Bodnár Sándor

Vállalkozási igazgató, cégvezető

Sárospatak

p1030274.jpgKorai tavaszt ígérő reggellel indult az a nap, amikor találkozhattam riportalanyommal, a Pácinban született Bodnár Sándorral, a Weinberg’93 Kft. rátermett és agilis vezetőinek egyikével. 2014. október huszonharmadikán ünnepelte ötvenedik születésnapját. Azon a napon a hetvenkét éves édesanyja, Nagy Margit is boldogan ölelte magához szeretett fiát. Édesapja, Bodnár József már csak odafentről nézheti gyermekét.

Bodnár Sándor középiskolai tanulmányait Miskolcon, a jó nevű Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskolában végezte. Az érettségi után, 1983-ban a fővárosi Kandó Kálmán Villamosipari Főiskola hallgatója lett. Villamosmérnöki diplomájával a kezében érkezett munkásélete első állomásához, a sátoraljaújhelyi ELZETT Művekhez, ahol három éven át dolgozott. Itt ismerte meg egyik felnőttkori barátját, Farkas Jánost akivel mind a mai napig ápolják kapcsolatukat. Szintén itt volt kollégája Tóth István, akinek egyik lánya a Weinberg ’93 Kft. dolgozója.

Hároméves szakmai gyakorlattal a háta mögött, 1989. szeptemberében a Zemplén Bútorgyár TMK vezetője lett. Ebben a munkakörben közel hat éven át tette a dolgát a gyár vezetőinek legnagyobb megelégedésére. Ezen időszak alatt, 1993-ban másoddiplomát szerzett a Pénzügyi- és Számviteli Főiskolán. Ösztönösen megérezte: érdemes előrébb tekinteni, mert a ma megszerzett tudás kevés, mint ahogy az is világossá vált számára, ha egy alkalmazott vagy még inkább egy vezető a tegnap tanultakra akar csupán építkezni, nagy bajba kerülhet. A tudás egy része elavulhat, az újabb és újabb információk feleződési ideje felgyorsul, jól felfogott érdekében – ha valaki ad magára és a személyiségfejlődést is fontosnak ítéli meg – egyre szélesebb körű szakmai, vezetői és marketingismeretekre van szüksége. 1996-tól kezdődően már ő a cég ügyvezető igazgatója. Irányításának ideje alatt termeltek az angol és német piacra, miközben mintaboltjaik voltak Miskolcon, Debrecenben és Budapesten. A Zemplén Bútorgyár állandó dolgozói létszáma közel kettőszáz fő volt. Az akkori nehéz gazdasági környezet negatív hozadékának tarja, hogy a nagy, kiterjedt üzlet- és gyárhálózattal rendelkező könnyűipari vállalatok nem voltak felkészülve a külföldről, hirtelen bezúduló árutömeggel szembeni fellépésre, ami végső soron a gyors piacvesztésükhöz, és a megszűnésükhöz vezetett.

2004. áprilisában belépett a Weinberg ’93 Kft-hez, ahol rövid idő múltán vállalkozási igazgató, majd azt követően cégvezető lett. Alapvető feladata a társaság munkával/megrendeléssel való ellátása, amibe beletartozik a piackutatás, valamint a kapcsolattartás a régi és az új üzletfelekkel egyaránt. Büszke arra, amit eddigi munkásélete során sikerült megvalósítania. Szívesen emlékszik vissza valamennyi munkahelyére és az ott végzett munkájára. Büszke arra is, hogy a váratlan nehézségek ellenére a vidéki, kis bútorgyár nevét külföldön is ismertté tette. Büszke arra, hogy a Weinberg ’93 Kft. egyik fontos vezetőjeként segítheti közös céljaik megvalósítását, közös életük jobbá tételét. Örömmel a szívében érzékeli a családias légkörben végzett munka mindent felülmúló motivációs erejét, azt, hogy minden nap láthatja: az itt dolgozók nem kényszerből teszik azt, amit, hanem mert látják annak eredményét, és kézzel fogható megbecsülését. Vezetői hitvallásaként mondja a következőket: „Sosem kérdezem meg senkitől sem azt, hogy miért pont most akar szabadságra menni, mert tudom, ha gondja van, akkor nem a munkája, hanem a megoldatlan problémája jár a fejében. Ha pedig valaki nem arra összpontosít, amire kell, akkor törvényszerűen jönnek a hibák.” Azok, amelyeket a cég méreteit tekintve nem engedhetnek meg maguknak. Büszke arra is, hogy a vállalkozás folyamatosan fejlődik, az itt dolgozók közösséget építenek, és képesek csapatszellemben gondolkodni és a megvalósítás során ezen elveket figyelemben tartva, a közös célokért együtt dolgozni.

Családi és magánéletéről is sikerült szót váltanunk. Felesége, Csomós Erzsébet – akivel óvodás koruk óta ismerik egymást – az OTP Bank ZRT. sátoraljaújhelyi fiókjának a munkatársa. Idősebbik fiúk, Dávid mechatronikai mérnök, jelenleg Németországban, Magdeburgban végzi mesterképzői tanulmányait. Öccse, Ádám, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem pszichológia szakos hallgatója. Mindketten igen jól bírják az angol és a német nyelvet. Feleségével együtt nagyon büszkék a fiaikra, akik szorgalmas tanulással, kitartással, sok szeretettel hálálják meg a gondoskodást. Bodnár Sándor 1996 óta aktív tagja a térség felemelkedésén munkálkodó Rotary Club sátoraljaújhelyi szervezetének. Mindene a kertészkedés, a botanikai teendőket férfimunkának tartja. Szívesen sportol, ha jut rá ideje. Rendszeresen utaznak, túráznak itthon és külföldön egyaránt, aminek az összeegyeztetése egyre nehezebb feladat.

Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Lisztománia

Tüttő József alkotása 50x30cm, olaj/MDF. “Lisztománia, üzenet a Liszt érzékenyeknek!!” Rossz vicc, kicsit megengedtem magamnak az áthallás mókáját. Tüttő József jó humorral sajátos komponálással terítette elénk nagy zeneköltőnk jellemzőit: az... Tartalom megtekintése

Hitler Sasfészke Berchteschgadenben

Elérhetetlen, megközelíthetetlen, bevehetetlen… Már-már népmesei jelzők is feltűnnek az egykori náci vezető Salzburg mellett, ám mégis Bajorországban felépített rejtekhelyével kapcsolatos legendákban. Még a háború után is jó ideig megismerhetetlen volt... Tartalom megtekintése

Alkonyattól pirkadatig

Tüttő József alkotása60x90cm Olaj/MDF. A téma örök, a feldolgozások többsége ismert, de ez az egyéni, összetéveszthetetlen stílre fel kell kapni a fejet!!! A komor színhasználattal az állatok robusztussága is alátámasztott, a... Tartalom megtekintése