Szűcs Tibor

A Telmon Kft. ügyvezető igazgatója,

Miskolc

baz_08_52_szucs_tibor.jpgÉrdekesen alakult Szűcs Tibor életútja, hiszen gyermekkorában rengeteget olvasott, leginkább a kalandregényeket kedvelte, az általános iskolában a történelem volt a kedvenc tantárgya, aztán mégis a „fizika világában” talált szakmát és máig tartó sikeres tevékenységet.

Egyszerű munkásemberek alkotta tősgyökeres gesztelyi család idősebb gyermekeként látta meg a napvilágot 1963. február 19-én Miskolcon. Öccse, Balázs ma Németországban dolgozik.

Mindig is szerette Gesztelyt, ahol gyakorlatilag gondtalan gyermekkort tölthetett. Az iskolai tanulmányai során ismerhette meg dr. Varga Imrénét, aki igazi pedagógus volt, olyan „aki szívét-lelkét adta” a gyerekekért.

Miskolcon a Bláthy Ottó Erősáramú Szakközépiskolában az érettségi mellé villanyszerelő szakképesítést is kaptak. Bejáró diákként, megtapasztalva annak minden előnyét és hátrányát, igen jó osztályközösség tagja lehetett, máig szívesen gondol vissza ezekre az évekre. A főiskolai tanulmányok előtt, az akkori „rendnek megfelelően”, előfelvételisként Tápiószecsőn szolgált 11 hónapot, ahol lövegszerelő kiképzést kapott.

Kazincbarcikán a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem Főiskolai Karán (NME VAFK) automatizálási üzemmérnöki diplomát szerzett.

Első munkahelyén a Borsod Volán programozója lett, majd némi „helykeresés” után, több helyen is próbálkozva, az 1990-ben alakult Alarmtechnika Kft.-nél „kötött ki”, mint monitoring ágazatvezető. Ez a cég ma már részvénytársaságként működve tevékenységi köre révén lefedi az elektronikus biztonságtechnika egészét.

Tevékenységét 1999-től az akkor alakult Telmon Távfelügyeleti Szolgáltató Kft.-nél, a teljes egészében magántulajdonú társaságnál folytatta, ahol 2000-ben a cég vezetője lett. A Telmon Kft. alapvető feladatának a vagyonvédelmi berendezések távfelügyeletét tekinti, és a tulajdonosok célja az volt, hogy a régióban a meglehetősen sokféle távfelügyeleti szolgáltatásban a hatóságokkal korrekt együttműködést kialakítva, komoly szerepet vállaljanak a közbiztonság javításában.

Fontos cél volt az is, hogy az egyre szaporodó kisebb cégek, illetve magánszemélyek tevékenységét lehetőség szerint összefogja annak érdekében, hogy a felszerelt berendezések a bennük megalkotott képességeket maximálisan ki tudják használni.

A szolgáltatás minőségét a cég munkatársainak több mint tízéves biztonságtechnikai, távfelügyeleti tapasztalatai biztosítják. Ma már telepítenek is riasztóberendezéseket, időközben a megye legnagyobb távfelügyeleti cégévé váltak.

2001-ben együttműködési szerződést kötöttek a rendőrséggel, a jó együttműködést több olyan intézkedés bizonyítja, amikor a céghez beérkező jelzésre kivonuló járőrök a helyszínen vagy annak közelében elfogták a tetteseket.

A Telmon Kft., amelynek jelenleg 12 fő a dolgozói stábja, folyamatosan alkalmazza a legújabb technikai eszközöket, a piacon jelen lévő valamennyi kommunikációs csatornát (internet, mobiltelefon, GPRS, vezetékes telefon, URH-rádió).

Szűcs Tibor munkája mellett korábban presbiterként is tevékenykedett, 1990 óta önkormányzati képviselő Gesztelyben, 2004 óta az alpolgármesteri tisztséget is betölti. Képviselőként igyekszik képviselni a helyi emberek érdekeit, még ha az önkormányzat anyagi helyzete erre kevés lehetőséget is ad. Az ő munkája is benne van a tavaly átadott új iskola épületében, a falu közművesítésében (gáz, telefon, szennyvíz), hiszen ezek képviselősége idején valósultak meg.

„Az embereket meg kell érteni, és tudni kell velük bánni – vallja Szűcs Tibor. – Cégvezetőként olyan körülményeket, olyan miliőt igyekszem teremteni, ahol az emberek jól érzik magukat, ahol szeretnek dolgozni, mert csak így alakulhatnak ki az igazi csapatmunka feltételei.”

A főiskola „feleséget is adott” Szűcs Tibornak, hiszen Tóth Éva Zsuzsanna ugyancsak automatizálási üzemmérnök, aki a családi vállalkozás aktív résztvevője. Tibor fiuk húszéves, és a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán tanul, mérnök–informatikus lesz. A tizennégy éves Márk az idén végez a miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskolában, míg a legkisebb, az ötéves Luca óvodás.

Szűcs Tibor szabad idejében „hobbizenész”, korábban orgonán, majd zongorán játszott, most a szintetizátor áll a középpontban. Főleg baráti körben játszik szívesen, időnként nagyobbik fia is „beszáll gitárral”.

Életének eddigi alakulásával elégedett. Mivel igazi „családcentrikus” ember, jövőjét mindenekelőtt a gyermekek sorsának egyengetése szabja meg.

Szakmáját nagyon szereti, és reméli, hogy igazi szolgáltatóként tovább tudják növelni az emberek biztonságérzetét, és erősítik az eddig megszerzett bizalmát.

 (Borsod-Abaúj-Zempléni Almanach 8. kötet. In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2009.)
Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése