Csiporka és Bíborka – Újra az iskolában – 6. rész

Csiporka megbocsát

– Hűűű! Ez meleg volt! – sóhajtott egy nagyot az iskolából kilépő Csótány Zelemér.

– Apáék megtudják…! Te jó ég! Kapni fogunk…! – mormogta Csótány Karcsi.

– Örüljetek, hogy egyelőre maradhattunk! – jegyezte meg Csótány Benő, aki a legjobb érzésű volt az ikrek közül, de mégis mindig abba a hibába esett, hogy gondolkodás nélkül követte mindenben a testvéreit.

– Hová tűntek a többiek? – nézett szét Zeli.

– Azóta biztosan mindent elmeséltek a kis csíkosék… Gondolod, hogy örülni fognak nekünk??? – nézett bátyjára Karesz.

– Én nem állnék szóba velünk, ha a többiek lennék… – szállt magába Benő, s nagyon elszomorodott.

– Az iskola túloldaláról hallom őket! – Menjünk oda hozzájuk! – indítványozta a legnagyobb.

– Ha gondolod… – mozdult testvére után – mint mindig – Karcsi.

– Itt vannaaak! – suttogta Csiporka fülébe Pötyi.

– Ők is iskolások. Joguk van itt lenni – közölte tárgyilagosan Csiporka.

– Mit akartok??? – állt társai elé Hangyi és Bobo, készen arra, hogy megvédjék őket.

– Hááát, igazából semmit, csak gondoltuk, megismerkedhetnénk – nyújtotta tétován a kezét Benő Hangyi felé, aki most, életében először, elsőként szólalt meg az ikrek közül.

Hangyi ellenségesen nézett, és önkéntelenül lendülő kezét dühösen visszahúzta.

– Csiporka vagyok – lépett előre a bogárka, hogy kezet fogjon Benővel.

– Csótány Benő. Hát…, nem igazán jól sikerült a megismerkedésünk. Sajnálom…! – szorongatta a kis bogárlány kezét hálásan.

– Jó lenne, ha meghúznátok magatokat, és nem kavarnátok bajt! – lépett a gyereksereg elé, magát jól kihúzva Bobo. – Nem tudjuk ugyan, mi történt reggel, de arra könnyedén rájöttünk, hogy miattatok volt valami nagyon nem jó! – Jobb, ha tudjátok, mindannyian a védelmünk alatt állnak!

– Eddig a Bogársuli a nyugalom, a barátságok birodalma volt, ahol jól éreztünk magunkat! Igazán nem szeretnénk, ha ezután másként lenne! – morgott tovább Hangyi indulatosan.

– Nem hagyjuk, hogy minden elromoljon! Megértettétek??!! – heveskedett tovább Bobo.

– Meg… – dörmögte vissza Zelemér nem túl boldogan.

– Komolyan nem árulkodtatok ránk?! – döbbent meg Benő.

– Nem. És nem is fogunk, az itt nem divat. Semmi értelme, hogy azon csámcsogjunk, ami volt. Ha egy csepp eszetek van, jobb folytatás következik – bólintott nagy komolyan Csiporka.

– Megpróbáljuk!  – ígérte Benő, akit akarata ellenére is csodálattal töltött el Csiporka józan gondolkodása, és kiegyensúlyozottsága. – Figyelnél rám, hogy ne mindig a rossz utat kövessem?

– Hát persze! – mosolygott rá Csiporka örömében, hisz már látta, hogy a legkisebb Csótány- gyerek még valószínű, hogy jó útra téríthető.

Hirtelen megszólalt a csengő.

– Remélem, a tesóid is hozzád hasonlóan fognak gondolkodni! – fejezte be a megbeszélést Hangyi, még nem igazán meggyőzötten.

– Na, indulás órára! – indult meg Bobo a gyerekcsapat élén a suli felé.

***

Szerző: 2020. 10. 13.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése

Emlék

Ősz Zoltán alkotása 25×30 cm, pasztell. 2024 “Jaj, a gyerekkor mily tündéri kor volt: egy ködbe olvadt álom és való, ha hullt a hó az égből, porcukor volt, s a... Tartalom megtekintése

Csend a sziklák tövében

Biszák László alkotása 35x60cm. Lüktető  világunk   tele  van  meglepetéssel,  olyannyira,  hogy  belefér  bármilyen  szokatlan  torz,  pszicho,  sci fi,  csak  rettentsen! Nehéz  elhatárolódni,  nehéz kimaradni,  így  azután     egyszer... Tartalom megtekintése