Kisbenedek Vilmos

Ügyvezető igazgató,

Ózd

baz 8 ki Kisbenedek Vilmos2.jpgIgazán nehéz gyermekkor után szerencsésen alakult az élete Kisbenedek Vilmosnak, akit cégén, a Domaép Kft-n keresztül az észak-borsodi térség egyik legismertebb vállalkozójaként tart számon a szakma. A munka mellett azonban áldoz időt hobbijának is, a nyári időszakban pedig rendre meglepi családját egy-egy külföldi úttal.

Ózdon született 1963. március 12-én, és még csak az általános iskolába járt, amikor elvesztette édesanyját. Utána a közelmúltban elhunyt édesapjára támaszkodhatott, akivel mindvégig kiváló volt a kapcsolata és 23 éven át együtt laktak. Fiatalon úgy gondolta, mihamarabb olyan szakmát szerez, amiből meg tud majd élni. Így lett szobafestő-mázoló, akit már tanuló korában számos helyre hívtak lakást festeni, és így hamar megtanulta a szakma fortélyait.  Életének fontos eseménye 1986-ban következett be, amikor feleségül vette Bolyki Évát. Ma közös vállalkozásban dolgoznak, az építőipari munka mellett üzemeltetnek divatáru boltot és fittness termet is. Lányuk, Szabina 1990. november 8-án született, Egerben a Katolikus Gimnázium tanulója, angolul és spanyolul kitűnően beszél. Szeret tornázni, kisgyermek korától tagja az ózdi Delfin Lányok csoportnak, akikkel több ország különböző szintű versenyein számos sikert értek el.

c

A céget 1993-ban mindössze négy fővel alakította meg, ám a Domaép Kft. mára igazi tényezővé vált  Borsod és Heves megyék építőiparában. Közel ötven embert foglalkoztatnak a különböző építkezéseken Miskolctól Egerig.

– Cégünknél van egy hallgatólagos megállapodás: reggel a telephelyünkön kezdjük a munkát, és késő délután ugyanott fejezzük be. Ez azt jelenti, hogy minden estéjüket otthon tölthetik a dolgozók, ezért nem vállalok munkát az ország távolabbi pontjain – mondta Kisbenedek Vilmos ügyvezető.

Az idén 15 éves cég az induláskor négy szobafestőből állt, de 2-3 év alatt annyira befutottak, hogy 10 főre kellett fejleszteni a létszámot. Ezt követően, úgy 2000 táján továbbléptek és műszaki szakembereket vettek fel, akikkel már komplexebb feladatok elvégzésére is tudtak vállalkozni. A 18-20 fős brigáddal épületek rekonstrukcióját, teljes körű felújítását végezték, ám egyre nagyobb igény mutatkozott középmagas épületek tatarozására, ezért nagy értékű speciális állványrendszert vásároltak. Erről már a külső vakolást is meg tudták oldani, mostanában pedig a panelprogramnál, középmagas épületeknél hasznosítják. A Domaép életében Kisbenedek Vilmos szerint a 2006-os év jelentette az első lépést a telephely kialakításában, amikor a Profil Kft-től a Piac úton területet és épületeket vásároltak. Az egyre ismertebbé váló kft. első igazán jelentős, tízmilliós nagyságrendű megbízatása az arlói iskola egyik épületének teljes körű felújítása volt. A referencia munka után sorra kapták a nagyobb feladatokat: Ózdon az Alkotmány úti óvoda, a Nemzetőr úti óvoda vagy a korábbi Civilház rekonstrukciója fűződik a nevükhöz. Kaptak munkát a városi tanuszoda és a közgazdasági szakközépiskola kivitelezésénél is.

Egykori falujában, Domaházán az iskola és óvoda 100 millió forintos rekonstrukciós projektjét végezték el, Kissikátorban komplett új Faluházat készítettek, és a kistérség számos településére hívták őket önkormányzati épületek rendbetételére. Az évek során kitekintettek a szomszéd megyébe is, Egerben sorozatban végzik családi házak kivitelezését. A panelprogramból sem akartak kimaradni, Ózdon a Szent István út 33-39 számú épület munkálatait vállalták el, Miskolcon pedig 2008-ban két tízemeletes ház rekonstrukcióját is elnyerték. Vállalják akár kulcsrakész házak építését is, amibe a lakhatás megteremtése mellett beletartozik a körbekerítés és a kert díszfákkal történő beültetése.

Közben a lehetőségekhez mérten zajlik a cégnél a gépesítés, új 10 tonnás teherautóval bővült a járműparkjuk, amivel a náluk vásárolt nagyobb mennyiségű építőanyagot a helyszínre tudják szállítani. Idén nyáron nyitották meg festékboltjukat és építőanyag kereskedésüket a telephelyen, de hamarosan működni fog gázcsere telepük is. Kisbenedek Vilmos azt mondja: ezek profilba vágó kereskedések, a termékek árrésével pedig a nyitás óta ő gazdálkodik, az árrés így a cégnél marad, ami rugalmasabbá teszi számára az üzleti tárgyalásokat, hiszen nőtt a mozgástere. Végezetül hangsúlyozza: a Domaép olyan cég, ahol a dolgozók mindig napra pontosan megkapták a fizetésüket. Az évek során megnövekedett létszámnak legalább az ötven százaléka már törzsgárdának számít a Domaépnél, aki hozzászoktak: téli időszakban, amikor kevés a munka, ők akkor sem maradnak fizetés nélkül. Ennek ellentételezéseként ők is becsületesen dolgoznak, amivel megalapozták a jó hírnevet és a megrendelés állományt.

A cégtulajdonos elkötelezett akvaristaként is tevékenykedik, díszhalait már sokan megcsodálták, amelyekből néhány szebb példány a Piac úti irodában is úszkál az akváriumban.

(Borsod-Abaúj-Zempléni Almanach 8. kötet. In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2009.)
Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése