeretne sok dologgal foglalkozni, és közben elvész a részletekben.

– Úgy érzem, komoly kihívás az életemben ennek a testformázó szalonnak a megnyitása –hallottuk a tulajdonosnőtől. Meggyőződésem, hogy a kozmetikai iparnak össze kell fognia az orvostudománnyal, ha sikeres akar lenni. Éppen ezért hívtam meg a szalonba egy szolnoki főorvosnőt, aki bőrgyógyász és kozmetológus is egy személyben. Az emberek mind több ismeretet szereznek a szépség és az egészség kérdéseinek összefüggéseiről. Rá kell jönni valamennyiünknek, hogy csodaszerek nincsenek. Kevés csupán a bőrfelszínen dolgozni, és reménykedni abban, hogy a hatóanyagok eljutnak oda, a mélyebb rétegekbe, ahol a hatást ki kell fejteniük. A szépségápolásnak is klinikai jelleget kell öltenie. A szépség szorosan összefügg az egészséggel, a korszerű táplálkozással, a mozgás minden hasznos formájával. Ha azt sikerül megértetnünk a hozzánk fordulókkal, hogy ne csupán tőlünk várjanak látványos eredményt, hanem a siker, az esztétikus külső érdekében maguk a vendégek is dolgozzanak meg, akkor elértük a célunkat.

– Néhány éve azt tapasztaljuk, hogy az üzleti életben is már egyre nagyobb előnyt jelent a kisportolt alkat, a csinos ruha, a smink, s mindez úgy jelenjen meg, hogy a személyiség egészét érintse. Amikor arról beszélünk, hogy az egészségnek anyagiakban is megmutatkozó értéket kell képviselnie, nyugodtan állíthatjuk ezt a szépségről is. Mindig is azon fáradoztam, hogy a szépségápolást, a testkozmetikát még magasabb szintre emeljem. Most látom, hogy a 80 négyzetméteres testformázó szalont – még most nyitjuk – és már kinőttük. Számos ötletemet szeretném megvalósítani. Ezek közé tartozik az álló szolárium, az infraszauna, a pattanásos, aknés bőr kezelése és a kézi masszírozás.

Bár Simai Marianna nem igazán híve a szoláriumozásnak, a vendégek még kitartóan keresik ezt a szépítkezési lehetőséget.

Marianna többször képviselte már megyénket nemzetközi kozmetikai versenyeken. Nyert megméretést már tanulókorában is. Járt Németországban, a legkiválóbb szalonokban tanulta a mesterség alapfogásait, és a tudomány által ma már megtervezett, megszerkesztett működő gépeket. Bepillanthatott a szervezet működésének élettani alapjaiba. Most a mestervizsgára készül. Bízik benne, hogy a sok tanulás, tanfolyam, külföldi tanulmányút meghozza gyümölcsét.

2001 tavaszán ismét újdonság köszönt a vállalkozásának életébe: számítógép segíti az egyénre szabott program kialakítását. Egyebek közt a testzsíranalízist is elvégezhetik, kontrollálni tudnak majd élettani, kozmetológiai folyamatokat.

 (Szabolcs-Szatmár-Beregi Almanach 10. kötet. In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2000.)
Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése