Dr. Kukucskáné Balogh Erzsébet

Vezető menedzser, régióvezető,

Nyíregyháza

szszb_22-80_dr_kukucskane_balogh_erzsebet.jpgKülönleges a Zepter világa!

A Zepter-életérzést sugározzák nemcsak a termékek, de maguk a munkatársak is, mint ahogy Kukucskáné Balogh Erzsébet régióvezető asszony is kiegyensúlyozott egyéniségével, nyugodtságával, meggyőző beszédével nagy hatással van rám.

Különleges és rendhagyó volt találkozása a Zepterrel az 1962-ben Nyíregyházán született Erzsébetnek, ki egy jókora kanyar után talált rá az igazán örömet adó munkára. Az összetartó családban, testvérével megtapasztalta a szülői szeretetet. A 6-os iskola diáklánya úgy beszél a Kölcsey Gimnáziumról, hogy Kalucza Lajos volt osztályfőnökét példaként említi. Bár vágyai a földrajz–biológia szakos tanári pálya felé vonzották, egy év munkakóstoló után mégis Szegeden, az Élelmiszeripari és Kertészeti Egyetemen kötött ki.

1984-ben az üzemmérnöki diploma után az EKO Kft. ösztöndíjasaként gyártmányfejlesztőként, majd művezetőként 100 ember is dolgozott a keze alatt. A főiskolás évek alatt ismerte meg leendő férjét, dr. Kukucska János ügyvédet. Házasságuk gyümölcse ’87-ben Zsófi, majd ’91-ben Eszter lányuk. A „kismamás” évek alatt szerzett üzletvezetői képesítéssel cégoktatóként egy svéd szépségápoló cégnél talált munkát. Egy Zepter-bemutató után meggyógyította fényterápiás módszerrel édesanyja lábát. Megfogadta, mindent megtesz azért, hogy minél több embert tudjon meggyógyítani. ’96-ban a Zepter új kihívást, önállósodást, önmegvalósítást is jelentett. Nemcsak mondta a divatos prevenció szót, hanem tett is érte. Úgy, mint ahogy Philip Zepter cége a világ több mint 50 országában képviselteti magát, és 26 országban van irodája, úgy fejlődött a vállalkozás Nyíregyházán is, először egyedül, mára az eltelt tíz év alatt 120-an lettek az „egészség nagykövetei”.

A Zepter-munkatárs optimista típus, minden helyzetben feltalálja magát. Ebben segít a Zepter-életérzés. Régióvezetőként szép, új irodában Burné Maksa Ágnes közvetlen munkatársával nemcsak önmaga megvalósításáért, hanem mások sikeréért is munkálkodik. Vallja: „Saját sikered rajtad múlik, de öröm, hogy mások általad jutnak sikerhez.”

A siker fokmérői az erkölcsi és az anyagi motiváltság. Egészség, szépség, ápoltság, tiszta környezet és levegő. A Zepter mindenütt ugyanazt jelenti: minőség, stílus, érték. Feltette életét, hogy mikroszinten tegyen az emberek mentális, fizikai, lelki egészségének harmóniájáért.

Kívülről sorolja a cég alapprogramjait: 1. A Home Art – egészséges táplálkozás 2. Medical – gyógyító program 3. Homer Care – környezetvédelem, lakáshigiénia 4. Design – luxusprogram, melyek eredményesen működnek együtt, átfogják az ember minden életkörnyezetét. Ma már több százezer magyar család ismeri és használja a csúcsminőségű termékeket, a csodatévő Bioptron lámpát, a Zepter edényeket. A Direkt Marketing módszerrel dolgozó Zepter-üzletkötők kiváló csapata a 19 megye között a hatodik helyet foglalja el. Az éves munka értékelése a fővárosi meetingeken, míg a nemzetközi a világ nagyvárosaiban zajlik. A 10 éves jubileumra 2000-ben Varsóban, a 15 évesre Prágában gyűltek össze az élenjáró munkatársak.

A régióvezető asszony bárkit meggyőz arról, hogy a Zepter életmód és életforma, sztereotípiája egy életminőség-javulást eredményez. Mi adja munkájának dinamikáját? A hármas szlogen: hit, akarat, kitartás! Kigondol, kimond és megvalósít! Nélkülözhetetlen a jó időbeosztás és munkaszervezés. A siker titka még a jó párkapcsolat, melyben az egymásmellé-rendeltség és a tolerancia mindkettőjük kibontakozását segíti. Hiszi, hogy az emancipált nő szerepvállalásán túl a család a meghatározó, és védelmére a nő láthatatlan kezének is ott kell lennie. Az elfoglalt üzletasszonynak olvasásra is van ideje. A szélesebb látókör segíti az emberi igazságok megfogalmazásában, a helyes vezetői döntésekben. Hasonlóan, mint a sportban. Mestere, dr. Szabó László, az igazi értékek megmutatásával példázza, hogyan lehet az ember önmagával és a világgal békében, harmóniában. A feng shui, a tibeti gyógymód, a jóga fegyelemre, önbizalom-erősítésre tanítja. Kreativitását lánya hastáncos ruháinak készítésénél kamatoztatja. A kertészkedés felüdíti, mint ahogy a pingpong és a gyógymasszázs. Baráti társasággal bejárta a mediterrán országokat, Európát, a Kanári-szigetekre, Tunéziába is eljutott. A mára 19 éves Zsófi apja nyomdokaiba lépve a PPTE joghallgatója, a 15 éves Eszter, szintén kölcseys és német tagozatos diák.

„Jó helyre, jó időben, jókor születtem. Jól érzem magam a bőrömben, a családi és a munkahelyi környezet kellemes, önmagam megismerése után tisztában vagyok képességeimmel. Szeretném még sokáig egészségesen, jól ellátni feladatomat, a megyében újabb irodákat nyitni, még több munkatársat sikerhez juttatni és programjainkon keresztül az emberek egészségéért tenni!” – fogalmaz egy sikeres és szerencsés egyéniség.

(Szabolcs-Szatmár-Beregi Almanach 22. kötet. In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2006.)
Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése