Zsukk László

Kereskedelmi igazgató,

Nyíregyháza

szszb_21-92_zsukk_laszlo.jpgEgyszerre jelenthet könnyebbséget és nehézséget ifjabb Zsukk Lászlónak, hogy a neve márkát, garanciát jelent szakmájában, a nyomdászatban.

Előny abból a szempontból, hogy családi vállalkozásuk, a Color-Pack Rt. igazgatója az édesapja, idősebb Zsukk László, így volt és van kitől elsajátítania a szakma fortélyait az alapoktól kezdve a menedzselésig.

Másrészt óriási felelősség is, hiszen neki ezáltal magas nívónak kell megfelelnie. S ne feledjük, kevés fiatalembernek adatik meg, hogy huszonhat esztendősen egy közel harminc főt foglalkoztató, országosan elismert cég kereskedelmi igazgatója legyen annak összes szépségével és felelősségével együtt.

1979-ben született Nyíregyházán. Édesapja nem a nyomdaiparban kezdte, hiszen korábban a mezőgazdaságban dolgozott gépészmérnökként, s műszaki vénáját hasznosítva 1996-ban csatlakozott az azóta is kiválóan működő Color-Pack Rt.-hez. Édesanyja modellszerkesztő férfiszabász képzettségével jelenleg a Wesselényi Miklós Szakközépiskola és Szakiskola oktatójaként dolgozik.

Van egy húga is: ő a székesfehérvári Kodolányi János Főiskola kommunikáció–német szakos képzésén szerzett diplomát. Az akkor még 2. Számú Jókai Mór Általános Iskolában kezdte tanulmányait, ahol a sport volt számára az egyik meghatározó.

Az atlétika számos vállfaját kipróbálta, végül a kosárlabdánál kötött ki. A Kölcsey Ferenc Gimnázium általános tagozatán tanult tovább, s szívesen emlékszik vissza az ottani kellemes élményekre, ahol még a tanárokkal is jóban volt.

Aktívan részt vett a közösségi életben, ami nemcsak a kosárlabdázást jelentette, hanem a buliszervezést is, sőt volt műsorvezető például verébavatón. Az utolsó két év pedig részben egyik szenvedélyéről szólt: a motorozásról.

A pályaválasztás kapcsán számos lehetőség felmerült, egyebek mellett a jogi és az építészmérnöki kar, ez utóbbi terület ma is nagyon érdekli. Végül a családi indíttatás hatására, de saját döntésként a Budapesti Műszaki Főiskola könnyűipari mérnöki szakát választotta, és a három esztendő elteltével nyomdaipari mérnökként végzett. Mint hozzáteszi pajkos kacsintással: ha már egyszer nyomdánk van…

Más kérdés, hogy ma egészen mást csinál, mint amit tanult, hiszen a kereskedelemben dolgozik. Persze egyáltalán nem hátrány, hogy rálát az egész szakmára, sőt. Az is segíti őt munkájában, hogy a kiváló főiskolás kapcsolatok az életben is megmaradtak, jó néhány barátja lett szakmabeli az ország számos pontján, akikkel rendszeres kapcsolatot tart.

Még a főiskola elkezdése előtt hozott egy hirtelen, de jó döntést: úgy volt, hogy kimegy három hétre Angliába nyelvet tanulni, amiből végül egy év Amerika lett.Kaliforniában, San Diegóban járt külföldiek számára fenntartott iskolába. Kitűnő nyelvtanulási lehetőség volt, amit bizonyít, hogy hazajövetele után rögtön letette a középfokú nyelvvizsgát, más kérdés, hogy azóta sokat felejtett, tervez is egy kis idegenbeli frissítést.

A diploma kézhezvétele után egy hónappal, 2002-ben rögtön munkába állt. Egyébként sem volt ismeretlen számára a nyári elfoglaltság: a gyakorlatokat is a Color-Packban végezte, ahol így megismert minden munkafolyamatot. Szó szerint beletanult a tapasztalatszerzés során.

Az egyik legfontosabb munka az övé: piacot, megrendelőt keresni a cégnek ebben a rendkívül kiélezett versenyben. Hiába a kiváló referenciák, az évtizedes tapasztalat, minden munkáért meg kell küzdeniük, egyebek mellett ma már a kínai konkurenciával is. Folyamatosan fejlődnek, s a megyében egyedülállóan modern, felszereltségét tekintve országosan is nívós körülmények között dolgoznak.

Mint mondja, elég izgalmas a munkája, ahol lelkileg nagyon fittnek kell lenni, hiszen adott estben több nemet kell hallania egy nap, mint másnak egy hónap alatt.

Számos területen dolgoznak: fő profiljuk a forgalmuk felét kitevő címkegyártás egyebek mellett a Balfi és a Visegrádi ásványvizekre, vagy éppen a Continental Tobaccónak a cigarettaburkolásra, más cégeknek pedig a konzervekre. Emellett természetesen a mai napig is számos újság, könyv és egyéb kiadvány elkészítését vállalják fel – nemcsak Nyíregyházán. Mivel a teljes ország a célterület, már reggel hétkor bent van a cégnél, és átlagban ötig ott találjuk úgy, hogy hetente legalább egyszer Pesten van. Megkeresi a cégeket, ajánlatokat állít össze, figyeli a versenytársakat, pályázatokat fogalmaz.

Egyelőre nem gondolkodik a családalapításon, hiszen igazából most önállósodott.

Szenvedélyes horgász, egyre többet vadászik, és részt vesz a társasági életben, miközben folyamosan továbbképzi magát. A cél most a szakma, hiszen a név kötelez.

(Szabolcs-Szatmár-Beregi Almanach 21. kötet. In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2006.)
Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése

Emlék

Ősz Zoltán alkotása 25×30 cm, pasztell. 2024 “Jaj, a gyerekkor mily tündéri kor volt: egy ködbe olvadt álom és való, ha hullt a hó az égből, porcukor volt, s a... Tartalom megtekintése