Korvin Balázs

Az YGOMI cégcsoport európai igazgatója,

Debrecen

hb_5-38_korvin_balazs.jpgMég egy világutazónak is becsületére válna az a teljesítmény, amit Korvin Balázs fiatal kora ellenére felmutathat, hiszen tanulmányai és munkája során három földrész számtalan országába jutott el.

Szülei alkalmazott matematikusok, édesapja geofizikával foglalkozik, professzor, tanszékvezető egyetemi tanár Szaúd-Arábiában.

A család legidősebb gyermekeként 1966. július 1-jén született Budapesten. Két öccse közül Ádám jogi doktor, Párizsban az Európai Tanács Bankjának igazgatóhelyettese. András Gábor térképészeti szakemberként dolgozik Magyarországon.

Hároméves koráig Angyalföldön élt, majd a „legpestebb Pestről a legbudább Budára” került, a Szabadság-hegyen „erdők, rétek között” ismerkedhetett meg a természettel. Általános iskolai tanulmányait is Budán folytatta, ám középiskolai tanulmányainak színtere a kecskeméti Piarista Gimnázium lett, amely akkoriban az ország legjobb középiskolái közé tartozott. Kiváló paptanárai nemcsak a tudás széles tárházát nyitották meg előtte, hanem emberséget, erkölcsi tartást is kapott tőlük tanulmányai során.

Miután időközben édesapja Ausztráliában kapott állást, ő is a távoli földrészre került. Előbb dolgozott gyári munkásként, vasúti pályamunkásként, vezetett teherautót, majd elkezdte felsőfokú tanulmányait Adelaide-ben a helyi egyetemen, ahol nemzetközi politika, erkölcsi és szociális filozófia szakon szerzett diplomát. 1992-ben jött vissza Európába: dolgozott Olaszországban, Angliában, Ukrajnában, Romániában és Svájcban. 1996-ban költözött haza Magyarországra, Nyíregyházára, ahol ma is él családjával.

Időközben már különféle projektmunkákat végzett a Coca-Cola Amatilnak és egy francia cégnek, valamint a bécsi Közgazdasági Egyetemnek is készített tanulmányokat. 1996 év végén lett a nyíregyházi Ipari Park Kft. vezetője, az ő nevéhez fűződnek az első itteni fejlesztések. Két évvel később az Egyesült Államok magyarországi nagykövetségén vállalt munkát: egy speciális, regionális gazdaságfejlesztő program régióigazgatója lett.

2000-ben került Debrecenbe, 2002-ig Debrecen polgármesterének főtanácsadója és a városmarketing-csoport vezetője volt. Ezután került jelenlegi cége élére, és irányítja annak tevékenységét.

Szinte a semmiből kellett indulnia, egy új céget felépítenie, amelyet olyan eredményesen oldott meg, hogy mára már három kft. tartozik a keze alá, Debrecenben több mint százan, angliai fióktelepükön ötvenen dolgoznak. Az információ-technológia területén működnek, szoftverfejlesztéssel és speciális informatikai támogatás nyújtásával foglalkoznak. A szoftverfejlesztés két fő területe az autóipar (navigáció, telematika) és a vendéglátáshoz kapcsolódó szoftverek fejlesztése. Tevékenységükbe eddig mintegy 5-600 millió forintot ruháztak be.

Időközben szakmailag is tovább­képezte magát: előbb Debrecenben szerzett regionális területfejlesztési menedzseri képesítést, majd az angliai Warnborough-i Egyetem felsőfokú üzleti MBA-képzésében vett részt.

Eddigi munkájának elismeréseként 2000-ben az USA Kereskedelmi Minisztériumától megkapta a második legnagyobb amerikai állami kitüntetést, a Silver Medal Awardot, amelyet az amerikai nagykövetségen nyújtottak át neki.

– A legfontosabb, hogy saját elveid legyenek, amelyeket soha ne adj fel!  – vallja meg a sikerek titkát Korvin Balázs. – Emellé kell még az elkötelezettség és a határozottság, az összes többit meg lehet tanulni hozzá. Nagyon fontos a jó kommunikációs képesség, az emberekkel mindig meg kell találni a megfelelő hangot.

1994-ben kötött házasságot, felesége dr. Diczházy Mariann jogi doktor, ügyvédként dolgozik. Lányuk Sára Franciska 1995-ben született, negyedikes általános iskolás, szereti a zenét, valamint szívesen sportol.

Ez utóbbit nyilvánvalóan édesapjától örökölte, hiszen Korvin Balázs gyerekkora óta folyamatosan sportol. Korábban versenyszerűen bokszolt, a 90-es évek elején még ausztrál bajnok is volt, szuper középsúlyban és könnyű nehézsúlyban is versenyzett. A mai napig lejár kesztyűs edzésekre, de ma már elsődleges célja a kondíció megtartása. Amúgy a bokszról úgy vélekedik, hogy a ringben a kitartást, önmaga és félelmei legyőzését tanulhatja meg bárki. Közéleti szerepet is vállalt a honi boksz világában: a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökségi tagja.

Eddigi életútjával teljes mértékben elégedett, hiszen ott tart, ahol ennyi idő után tartania kell mind a munka, mind a család oldaláról nézve. Van még, néhány dolog, amivel foglalkozni szeretne, többek között tanulni akar még és a további nyelvtanulás is a távlati tervek között szerepel. Ugyanakkor reméli, hogy a jövőben több időt tud eltölteni családjával. Van tennivalója kertes háza körül is, amelynek fontos szereplője a két kanári-szigeti kutya, ők kiváló házőrzők.

 (Hajdú-Bihari Almanach 5. kötet. In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2005.)
Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése