Csiporka és Bíborka – Újra az iskolában – 4. rész

A nagy lebukás

– Stefi néniiii! Stefi néniiiii! – kiáltozott Bíborka már attól a pillanattól kezdve, ahogy a Flamingó sétányról lefordult röptében az iskola felé.

– Mi a baj, Bíborkám?? – hajolt ki az ablakon mosolygósan a tanító néni, majd, ahogy látta, hogy a kis pille arca milyen zaklatott, és egyedül van, elkomorult.

– Tessék jönni azonnal!!! Csiporka táskáját ellopták, és megdézsmálták az új iskolások! Meg még fenyegetik is!!! – hadarta.

Stefi néni nem tétovázott. A zsebébe tette a mobilját, és kivételesen ő is utánozta a lépcsőket járni lusta diákjait, s egy szempillantás alatt kirepült a nyitott ablakon, s nagy sebességgel követte a szédületes tempóban, a tett helyszínére visszarepülő pillangólányt.

– Mi folyik itt? – kérdezte azonnal, ahogy a fa alatt landoltak, de senki sem vett róla tudomást. Csiporka körül fenyegetően, és gúnyolódva álltak a Csótány-ikrek, és csúfolták:

– Beköpsz minket, hájgombóc? – kérdezte az első.

– Csak merd megtenni! Majd ellátjuk a bajodat! – emelte rá a kezét is a második.

– Szedd össze a vackaidat, és húzz innen! – utasította a harmadik.

– Ha anyámék megtudják, véged! – tódította ismét az első.

Csiporka látszólag bátran állt a gyűrűben, de a szeme sarkából az eget kutatta, mikor érkezik már meg Stefi néni és Bíborka. Igen megkönnyebbült, amikor meglátta, hogy ott vannak, és videózzák is a történteket Stefi néni okostelefonjával.

– Mi folyik itt? – szólalt meg ismét, de már jóval hangosabban, erélyesebben a tanító néni.

– Beszélgettünk, viccelődtünk ezzel a kis csíkossal, itt! – kedélyeskedett az első.

– Megkínáltuk a tízórainkkal! – bizonygatta a második.

– Tessék elképzelni! Ez a kis buta szétszórta a holmijait, most kezdtük összeszedni neki! – mutatott körbe készségesen a harmadik.

– És ugye tudjátok, hogy mindannyian tudjuk, hogy hazudtok, gúnyoltátok, kiraboltátok, megfenyegettétek ezt a bogárlányt?! – kérdezte vészesen komolyan a tanító néni.

A Csótány-ikrek még mindig nem kapcsoltak, s újból hőzöngeni kezdtek:

– Mit hazudozik itt maga????

– Alig győzünk segíteni annak a dagadéknak, és maga még minket vádol??!! – kerekedett ki a második szeme.

– Te pápaszemes hájzsák! Akarsz tőlünk valamit???!!! – sértegette most már Stefi nénit is a harmadik.

Azt persze ismét nem vették észre, hogy a fa ágáról Bíborka mindenről kép és hangfelvételt készített parányi bogármobilján.

– Úgy látom, nem tudjátok, hogy kivel beszéltek…! – közölte Csiporka kemény, de higgadt hangon.

– Sajnos, idén a vírus miatt nem volt személyes megjelenésű felvételi. Látszik az eredménye, sajnos… – szomorodott el Stefi néni.

– Mit beszéltek???? Csak nem Bogársulisok vagytok ti is???

– Dehogynem! Már régen észrevehettétek volna a sok szétszórt tankönyvből, füzetből, és írószerből – sorolta Csiporka.

A három csótány összenézett. Rájöttek, hogy nagyot hibáztak, így menteni próbálták a helyzetet.

– Csak nem a tanító néni tetszik lenni??? Milyen szép és aranyos a néni! – hízelgett mézesmázosra váltva az első.

– Kezét csókolom, Drááága Tanárnő! – hajolt meg lelkendezve a második.

– Milyen jó, hogy végre személyesen találkozunk! – örvendezett a harmadik.

– Most mit játsszátok meg az agyatokat??? – kiáltott le Bíborka jó mérgesen a faágról, s jól láthatóan meglengette a mobilját kihangosítva:

– …pápaszemes hájzsák…. – hallották mindannyian, a beálló néma csendben, a harmadik Csótány-iker hangját.

– Ilyen durva, kétszínű bogarak nem valók a mi iskolánkba! – jelentette ki a pille magabiztosan.

A három iker rájött végre, hogy lebuktak, s elcsendesedve, némán meredtek Csiporkáékra, meg a szétszórt, megdézsmált felszerelésre.

– Indulás az iskolába! De a hangotokat se halljam! Hívom a szüleiteket! – közölte túl csendesen, de határozottan Stefi néni – s a csapat megindult a Bogársuli felé.

***

Szerző: 2020. 09. 29.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése

Emlék

Ősz Zoltán alkotása 25×30 cm, pasztell. 2024 “Jaj, a gyerekkor mily tündéri kor volt: egy ködbe olvadt álom és való, ha hullt a hó az égből, porcukor volt, s a... Tartalom megtekintése

Csend a sziklák tövében

Biszák László alkotása 35x60cm. Lüktető  világunk   tele  van  meglepetéssel,  olyannyira,  hogy  belefér  bármilyen  szokatlan  torz,  pszicho,  sci fi,  csak  rettentsen! Nehéz  elhatárolódni,  nehéz kimaradni,  így  azután     egyszer... Tartalom megtekintése