Gulyás Ottó

Polgármester

Nagycsécs 

nagycsécs gulyás ottó 5.JPGNagycsécs település a Sajó folyó jobb partján, a  35-ös főút mentén, Miskolchoz közel, a Bükk hegység lábánál helyezkedik el, a Tisza folyó közelségében. A település földrajzi fekvése nagyon kedvező, mezőgazdasági adottságai kiválóak.

A 830 fős kis település az őskor óta lakott, amelyet az ásatások során előkerült számtalan lelet is bizonyít. A község határában 1241-ben zajlott a magyar vereséggel végződő muhi csata. A faluról írásos feljegyzés elsőként 1280-ból származik. Ezt követő évszázadokban különböző nemzetségbeliek birtokolták – Miskóc, Aba. A XIV. században a Csécsi Posafi András és Mihály, Zsigmond királytól pallosjogot nyertek. A török uralom idején a település elpusztult, de később újjáépült.

Nagycsécs infrastrukturális szempontból kiépült, közművesített, ivóvíz- és szennyvízhálózattal rendelkezik. A községben biztosított a háziorvosi alapellátás, a védőnői szolgálat, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat.  Posta, könyvtár is kiszolgálja a falu lakosait, a településen polgárőrség működik. A Sportpálya lehetőséget ad a sportolni, mozogni vágyóknak.

A kertek alatt folyó Sajó a tavaszi áradásokkor gyakran jelentett problémát az itt élőknek, mivel rendre vészhelyzetet teremtett. A 2010. évi emlékezetes nagy árvíz sem kímélte a települést és annak lakosait. Azóta a kormányzati döntés alapján megépült önkormányzati körtöltés szolgálja a lakosság életének, anyagi javainak védelmét.

A település jelenlegi polgármestere Gulyás Ottó 2007-ben, időközi önkormányzati választáson indult el először a polgármesteri székért. Ezt megelőzően a 2002-2006. közötti ciklusban képviselőként tevékenykedett a községért, majd 2006. évben alpolgármesterré választották. Ezt követően 2007. évben vette át a polgármesterséget, és azóta is elhivatottan végzi a község irányítását. Nagycsécs község 2013. márciusa óta, Sajóörös és Muhi községek mellett tagja a Sajóörösi Közös Önkormányzati Hivatali Társulásnak.

Gulyás Ottó megválasztása óta, a község érdekeit szem előtt tartva minden lehetőséget megragad, hogy ez a kis Sajó menti település minél élhetőbb legyen. Célja, hogy a falu épüljön, szépüljön az itt élők és az ideérkezők örömére. A település több pályázaton is sikeresen szerepelt az elmúlt időszakban, amelyeknek látható eredménye megmarad az utókornak. Pályázati forrásból újult meg az önkormányzat épülete, kialakították a templom melletti parkolót, és térkövezték a temető bejáratát.

Kialakításra került a Közbiztonság Háza, melyben helyet kapott a község körzeti megbízottja, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat, valamint a polgárőrség.

Pályázati támogatásból 2014. évben valósult meg a sporttelep korszerűsítése – amely egy ötfunkciós pályát, valamint egy kültéri kondicionáló gépet foglal magába -, a település négy helyközi buszmegállójának felújítása és az orvosi rendelő rekonstrukciója. Utóbbi eredményeképpen megújult a háziorvosi alapellátást és védőnői szolgáltatást magába foglaló épület, továbbá korszerű, színvonalas eszközök biztosítják jövőben az egészségügyi ellátást.

A polgármester számára nem elhanyagolható tényező a település közbiztonsága, amelyért évek óta megpróbál minél többet tenni. Célul tűzte ki a község lakosainak biztonságát éberen figyelő térfigyelő kamerarendszer kiépítését, melynek telepítésére várhatóan szintén 2014. évben kerül sor.

Jövőbeni tervei között szerepel még a település útjainak kiépítése az ipari parkhoz, a Vállalkozói park fejlesztése, a játszótér és a „Mese-utca” park kialakítása, az óvoda felújítása és nem utolsó sorban a munkahelyteremtés, hogy Nagycsécsnek ne csak múltja és jelene, hanem jövője is legyen.

Gulyás Ottó 1966. december 21. napján született Miskolcon, gyermekkorát Muhiban töltötte. Az általános iskolát Muhiban és a szomszédos településen, Ónodon végezte. Tiszaújvárosban villanyszerelő szakmát szerzett, majd a Tiszai Hőerőmű elektronikusa lett.

A katonaságból 1988-ban történt leszerelését követően feleségül vette Kékesi Edit ápolónőt, akivel Nagycsécsen alapítottak családot. Felesége vezeti a 20 éve működő kisgépjavító vállalkozásukat. Házasságukból három gyermekük született. Elsőként fiuk, Dávid 1989-ben, majd őt követte 1992-ben a két ikerlány, Eszter és Renáta. Jelenleg mindhárman felsőfokú tanulmányokat folytatnak.

Gulyás Ottó polgármester hitvallása: „Az élet nem egyenes, jól belátható folyosó, melyen felszabadultan, akadálytalanul vonulhatunk végig, hanem ösvények labirintusa, melyen át hosszan tartó és bajos kutatással kell meglelni az utat, s eközben időről időre zsákutcába jutunk. Ám ha van hitünk, mindig megnyílik előttünk egy ajtó – talán nem pont az, amelyikre mi számítottunk, de mindenképpen olyan, mely mögött a helyes út vár ránk.”

Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése

Emlék

Ősz Zoltán alkotása 25×30 cm, pasztell. 2024 “Jaj, a gyerekkor mily tündéri kor volt: egy ködbe olvadt álom és való, ha hullt a hó az égből, porcukor volt, s a... Tartalom megtekintése

Csend a sziklák tövében

Biszák László alkotása 35x60cm. Lüktető  világunk   tele  van  meglepetéssel,  olyannyira,  hogy  belefér  bármilyen  szokatlan  torz,  pszicho,  sci fi,  csak  rettentsen! Nehéz  elhatárolódni,  nehéz kimaradni,  így  azután     egyszer... Tartalom megtekintése