Bárcziné Rublinszki Valéria

Ügyvezető, passzív ágazat vezető

Felsőzsolca

szszb_31_ki_barczine_rublinszki_valeria_800.jpgGyermekkorától a számok bűvöletében él, a pénzügyi szakmával is korán megismerkedett, hiszen szülei mindvégig a bankszektorban dolgoztak. Az évek során végigjárta a létrafokokat, így az alapoktól ismeri szakterületét. Magas szintű tudására és teherbírására nem csak Borsodban figyeltek fel, 2015. július 1-től kinevezték a Takarékbank regionális értékesítési vezetőjének.

Miskolcon született 1975. április 2.-án, Diósgyőrben lakott, ahol a nagyszülőknél három generáció élt együtt, majd ötéves korában az avasi lakótelepre költözött a család. Jó tanuló volt, de gimnázium helyett mégis a Fáy András Szakközépiskola számvitel-statisztika szakát választotta. Vonzotta a számítások hátterének elemzése, ezért érettségi után a Miskolci Egyetem Közgazdaságtudományi Karának pénzügyi-számviteli szakirányú évfolyamán tanult tovább. Az 1998-ban megszerzett diploma után első munkahelye a Magyar Nemzeti Bank Miskolc Megyei Területi Igazgatósága volt. A hitelintézetek ellenőrzését végezte B.-A.-Z., Heves és Nógrád megyében. Az ott töltött négy évet kiváló tanulóidőként értékeli, ahol pályakezdőként a banki szakma alapjait a gyakorlatban tudta elsajátítani.  Közben 1999-ban férjhez ment, két év múlva pedig megszületett Enikő Anna, aki jelenleg a Földes Ferenc Gimnázium hatosztályos képzésének speciális matematika tagozatán tanul.

Felsőzsolcára 2004. novemberében került, a megpályáztatott belső ellenőrzési vezető pozíciót nyerte el. Nem volt ismeretlen számára a vidék bankja, hiszen előző munkahelyéről végzett ott is ellenőrzéseket és már akkor megtetszett számára a nyugodt, barátságos munkahelyi légkör. A Felsőzsolca Takarék tíz fiókját és a központot ellenőrizte egészen 2007-ig, amikor elvállalta a passzív üzletág vezetését, mely magába foglalta a bankszámla-vezetési, devizaforgalmi, betéti, és a bankkártya üzletág irányítását.

Az újabb területek új ismereteket igényeltek, ezért folyamatosan képezte magát. Szakirodalmat olvasott és jól jött számára, hogy kreativitásának kiteljesedésére szabad kezet kapott vezetőitől. Így nyílott lehetősége az általa irányított területre vonatkozó szabályzatok, eljárás rendek kidolgozására, a belső munkafolyamatok átalakítására, a szabályozói követelmény és a valós munkafolyamatok összehangolására.

2008-tól vezető szerepet vállalt a takarékszövetkezetek belső tőkemegfelelési folyamatának kialakításában, mely a Takarékbankkal történő szoros együttműködésben valósult meg, és amely a teljes uniós tőkemegfelelési szabályozás – takarékszövetkezetekre vonatkozó – kidolgozását jelentette. Újabb előrelépésként 2009. év elején a korábbi vezetői pozíciója mellé ügyvezetői kinevezést kapott.

Nem csak a pontosság és pénzügyi fegyelem jellemzi a tevékenységét, hanem a naprakészség is. Utóbbit viszont csak úgy lehet teljesíteni, ha folyamatosan követi a változásokat, hiszen az elmúlt néhány évben az új pénzügyi törvények közül kevés élte meg a félévet változtatás nélkül. Csakhogy Valéria nem titkolja, szereti a munkáját és gyakran előfordul, hogy napi 10-12 órát is eltölt a szükséges feladatok végzésével. A szabályozási folyamat, a fiókhálózat irányítása, a bankkártya, bankszámla termékek árazásának előkészítése, a konkurencia figyelése és a tranzakciós, üzleti számok nyomon követése, vagy a pénzmosás elleni tevékenység koordinálása sok időt vesz igénybe.

Amikor Alakszainé dr. Oláh Annamária elnök-ügyvezető felhívta a figyelmünket ügyvezetőjének tevékenységére, gondoltuk, annak fajsúlyos alapja van. Feltevésünk nem volt alaptalan, hiszen ügyvezető asszony élvezettel beszél munkájáról, minden rezdülése a magas szintű felkészültségről árulkodik. Szerénysége mellett azért jó önismerettel is rendelkezik, hiszen elmondja, hogy lojális, maximalista, precíz, pontos munkaerőnek tartja magát, aki rendelkezik megfelelő jogérzékkel is. Jó a tanulási és szabályzatalkotó készsége, aminek komoly hasznát veszi Felsőzsolcán a vidék bankja. 2013. júliusától a takarékszövetkezeti szektor jelentős változáson, átalakításon megy keresztül. Állami irányítással megtörtént a teljes integráció átvilágítása, újra szabályozása, egységes garanciaközösségbe való tömörülése. Az intézkedés mögött első számú szempont a szektor prudenciális biztonsága, a betétek védelme és a piaci részesedés növelése az ország 1500 pontján jelen lévő fiókhálózat révén. Ennek megvalósítása érdekében a Takarékbank felkérte, hogy 2015.07.01-től vállalja el regionális értékesítési irányítási feladatokat.

Természetesen a feszített napi munka kikapcsolódást is igényel, erre jó a gyakori futás és kerékpározás, vagy a színházlátogatás. Húsz éve a Miskolci Nemzeti Színház bérletesei, de egy jó előadásért Debrecenbe vagy Budapestre is elutazik a család.

Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Lisztománia

Tüttő József alkotása 50x30cm, olaj/MDF. “Lisztománia, üzenet a Liszt érzékenyeknek!!” Rossz vicc, kicsit megengedtem magamnak az áthallás mókáját. Tüttő József jó humorral sajátos komponálással terítette elénk nagy zeneköltőnk jellemzőit: az... Tartalom megtekintése

Hitler Sasfészke Berchteschgadenben

Elérhetetlen, megközelíthetetlen, bevehetetlen… Már-már népmesei jelzők is feltűnnek az egykori náci vezető Salzburg mellett, ám mégis Bajorországban felépített rejtekhelyével kapcsolatos legendákban. Még a háború után is jó ideig megismerhetetlen volt... Tartalom megtekintése

Alkonyattól pirkadatig

Tüttő József alkotása60x90cm Olaj/MDF. A téma örök, a feldolgozások többsége ismert, de ez az egyéni, összetéveszthetetlen stílre fel kell kapni a fejet!!! A komor színhasználattal az állatok robusztussága is alátámasztott, a... Tartalom megtekintése