Zupkóné Zörgöly Zsuzsanna

Jegyző

Sajóecseg  

szszb 30 ki Zupkóné Zörgöly Zsuzsanna.JPGNyitottságát és segítőkészségét kihasználva esetenként még otthonában is felkeresik ügyfelei, a hivatalban pedig természetesnek tartja, hogy sokan nála akarják megtalálni az ügyes-bajos dolgok megoldásának a kulcsát. Jelenleg három településen végzi a jegyzői teendőket és úgy érzi, bíznak benne kollégái és a községekben élők. Régóta tapasztalja, hogy a jegyzői munka napi 24 órából áll, amit csak a család megértése mellett lehet tisztességgel végezni.

Még a tanácsrendszerben helyezkedett el a közigazgatásban, így végigkövethette a rendszerváltozás óta eltelt időszak minden jogszabályi változását az 1963.május 22-én Miskolcon született Zörgöly Zsuzsanna. Születése óta viszont minden Szirmabesenyőhöz köti, hiszen mivel szülei ott éltek, számára természetesnek tűnt, hogy ő is ott marad. Helyben végezte a nyolc általánost, majd a Fáy András Közgazdasági Szakközépiskolában 1981-ben érettségizett. Ezután Szirmabesenyő Nagyközségi Tanácsán munkába állt. Két év múlva felsőfokú tanulmányokba kezdett, jelentkezett az Államigazgatási Főiskola nappali tagozatára, ahol 1986-ban kapott diplomát. Ezt később megtoldotta a szociálpolitikai diplomával. Frissen szerzett végzettségével ismét nyitott kapukra talált lakóhelyén, ahol egy megüresedett állás betöltése után igazgatási feladatokat látott el. Az anyakönyvvezetés, a szabálysértések, a gyámügy és a szociálpolitika területén szerzett komoly tapasztalatokat, aminek a mai napig komoly hasznát veszi. Bevallja, szerette ezt az összetett munkakört minden előnyével és hátrányával együtt, hiszen közel állt emberközpontú szemléletéhez.

A családalapítás átmenetileg megszakította közigazgatási karrierjét, hiszen 1987. november 1-én megszületett Zsolt, aki ma egy alapítványnál dolgozik.

Három év GYES után tért vissza a hivatalba, amikor a mindennapokat a ’90-es évek változásai törték meg. Új jogi környezetet alakítottak ki az újonnan felálló önkormányzatok számára, amelyben változtak az ellátási formák is.

Aztán férjével úgy döntöttek, hogy két gyermek kell a családba, így 1994-ben megszületett Balázs. Ő jelenleg a Kandó Kálmán Szakközépiskolában tanul és informatikusnak készül. 1995. márciusában adódott egy lehetőség a szakmai előrelépésre: megbízott jegyző lett Szirmabesenyőn 1997. december 31-ig. A következő évben Sajópálfala hivatalát vezette, majd megpályázta Sajóecseg község megüresedett jegyzői állását. Új állomáshelyén hamar egy hullámhosszra került Rabi József polgármesterrel, az ismert vállalkozóval, aki több cikluson át csakis tiszteletdíjasként vállalta a településvezetői feladatot. Emiatt a jegyzőre az átlagosnál több munka hárult a kis hivatalban, ám a plusz feladatokat rutinból is elvégezte a jegyző asszony.

Komoly szakmai elismerést jelentett Zupkóné Zörgöly Zsuzsanna számára, hogy 2001-ben a Borsodi Jegyzők Szakmai Egyesületének tagja lett,  2006. óta pedig Elnökségi tag.

Sajóecsegen fő szempontjuk mindvégig a községfejlesztés volt, ezért számtalan pályázatot készítettek, amelyek nagy részét a polgármesteri hivatal szakembereivel dolgozták ki.  Leaszfaltoztatták a korábban poros utakat, megépítették a környék legszebb közösségi házát, készült ravatalozó, rendbe tették az önkormányzati ingatlanokat, felújították az óvodát és megépültek a járdák. Talán a megyében is elsők között adták át a Teleházat, amely új lehetőségeket nyújtott a helybelieknek a számítástechnika és az irodagépek megismerésében. Legnagyobb feladatként a szennyvízcsatorna beruházást említi, amelyet Sajókeresztúrral közösen végeztek és már nagyon várták a községben élők. A legfontosabb beruházás mégis a Sajó gátjának a megépítése volt Sajóecseg életében. A folyón levonuló árhullámok többször ráijesztettek az ott élőkre, a 2010-es csúcsárvíz viszont öt házat lerombolt és sokban okozott kárt. Ezért jött jól számukra az a kétfordulós uniós pályázat, ahol 1,3 milliárd forintot nyertek, amiből megépült a teljes védmű.

A sajóecsegi önálló éveknek 2013-ban szakadt vége, amikor az állami vezetés közös önkormányzati hivatalokat hozott létre. A járási hivatalok megalakulásával néhány jogkört ugyan elvontak a jegyzőktől, ám jöttek az új kihívások. Zsuzsannát ekkor három település jegyzőjévé választották, így ma Sajókeresztúr, Sajóecseg és Sajósenye hivatalát vezeti. Ebben a minőségében vezényelte le a 2014-es országgyűlési választást, majd az uniós választást – kifogás nélkül.

Férje, Attila gépészmérnökként a sajóbábonyi Eurofoam Kft. karbantartási részlegét irányítja.

Jegyző asszony kevés szabadidejében könyveket olvas és gyakori látogatója a Miskolci Színháznak. Emellett imádja a virágokat és a barátokkal töltött közös utazást.

Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése