Nagy Brigitta

Értékesítési vezető,

Nyíregyháza

szszb 22 lgy Nagy Brigitta.JPGNyíregyházát számos írás porba hullott gyöngyszemként aposztrofálja egy tündérmese által. A város nagy szülöttje, Krúdy Gyula így rajzolta meg Nyíregyháza igyekezetét: „fejlődése azért is egyedülálló, mert nem fulladt ki talán egy esztendőre sem abban a versenytempóban, amelyet száz esztendőn át diktált önmagának. Száz esztendő alatt akart behozni mindent, amit a körülötte fekvő Debrecen, Miskolc, sőt még Kisvárda is századok óta produkált.”

Ám az a fejlődés, amin a város napjainkig átment, Krúdy sem hitte volna. Nyíregyháza óriás léptékű urbanizációja mára lelassult. Az extenzív gyarapodás után viszont tanúi lehetünk egy minőségi átalakulásnak, amely révén a város még inkább élhetőbbé válik, de tárt karú házigazdája is az őt megtisztelő vendégeknek. Valóban porba hullott gyöngyszem, Sóstógyógyfürdő pedig többszörösen is az. E gyönyörű városrész építésén-szépítésén dolgozik Belus Tamás vezérigazgató irányításával a Sóstógyógyfürdők Zrt. A cég kötelékében tevékenykedik Nagy Brigitta értékesítési vezető is, azért, hogy a nálunk vizitáló vendégek kellemes benyomásokkal távozhassanak.

Nagy Brigitta 1977. február 26-án született Nyíregyházán. Édesapja, Nagy Imre a Mezőgépnél volt üzemvezető a cég megszűnéséig, majd megmaradt a műszaki területen. Édesanyja a Húsiparinál bér- és munkaügyi előadóként tevékenykedett, s jelenleg a Jósa András Kórházban is e területen dolgozik. Brigittának két húga van: Mónika a Móra Ferenc Általános Iskolában iskolatitkár, míg Gabriella most végzős hallgató Gyöngyösön.

Nagy Brigitta a Benczúr Gyula Általános Iskolába járt, majd a Sipkay Barna Kereskedelmi Szakközépiskolában érettségizett 1995-ben. A Sipkay kétszeresen is vonzó volt számára: akkor indították a kéttannyelvű idegenforgalmi, kísérleti jelleggel pedig a külkereskedelmi szakot. Mindkét feltétel erősen motiválta, hogy ennek az iskolának a padjait koptassa.

– Az erős szakmai ismeretek mellett az iskola jó táptalajnak bizonyult a nyelvek elsajátításában is. Németül és angolul tanultam, s ez utóbbi nyelvből érettségiztem is. A szakmai ismereteket pedig olyan színvonalon oktatták tanáraink, hogy a későbbi főiskolai évek nem okoztak problémát. Gyöngyösön végeztem az agrártudományi egyetem főiskolai karán, gazdasági mérnökként. A pénzügyi szekcióban szerzett diplomával a kezemben, 1998-ban egy napig voltam munkanélküli. A munkaügyi központnál kaptam két telefonszámot, amelyből egy is elegendőnek bizonyult. A Sóstógyógyfürdők Zrt.-hez, illetve annak jogelődjéhez, a Sóstófejlesztési Rt.-hez kerültem a Hősök tere 9. sz. alatti irodaházba számviteli és pénzügyi ügyintézőnek. Én vagyok–lettem a cég első munkavállalója – sorjázta Nagy Brigitta.

A cég tevékenységébe akkor beletartozott Sóstógyógyfürdő egykoron patinás, régi épületeinek rendbetétele. Sokan kételkedve fogadták a cég eltökéltségét, azt, hogy ezek az épületeket a végső enyészetből mégis megmenthetők. A mai séták arról győzhetnek meg mindenkit, hogy az elképzelések sikerrel jártak. A víztorony a régi pompáját ölti, ismét élettel telt meg a Svájci lak, a Fürdőház és Panzió, és más vállalkozások részeként a gyönyörű Krúdy Vigadó, illetve a Szinbád Szálloda. A legújabb, s a város és a cég életében talán legjelentősebb avatás 2005 októberére datálódik, amikor is megnyílt az Aquarius Élmény- és Termálfürdő.

– A panzió vezetőjeként tevékenykedve szereztem 2003-ban másoddiplomát a Budapesti Gazdasági Főiskola kereskedelmi-idegenforgalmi és vendéglátó-ipari karán, idegenforgalmi és szállodaipari szakközgazdász szakon. A cég tevékenységi köre folyamatosan bővült: 2002-ben átvettük a Városüzemeltetési Kht.-től a fürdők üzemeltetését, ekkortájt vettünk két mikrobuszt, amellyel személyszállítási tevékenységet végzünk. A mi működésünkbe került a Svájci lak, ahol nemcsak szállodai, de vendéglátói tevékenység is folyik, a Fürdőház és Panzióban pedig járóbeteg-szakellátás keretében a reumatikus megbetegedésben szenvedők kapnak megfelelő gyógykezelést. Szeretnénk, ha Sóstógyógyfürdő mihamarabb és méginkább egybecsengne a nevében is rejlő lehetőséggel, a gyógyítással-gyógyulással. A Sóstógyógyfürdők Zrt. mindennapi tevékenysége ezt a célt szolgálja. A Szeréna-lak helyén felépülő szállodakomplexum is ezt az egységet erősíti majd. A megye, a város megismertetése céljából rendszeresen jelen vagyunk a hazai és a környező országok (főként Románia, Szlovákia és Ukrajna) ilyen jellegű kiállításain, vásárain. Nagyon jó a kapcsolatunk a Magyar Turizmus Rt.-vel, számos utazási irodával.

Kilenc éve van egy barátom, hamarosan közös lakásba költözhetünk. Sajnálom, hogy sok értelmiségi fiatal kényszerül elhagyni a várost. Én azért maradtam itt, mert olyan feladatokat kaptam, amivel szívesen foglalkozom. Ha pedig nem itt születtem volna, én biztos, hogy eljönnék Nyíregyházára!

 (Szabolcs-Szatmár-Beregi Almanach 22. kötet. In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2006.)
Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése