Horváth Gábor

Ügyvezető igazgató

Nyírbátor

szszb_31_tk_horvath_g_400.jpgHány napból áll egy esztendő? Ha erre rávágja valaki, hogy 365, Nyírbátorban, ha Horváth Gáborral beszélget a szemet, testet, lelket gyönyörködtető Sárkány Wellness és Gyógyfürdőben, akkor rossz a válasz. A gépészmérnök ügyvezető igazgató rögtön cáfolná: 420 napig tart náluk egy év. Mielőtt a Gergely-naptárt bogarászná a hitetlenkedő, íme, a gyors válasz: chip karórás beléptető rendszert vezettek be, mérik a bent töltött időt, s ha éves bérletet vált a vendég, azt pontosan 420 napig veheti igénybe.

Advent idején is felkeresik a hazai és a külföldi vendégek az uszodákat. A mozgásszervi, reumatológiai panaszokkal érkezőknek ez a hely valódi Mekka, nem véletlenül jöttek eddig szinte többen a közeli Romániából, mint itthonról. A nyíregyháziak közül sokan váltottak éves belépőt, az pedig, hogy télen is működő apartmanokban tölthetik az éjszakát, újabb fellendülést hozott. Nem véletlen, hogy a Szlovákiában kifejtett reklámkampány is meghozta gyümölcsét: 2014 nyarán először lépték át kapuikat többen a szlovák turisták, mint a románok. Noha az európai hírű Hajdúszoboszló is gyorsan elérhető, a színvonalas szolgáltatások miatt versenyhelyzetbe kerültek. Ez a jövőtervezésnél is elsődleges, mivel a tanmedencében a város és a környék valamennyi kisdiákja megtanul úszni. Az aljzat emelése, süllyesztése révén 40 és 120 cm közötti vízmélységet érhetnek el.  A mindennapos testnevelés gyakorta az uszoda igénybevételével oldható meg. Rendszeresek az úszó tanfolyamok, már két főállású trénert foglalkoztatnak.

A gyógyászati részleg az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által finanszírozott kezeléseket nyújt, egyebek közt tangentor, orvosi gyógymasszázs, iszappakolás, súlyfürdő tartozik a rendszeres kezelések közé. Mint Horváth Gábor utal rá: legalább 3 generáció tagjai frissülhetnek, pihenhetnek náluk. Az idősebbek a 9 medence közül általában a meleg vizesben üldögélnek legszívesebben, és a gyógykezeléseket részesítik előnyben. Aki fittnek akarja érezni magát, kedvére úszhat, a legjobbak, illetve az úszó tanfolyamot végzettek közül is sokan a Bátori Sárkány Úszó Egyesület színeiben versenyezhetnek. A gyermekeknek óriás csúszda jelent kihívást, a jakuzzit minden korosztály élvezi. A kempingben jelenleg 16 téliesített apartman házban szállásolhatnak el összesen 64 vendéget. A maximumra törekvő igazgató szeretne egy 0-3 év közötti kicsiknek pancsoló medencét, valamint a nyári túljelentkezések miatt 4-6 apartmant még felépíteni. Valamennyiben 4 vendéget helyezhetnek el.

A 2,1 milliárd forintból megépült komplexum 6 és fél hektár területen, a város határában, erdők ölelésében Nyírbátor és a környék egyik gyöngyszeme.

Nem véletlen ez az igényessége, mert alig egy éve töltötte be az igazgatói posztot, amikor Gödöllőn elvégzett egy országosan is egyedülálló, másféléves, fürdővezető szakmérnökit. Megyénkből csak ő… Az órák után személyes ötletbörzét tartottak, ha valaki valamit kitalált és működtetett, örömmel osztotta meg a tapasztalatait társaival. Nem túlzás, az egész hazai fürdőipar profitál belőle. Azóta az eredmények fényesen igazolták döntése helyességét. Az évi 150-160 ezer vendég ellátását folyamatosan bővítik, több szolgáltatás, kényelem, gyógyulási lehetőség, itt tartózkodás várja az érdeklődőket a Sárkányban.

A Nyírbátori Városfejlesztő és Működtető Kft. nemcsak a fürdőt, hanem az inkubátorházat is üzemelteti. A színvonal, a minőség, a biztonság, a gazdaságosság olyan alapértékek számára, amelyeket valamennyi beszámolóban kiemelhet, amit a tulajdonos nyírbátori önkormányzat testülete elé tár.

Horváth Gábor édesapja, sajnos, már nincs köztük, de édesanyja, Horváth Sándorné nyugalmazott tanítónő még együtt örülhet gyermeke, és családja, az unokák felnőtté válásának. Feleséget az általános iskolai osztálytársai közül választott, Vályogos Erzsébet személyében. Egyetemista korukban futottak össze, és a közös emlékek felidézése komoly döntéssel zárult. Gábor a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemen lett gépészmérnök 1990-ben, Zsóka a Debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen szerzett magyar-orosz szakos diplomát, később felvette a németet is. Két gyönyörű gyermekük közül Anna, gazdasági főiskolai végzettségével a Károli Gáspár Református Egyetem HR osztályán dolgozik, és most decemberben vezette oltár elé szíve választottja. Gábor fiuk másodéves egyetemista Sopronban, erdőmérnöknek készül.

A diploma átvétele után a Csepel Művek helyi szerszámgépgyárával kötött ösztöndíj-szerződés révén helyezkedett el. Fejlesztő-, majd főmérnök Nyírbátor másik gyárában, ahol 13 évig vezette, irányította a rábízott dolgozókat, és munkafolyamatokat. Kis kitérő Mátészalkán, míg végre hazaérkezett Nyírbátorba. A nyírbátori önkormányzat elismeréssel szólt Horváth Gábor kimagasló szakmai és vezetői tevékenységéről.

Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése

Emlék

Ősz Zoltán alkotása 25×30 cm, pasztell. 2024 “Jaj, a gyerekkor mily tündéri kor volt: egy ködbe olvadt álom és való, ha hullt a hó az égből, porcukor volt, s a... Tartalom megtekintése

Csend a sziklák tövében

Biszák László alkotása 35x60cm. Lüktető  világunk   tele  van  meglepetéssel,  olyannyira,  hogy  belefér  bármilyen  szokatlan  torz,  pszicho,  sci fi,  csak  rettentsen! Nehéz  elhatárolódni,  nehéz kimaradni,  így  azután     egyszer... Tartalom megtekintése