Korona-mese 8. – Június közepéig online-suli

Csiporka és Bíborka a tanév végén

– Hűűűűű, de elszállt az idő, ebben a nagy itthon tanulásban! – nézett egy esősnek ígérkező délelőtt Bíborka a fali naptárra. – Két és fél hónapja dúl ez a nyamvadt koronaság! Már június van!

– Nem nagyon érzem! – fújogatta fázós kezeit Csiporka, és összébb húzta magán kis zöld kardigánját. – Bezzeg, amíg egyáltalán nem lehetett kimenni, folyton ragyogott a nap! Majd megzavarodtunk, hogy nem lehet a levegőre menni! – morcogott vacogva.

– Jó volt sokat együtt lenni, de azért nem jó így magunkban iskolázni… – jegyezte meg Bíborka.

– Ibi meg szegény, egész nap maszkban áll a virágboltban, mióta újra megengedték, hogy kinyithasson! Folyton tiszta izzadt, és kidörzsölt-piros az arca… – sajnálkozott a bogárka.

– Szerinted meddig jön még a suliból tanulnivaló? – kérdezte a pille.

– Tegnap jött Ibinek levél a suliból. Azt mondta, a héten kapunk még feladatokat, és már lesznek pótórák, gyakorlások, felzárkóztatás, no, meg vizsga azoknak, akik nem készítették el rendszeresen a feladataikat.

– Szerinted a mi osztályunkban van olyan, akinek ebben részt kell vennie? – gondolkodott el a pillangó.

– Fogalmam sincs, és csak remélni tudom, hogy senki nem engedte el annyira magát… Te! Húsvét óta nem jelentkezett Bobo! Szerinted örülne, ha felhívnánk? – villanyozódott fel Csiporka a gondolattól.

– Hívjuk! – helyeselt Bíborka, így Csiporka azonnal felpattant, és átszaladt a telefonért a másik szobába, majd bepötyögte a számokat. – Cseng, cseng, de nem veszi fel senki… – kommentálta a hallottakat.

– Mi van??? Ki vagy, és mit akarsz??? Miért nem hagysz aludni???!!! – dünnyögte váratlanul egy álmos, morgós hang.

– Bobo! Te vagy??? Mi van veled??? –ijedt meg Csiporka a hallottaktól. – Csak nem aludtál? Mindjárt dél van!

– Én vagyok hát! Minek keltettetek fel??? – méltatlankodott tovább a bolhafiú udvariatlanul. – Mit akartok tőlem???

– Mit, mit? Megtudni, mi van veled, jól vagy-e, hogy telnek a napjaid, boldogulsz-e az iskolai feladatokkal…? – sorolta Csiporka, nem törődve a zsörtölődéssel.

– Jól vagyok…, de milyen feladatokról papoltok??? Nem csak húsvétig jöttek a házik??? – lepődött meg annyira Bobó, hogy kínjában egy pillanat alatt kiment az álom a szeméből.

– Ki mondott neked ilyen butaságot??? Csak nem a nagytesóid vertek át??? Minden nap jön feladat az iskolából!

– Tudod, hogy aki nem végezte el a feladatait, annak vizsgáznia kell júniusban? – kiabált bele a beszélgetésbe az asztal mellett figyelő Bíborka.

– Micsodaaaa???? Úristen! Akkor én megbukom!… – omlott össze Bobo. – Most mi lesz???!!!

– Gyere át hozzánk, és együtt bepótoljuk, amit csak lehet! – ajánlotta fel a segítségüket a kis naplopónak Csiporka.

– De zuhanyozz le, fertőtlenítsd le a kezed, vegyél maszkot, és az összes cuccodat hozd magaddal! – kiabált bele a beszélgetésbe ismét gyakorlatiasan Bíborka. – Megyek, szólok Ibinek, hogy vendégünk érkezik!

***

Szerző: 2020. 06. 02.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése