Korona-mese 8. – Június közepéig online-suli

Csiporka és Bíborka a tanév végén

– Hűűűűű, de elszállt az idő, ebben a nagy itthon tanulásban! – nézett egy esősnek ígérkező délelőtt Bíborka a fali naptárra. – Két és fél hónapja dúl ez a nyamvadt koronaság! Már június van!

– Nem nagyon érzem! – fújogatta fázós kezeit Csiporka, és összébb húzta magán kis zöld kardigánját. – Bezzeg, amíg egyáltalán nem lehetett kimenni, folyton ragyogott a nap! Majd megzavarodtunk, hogy nem lehet a levegőre menni! – morcogott vacogva.

– Jó volt sokat együtt lenni, de azért nem jó így magunkban iskolázni… – jegyezte meg Bíborka.

– Ibi meg szegény, egész nap maszkban áll a virágboltban, mióta újra megengedték, hogy kinyithasson! Folyton tiszta izzadt, és kidörzsölt-piros az arca… – sajnálkozott a bogárka.

– Szerinted meddig jön még a suliból tanulnivaló? – kérdezte a pille.

– Tegnap jött Ibinek levél a suliból. Azt mondta, a héten kapunk még feladatokat, és már lesznek pótórák, gyakorlások, felzárkóztatás, no, meg vizsga azoknak, akik nem készítették el rendszeresen a feladataikat.

– Szerinted a mi osztályunkban van olyan, akinek ebben részt kell vennie? – gondolkodott el a pillangó.

– Fogalmam sincs, és csak remélni tudom, hogy senki nem engedte el annyira magát… Te! Húsvét óta nem jelentkezett Bobo! Szerinted örülne, ha felhívnánk? – villanyozódott fel Csiporka a gondolattól.

– Hívjuk! – helyeselt Bíborka, így Csiporka azonnal felpattant, és átszaladt a telefonért a másik szobába, majd bepötyögte a számokat. – Cseng, cseng, de nem veszi fel senki… – kommentálta a hallottakat.

– Mi van??? Ki vagy, és mit akarsz??? Miért nem hagysz aludni???!!! – dünnyögte váratlanul egy álmos, morgós hang.

– Bobo! Te vagy??? Mi van veled??? –ijedt meg Csiporka a hallottaktól. – Csak nem aludtál? Mindjárt dél van!

– Én vagyok hát! Minek keltettetek fel??? – méltatlankodott tovább a bolhafiú udvariatlanul. – Mit akartok tőlem???

– Mit, mit? Megtudni, mi van veled, jól vagy-e, hogy telnek a napjaid, boldogulsz-e az iskolai feladatokkal…? – sorolta Csiporka, nem törődve a zsörtölődéssel.

– Jól vagyok…, de milyen feladatokról papoltok??? Nem csak húsvétig jöttek a házik??? – lepődött meg annyira Bobó, hogy kínjában egy pillanat alatt kiment az álom a szeméből.

– Ki mondott neked ilyen butaságot??? Csak nem a nagytesóid vertek át??? Minden nap jön feladat az iskolából!

– Tudod, hogy aki nem végezte el a feladatait, annak vizsgáznia kell júniusban? – kiabált bele a beszélgetésbe az asztal mellett figyelő Bíborka.

– Micsodaaaa???? Úristen! Akkor én megbukom!… – omlott össze Bobo. – Most mi lesz???!!!

– Gyere át hozzánk, és együtt bepótoljuk, amit csak lehet! – ajánlotta fel a segítségüket a kis naplopónak Csiporka.

– De zuhanyozz le, fertőtlenítsd le a kezed, vegyél maszkot, és az összes cuccodat hozd magaddal! – kiabált bele a beszélgetésbe ismét gyakorlatiasan Bíborka. – Megyek, szólok Ibinek, hogy vendégünk érkezik!

***

Szerző: 2020. 06. 02.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Valahol a Hargitán

Ősz Zoltán alkotása Pasztell, 2009. Talán minden mese így kezdődik,” hogy valahol messze, az üveghegyen is túl” …valóban, a távolság, az érzékelhető messzeség, amit csak szemünk képes befogni a mindenek... Tartalom megtekintése

Hitler Sasfészke Berchteschgadenben

Elérhetetlen, megközelíthetetlen, bevehetetlen… Már-már népmesei jelzők is feltűnnek az egykori náci vezető Salzburg mellett, ám mégis Bajorországban felépített rejtekhelyével kapcsolatos legendákban. Még a háború után is jó ideig megismerhetetlen volt... Tartalom megtekintése

Alkonyattól pirkadatig

Tüttő József alkotása60x90cm Olaj/MDF. A téma örök, a feldolgozások többsége ismert, de ez az egyéni, összetéveszthetetlen stílre fel kell kapni a fejet!!! A komor színhasználattal az állatok robusztussága is alátámasztott, a... Tartalom megtekintése

Karcolatok…

Huszár Boglárka alkotása 60×45 cm. Olaj, vászon. Arannyá vált a test, mint istenek szobrai a csendesen pislogó gyertyafényekben, amik hidegen sütnek és égetnek, marva a szem zugait, és piszkálva a... Tartalom megtekintése

Csendes utcán

Hargitai Beáta alkotása …olyan csendességgel lopodzott be az utcába az idő, hogy senki nem vette észre ezt az alattomos munkát. Megkoptak fenn magasan a cserepek, kicsit beázott a homlokzati fal,... Tartalom megtekintése