Kunder Péter

A SZER-SZOFT Kft. ügyvezetője,

Szerencs

baz_08_184_kunder_peter.jpgFiatal kora ellenére már több mint egy évtizedes sikeres vállalkozói múlttal rendelkezik, és mindezt a gyorsan változó és így állandóan új kihívásokat jelentő informatika világában érte el. Boldog apukája 15 hónapos ikergyermekeinek.

Édesapja a Szerencsi Cukorgyár erőművezetőjeként, édesanyja a szerencsi Bocskai István Gimnázium gazdaság vezetőjeként vonult nyugdíjba.

A család egyetlen gyermekeként 1971. február 4-én született Miskolcon.

Szerencsen nőtt fel, szüleinek sok mindent köszönhet, hiszen tisztességre, becsületességre, felelősségre, hivatástudatra nevelték.

Jó tanulóként elsősorban a reál tantárgyakat kedvelte, de szívesen olvasott történelmi témájú könyveket is.

Középiskolai tanulmányait a helyi Bocskai István Gimnáziumban folytatta, ahol továbbra is megmaradt a matematika és a fizika iránti érdeklődése. Élete legizgalmasabb évei voltak ezek, hiszen a kamaszkor mindennapjait a hosszú haj és a rockzene is megszínesítette.

Az egészen nyilvánvaló volt, hogy érettségi után műszaki pályát választ, így felsőfokú tanulmányait a kecskeméti Gépipari Automatizálási Főiskolán kezdte el, ahol 1993-ban automatizálási üzemmérnöki diplomát szerzett. Még ugyanebben az évben posztgraduális képzés keretében folytatta tanulmányait a budapesti Kandó Kálmán Műszaki Főiskola informatika szakán, ahol 1995-ben informatikus üzemmérnöki diplomát vehetett át.

A friss tudással felvértezve hazatért szűkebb pátriájába, a miskolci TÁKISZ szerencsi irodájába került területi rendszerfelelősnek, ahol önkormányzati szoftverek telepítésével, karbantartásával foglalkozott.

Majd másfél év múlva állásajánlatot kapott az újonnan alakuló, gázszolgáltatást nyújtó ZAB Kft.-től, és itt mint rendszergazda dolgozott, ahol új szakmai kihívások vártak rá. 1997-ben elérkezettnek látta az időt a váltásra, önállóságra törekedett, és megalapította cégét, a SZER-SZOFT számítástechnikai, kereskedelmi és szolgáltató betéti társaságot.

Kezdetben számítógépek és informatikai eszközök javítását végezte, és a kereskedelmi piac telítetlensége miatt számítástechnikai eszközök eladásával is foglalkozott. Egyre többen fordultak hozzá számítógép-vásárlási igényükkel, és 1999-ben számítástechnikai szaküzletet nyitott Szerencsen. Különösen a Sulinet Express program keretében értek el kereskedelmi sikereket, mely a jól megszervezett reklámtevékenységnek köszönhető.

Az időközben kft.-vé alakuló cég 2006-ban in­ternetszolgáltatást indított Szerencsen és vonzáskörzetében. A szélessávú internet használatára megnőtt az igény, és így kihívást látott a környéken egy egyedülálló vezeték nélküli, mikrohullámú internetszolgáltatás kiépítésére. Így ma már ezzel a szolgáltatással kibővülve a környék egyik meghatározó informatikai vállalkozása lett. Jelenleg a cégnek hat fiatal dolgozója van.

„Az üzleti világban az első számú követelmény a korrektség – fogalmazza meg az eredményesség titkát Kunder Péter. – Fontos a kihívásokra való gyors reagálás, hiszen az informatika világában nagyon gyors változások történnek. Cégvezetőként nagyon lényegesnek tartom a partnerekkel az üzleti kapcsolat építését és ápolását. Munkám során nagy hangsúlyt fektetek munkatársaim megbecsülésére és elismerésére. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy megbízható csapattal dolgozhatok együtt.”

2005-ben kötött házasságot Majerik Anettel, aki az ELTE pedagógia szakán végzett, majd a helyi gimnáziumban helyezkedett el. A 2007-ben megszületett ikergyermekei – Léla és Botond  – büszke és boldog anyukája. Anyaként a velük való törődés legszebb pillanatait éli meg. Felesége különleges nő, megtalálta benne a szerelmet, a társat és a barátot. Életében fontos szerepet tölt be a család. Meghatározó érzés számára az apaság, „hogy van két kis emberke, akinek meg kell felelnem, akikért felelősséggel tartozom minden gondolatomban és cselekedetemben” – idézi.

Kunder Péter korábban nagyon szeretett lovagolni és íjászkodni. Mostani szenvedélye az aikido, egy távol-keleti, japán küzdősport, amelyet egy éve kezdett el művelni. Ebben a sportágban nem a verseny, nem a másik legyőzése vagy megsemmisítése az elsődleges cél, hanem önmagunk legyőzése.

Szabad idejében szívesen olvas, kirándul, kertészkedik, és csak egyszerűen játszik a gyermekeivel, hiszen „az együtt töltött időnél nincs fontosabb, szebb dolog a világon” – mondja.

Eddigi életútjával elégedett. Üzleti munkáját nem tudná eredményesen végezni, ha nem lenne mögötte egy biztonságos, szerető hátország, a család. A jövővel kapcsolatban elsősorban a gyermekeinek a felnevelése foglalkoztatja.

Munkáját tekintve fontosnak tartja az új szakmai kihívásoknak való megfelelést és cége eredményes és sikeres vezetését.

 (Borsod-Abaúj-Zempléni Almanach 8. kötet. In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2009.)
Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése

Emlék

Ősz Zoltán alkotása 25×30 cm, pasztell. 2024 “Jaj, a gyerekkor mily tündéri kor volt: egy ködbe olvadt álom és való, ha hullt a hó az égből, porcukor volt, s a... Tartalom megtekintése