Kundrák Csaba

Képviseletvezető,

Nyíregyháza

szszb_10-36_kundrak_csaba.jpgNéhány éve még elképzelhetetlennek tűnt, hogy egy fiatalember – legyen bármennyire képzett, rátermett – vezető beosztást töltsön be. Szinte csak „kivárás” után léphetett valaki feljebb a képzeletbeli ranglétrán. Még szerencse, hogy ezeket az időket magunk mögött tudhatjuk, hiszen Kundrák Csaba, a Signal Biztosító Rt. nyíregyházi képviseletvezetője akkor még sokáig várhatott volna rá, hogy komoly pozícióba kerüljön. Márpedig az ambiciózus fiatalember igen rövid idő alatt bizonyított, profi módon elsajátította az üzleti élet írott és íratlan szabályait, s olyan tempóban kezdte a menedzserhez méltó üzletvezetést, amit sokan irigyelnek.

Nyíregyházán született 1970. április 24-én. Édesapja, Kundrák János, nyugállományú katonatiszt. Édesanyja, lánykori nevén Muri Erzsébet, eredetileg pedagógus. Nővére, Faragóné Kundrák Tünde, az AXA-Colonia Biztosítónál a Nyugdíjpénztári Üzletág területi igazgatója. Felesége, Kundrákné Papp Anikó, még főiskolai hallgató Nyíregyházán, matematika–számítástechnikai szakon.

Kundrák Csaba a nyíregyházi Kossuth Lajos Gimnáziumban érettségizett 1988-ban. Apja nyomdokait követve a katonai főiskolán kezdte el tanulmányait. Ám a rendszerváltást és a honvédségben végbement nagy arányú leépítést látva rájött, hogy a mundér várhatóan nem sok sikerrel kecsegteti. Idejében váltott.

Nagyon érdekes párhuzam az életében, hogy édesanyja ismert és köztiszteletben álló pedagógusként azt tapasztalta: hiába az erkölcsi elismerés, abból nem tud megélni. Gondolt egy merészet, és belépett üzletkötőnek egy biztosító intézethez. Az ottani eredményei alapján hívták meg a Signalhoz képviseletvezetőnek Még azzal is szembe kellett néznie, hogy a kollégái értetlenkedtek: miért kellett a Kundrák Erzsikének elmenni ügynöknek? Ám amikor az első két hétben háromszor annyi jutalékot vehetett fel, mint amennyit korábban egy hónapban keresett, érzékelte: teljesen más világról van szó.

A fia is tapasztalhatta otthon az anyagiak javulását, a nyugodtabb légkört és úgy gondolta, ő is megpróbálkozik ezzel a szakterülettel. Annyira megtetszett neki a biztosítási szakma, hogy lelkesen olvasta a marketingmunkával, menedzseléssel, személyiségfejlesztéssel foglalkozó szakkönyveket. Mire észrevette, bedolgozta magát az ágazatba. A munkatársai elismerték, főnökei értékelték a tevékenységét. Érdekes egybeesés, hogy végül is édesanyjától vette át a Signal Biztosító Rt. nyíregyházi képviseletének vezetését.

A cég ügyfélköre a középrétegből és a módosabb, anyagilag szabadabb rétegből kerül ki. Ez természetesen nem jelent kizárólagosságot. Igyekeznek egyedi sajátosságokkal is megkeresni a potenciális ügyfeleket. A Signal vezette be például a Testamentum nevet viselő és a temetési költségeket célzó módozatot.

Ugyancsak érdekes és figyelemre méltó a lépcsőzetes szolgáltatás módozata, amikor már az ötödik év végétől fizetnek az ügyfeleknek különböző szolgáltatási díjat.

A Signal legújabb terméke az Aranyélet nevű, tőkebefektetéssel kombinált életbiztosítás, amelyben az ügyfél döntheti el, milyen és mennyi befektetést eszközöljön a biztosító módozatban.

Az országban 37 képviselet és fiók működik, melyeket valószínűleg nem ilyen fiatal szakember vezeti. Kundrák Csaba nagyon büszke arra, hogy alig van fluktuáció, szívesen jönnek hozzájuk az üzletkötők. Pedig még mindig meg kell küzdeniük azzal a presztízsveszteséggel, amelyet a hozzá nem értő, tolakodó, az ügyfelet lehengerelni akaró ügynökök okoztak a szakmának. Az emberek nem azt mondják, hogy XY ilyen vagy olyan, hanem a biztosítóról alkotnak sommás ítéletet.

Kundrák Csaba ezzel szemben teljesen más álláspontot képvisel, meg is van az eredménye, mert már az első üzleti évében az országban a 9. helyen végzett a Signalnál az üzletkötői rangsorban.

– Úgy gondolom, nem lehet az a célunk, hogy mindenáron kössünk az ügyféllel egy biztosítást – magyarázza a képviseletvezető. Mi szinte reklámozás nélkül végezzük a tevékenységünket. Számunkra az elégedett ügyfél a legjobb reklám. Az inkorrektséget mindenáron és minden szinten ki akarjuk küszöbölni, hisz a német image és precizitás is kötelez bennünket. Nem azt vállaljuk, hogy az eladott szerződések számát növeljük, hanem az ügyfeleknek minél szélesebb körű szolgáltatásokat nyújtunk. Ebben partnerek a munkatársaim is, hisz ma már egyetlen biztosító társaság sincs monopolhelyzetben. Kiélezett a verseny, ám a hazai piacon még nagyon-nagyon sok kötvényre van szükségük az embereknek ahhoz, hogy a jelenlegi életszínvonaluk és a jövőbeni biztonságuk közelítsen a nyugatihoz.

Szabadidejében télen a hódeszkázást imádja, nyáron a vízisíelést.

Munkahelyét a Signal Biztosítónál életcélnak tartja. Szeptemberben kezdi újra a tanulást, egy szakirányú diploma megszerzését.

„Aki azt a bátorságot vette, hogy másokat segítsen, annak folyton tanulnia kell.”

 (Szabolcs-Szatmár-Beregi Almanach 10. kötet. In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2000.)
Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése