Zombor Krisztián

Cégtulajdonos, vállalkozó,

Nyíregyháza

szszb 24 tk Zombor Krisztián feleségével.jpgAz Év Vállalkozója címet nyerte el Zombor József, a Zombor és Társai Kft. tulajdonosa a 2006-os év eredményei alapján. A családi vállalkozásban méltó folytatóra talált, hisz egyik fia, Krisztián ma már szintén tulajdonos és a cég egyik cégvezetője. A vele folytatott beszélgetés jól példázza azt, hogy a gazdasági változások, a gyakorta tapasztalt pénzügyi nehézségek sem lehetnek akadályai, ha egy vállalkozás a minőséget tűzi ki célul, és a megrendelők elégedettségét újabb megbízatásokkal látja visszaigazolni.

Zombor Krisztián Mátészalkán született 1974. április 9-én. Édesapja, Zombor József ügyvezető a cégükben, édesanyja, lánykori nevén Laboncz Valéria a gazdasági ügyekért felel. Három fiú tette teljessé a Zombor család házasságát. Szabolcs, szintén a családi vállalkozás részese, nemcsak a termelési kérdések tartoznak hozzá, hanem a műemléképületek rekonstrukciójában is kiváló szakember. Nagybánya főterének átépítése, felújítása, a Nyírbátori Vár helyreállítása, Székelyudvarhelyen a Küküllő Szálló felújítása szintén a cégcsoport szakembereinek keze munkáját dicséri. Krisztián, a középső fiú már családos: neje Balogh Adrienn, történelem szakos tanár a Vasvári Pál Gimnáziumban. Két gyermekük, Benedek József (2,5 éves) és Áron Márk (öthónapos). A legifjabb Zombor fiú, Levente a zenének hódol, a Talamba együttes alapítója és egyik vezetője. Művészi színvonalukat jellemzi, hogy Artisjus-díjat kaptak.

Az erő a családi összefogásban rejlik – összegzi a cégalapítás óta eltelt kilenc év tapasztalatait Zombor Krisztián. Mindannyian azzal segítjük elő a közös célok megvalósítását, hogy ki-ki szakmája, lelkiismerete és legjobb tudása szerint látja el a rábízott teendőket.

Üzleti filozófiánkat is a korrektség, a kölcsönös bizalom, a törvényi előírások, a szakmai elvárások maradéktalan betartása, a megbízhatóság, a jó minőség, a gyors és pontos tervezés, kivitelezés, valamint a szakmai bizalom megteremtésére alapozzuk.

Büszkék rá, hogy a minőségi rendszerek közül az egészségvédelem és a biztonság szempontjából a legkiválóbbakat működtetik hatékonyan. Teszik mindezt azért, mert a társaság vezetősége a tervezés, a kivitelezés, illetve a szolgáltatások teljesítésének minőségét, azok folyamatos fejlesztését, valamint a mai kor és szakma által támasztott követelmények kielégítését tekinti elsőrendű feladatának. Épület, híd, alagút, közmű, vezeték építése a fő tevékenységi köre az 1999. május 5-én bejegyzett cégnek. Ma már cégcsoportként működnek, a Zombor és Társai Kft. 13, a Harcon Építés Kft. 36 dolgozót foglalkoztat. Ügyvezető a családfő, Zombor József, főmérnök Zombor Szabolcs, cégvezető Zombor Krisztián. A vállalat főként Észak- és Kelet-Magyarországon, illetve Romániában működik, de végeztek már kivitelezési munkákat Budapesten és a Dunántúlon is. A történelmi múltra utal a cégvezető: a Harcon Építés Kft. még 1999-ben jött létre, a budapesti székhelyű Harcon Rt.-vel történt közös alapítással. Azonban régóta a Zombor család tulajdonát képezi a kft. A nyíregyházi székhelyű társaság a szakmai tudásra, és az elvégzett munkákra alapozva a térség meghatározó építőipari piaci szereplője lett.

Referenciáik közt mély- és magasépítési munkák egyaránt szerepelnek. Pályáznak a profiljukhoz igazodó közbeszerzési eljárásoknál is. Több oktatási intézményt valósítottak meg ilyen eljárás keretében a megrendelők teljes megelégedésére. Csak néhány példa erre: a szakolyi iskolát nyolc tanteremmel bővítették, Nyírlugoson 22 tantermes iskolát építettek, Tiszadobon 40 személyes gyermekotthont hoztak létre. Jól képzett szakembereik, eszközállományuk (építőipari gépek, gépjárművek, állvány- és zsalurendszerek), valamint a minősített alvállalkozók, beszállítók lehetővé teszik a nagyobb kivitelezési feladatok határidőre, jó minőségben történő elvégzését.

Felkérésre természetesen vállalnak részfeladatokat is, mint például szerkezetépítési, épületgépészeti, villanyszerelési, szakipari munkák.

Az alapítás óta eltelt években sikerült egyre nagyobb volumenű munkákat elnyerni, eredményesen biztosítva ezzel a cég fejlődését, növekedését. A társaság pénzügyileg stabil, az elmúlt négy évben meghaladta az egymilliárd forintot is az árbevétel. Gazdálkodásuk az alapítástól kezdve nyereséges, a cég évek óta a megyei építőipari toplista élmezőnyében található. Nemcsak üzlet, hanem már baráti kapcsolat is fűzi őket Nagybányához.

A műemlékcsoport – köztük Lendvai Márton színész szülőházának a felújítása – és a Fekete Sas Szálló – itt töltötte nászéjszakáját Petőfi Sándor – renoválása is a Zombor család hozzáértését, munkatársaik kiváló munkáját dicséri. Mint a cégvezető utalt rá: ők szinte belenőttek a családi vállalkozásba, és reméli, hogy a gyermekeik majd követik őket. Az utat már kitaposták előttük.

(Szabolcs-Szatmár-Beregi Almanach 24. kötet. In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2008.)
Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése