Dancsok Tamás

Ügyvezető

Ózd

ozd dancsok tamas.jpgAzért szervezi és támogatja Ózdon a zenei-, kulturális- és sport programokat, hogy szülővárosának megítélése javuljon. Cége, a Piramis Kft. beszállítóként részt vett az utóbbi évek legnagyobb hazai beruházásaiban, ami termékeik magas minőségi szintjét és korrekt üzletpolitikájukat fémjelzi. Baráti körében művészek és televíziós szereplők találhatók, akiket segítségül hív ötletei valóra váltásához.

Az ikrek jegyében, 1973. június 6-án született Ózdon és helyben tanult az érettségi megszerzéséig. A Bródy Szakközépiskolában végzett erősáramú berendezés szerelő szakon, majd Miskolcon Külkereskedelmi Áruforgalmi és Vámügyintéző felsőfokú végzettséget szerzett. Katonaidejét Tatán töltötte Dancsok Tamás, majd az Állami Biztosító üzletkötője lett. Útkeresése 1996-ban ért véget, akkor döntötte el, hogy édesapja, Dancsok Sándor cégében, az akkor már sikeres Piramis Kft.-ben is kipróbálja magát. Az 1989-ben alakult vállalkozás acélcsövek és csőszerelvények kis- és nagykereskedelmével foglalkozik, központja az Ózdi Ipari Park (volt ÓKÜ) területén található. Tamás első feladata a csőraktárhoz kötődik, amihez megszerezte a darukezelő és darukötöző szakvizsgát. Megrendelésben nem volt hiány, hiszen zajlott az országos gázprogram, amihez jó minőségű acélcső kellett.

A Piramis Kft. legsikeresebb éve 2008 volt egymilliárd forintos évi forgalommal. Ifjabb Dancsok ezután kereskedő státusban folytatta cégen belüli tevékenységét. Megszerezték a londoni Lloyd’s minőségbiztosító ISO 9001. minőségi tanúsítványát, így közreműködőként részt vehettek szinte mindegyik hazai pláza építésében, de ott voltak Győrben az Audi, Kecskeméten a Mercedes, Dunaújvárosban a HANKOOK beruházásán, vagy a Dunamenti Erőmű létrehozásában. Beszállítói a Paksi Atomerőműnek, a Mátrai Hőerőműnek és a MOL leánycégeinek is. Mivel Ózd közúti megközelítése nem ideális, 2010-ben nyitottak egy budapesti telephelyet is, majd bővítették termékskálájukat. Szakmai sikereik révén 2012-ben acélipari vállalkozóként elnyerték a Regionális Príma Díjat.

Eközben Tamás diplomát szerzett a Gyöngyösi Mezőgazdasági Főiskolán, majd még egyet a Miskolci Egyetem közgazdász szakán. Fordított időt a nyelvtanulásra is, 2001-ben a németországi Berchtesgaden egyik szállodájában vállalt munkát, jelenleg pedig angol tudása tökéletesítésén dolgozik.

Eredményeit édesapja 2011-ben úgy ismerte el, hogy fiára bízta a Piramis Kft. ügyvezetését, azóta ezt a feladatot ketten végzik. Tamás 2002-ben házasodott, párja, Barbara ugyancsak a családi vállalkozásban kapott feladatot és az Ózd központjában működő divatüzletet is irányítja. Kislányuk Fruzsina hétéves, első osztályba jár.

A Piramis Kft. tevékenysége 2008-ban tovább bővült, a város frekventált helyén irodaházat építettek. Tamás ötletei mellett anyagilag is sokat tesz szülővárosa image-nak javításáért. Hangsúlyozza, édesapja párton kívüliként mindig helyet kapott a gazdasági bizottságokban, ő ezt a családi hagyományt szeretné folytatni. A szülőföld szeretete vitte rá, hogy 2003-tól három éven át szervezzen a Rió Diszkóba Majka és Hooligans koncertet – amelyek mindegyike telt házas volt -, majd 2010-ben elindítsa az Ózdi Jazz Parádét. A vaskohászat acélmű csarnokrészében állították fel a gyáralapító Rombauer Tivadarról elnevezett Rom-színpadot. Fellépett már a Benkó Dixiland, a Hot Jazz Band, a Budapest Ragtime, Bebe, Csipa, Falusi Mariann és Zséda is. Az eseményről televízió csatornák és rádiók tudósítottak. 2013-ban is benépesül a retró-színpad, ezúttal az Ózdi Városnapok részeként rendezik a Jazz Parádét.

A Piramis Kft. civilszervezeteket is támogat, karácsony táján rendre adományokat gyűjt a történelmi egyházaknak és évente megajándékozzák az ózdi kórházat. Tamás ötlete volt 2012-ben az Ózdi Szabadegyetem elindítása az Ózdi Művelődési Intézményekkel. Idén Mítoszok földön-égen címmel UFO esetekről beszél nyolc neves előadó, míg 2012-ben az ősmagyar kutatás volt terítéken. Ózdon mostanára elsorvadt az élsport, ezért támogatni szeretné a kézilabdát és a futsallt, ezekből kirakatcsapatot lehetne létrehozni. Hobbi szinten rendszeresen teniszezik és tollaslabdázik, az utóbbi években pedig a gasztronómia irányába fordult. Barátai a fővárosban működtetik a Rosé éttermet, az ott dolgozó sztárszakácsoktól igyekszik ellesni a szakmai fogásokat. Ennek eredménye a városi televízióban általa elindított Gasztro Ózd sorozat, de elvállalta az ismeret fotóművészről, Mizerák Istvánról elnevezett alapítvány kuratóriumának elnöki teendőit is.

Dancsok Tamás töretlenül bízik szülővárosa fellendülésében, amihez várja az onnan elkerült ismert, sikeres emberek támogatását. Ózdi kultúrát támogató önzetlen munkáját 2013. január 22-én Ózd Város Díja kitüntetéssel ismerték el. 

(Északkeleti Almanach 29. kötet In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2013.)

Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése