Gulyás Ottó

Polgármester

Nagycsécs 

nagycsécs gulyás ottó 5.JPGNagycsécs település a Sajó folyó jobb partján, a  35-ös főút mentén, Miskolchoz közel, a Bükk hegység lábánál helyezkedik el, a Tisza folyó közelségében. A település földrajzi fekvése nagyon kedvező, mezőgazdasági adottságai kiválóak.

A 830 fős kis település az őskor óta lakott, amelyet az ásatások során előkerült számtalan lelet is bizonyít. A község határában 1241-ben zajlott a magyar vereséggel végződő muhi csata. A faluról írásos feljegyzés elsőként 1280-ból származik. Ezt követő évszázadokban különböző nemzetségbeliek birtokolták – Miskóc, Aba. A XIV. században a Csécsi Posafi András és Mihály, Zsigmond királytól pallosjogot nyertek. A török uralom idején a település elpusztult, de később újjáépült.

Nagycsécs infrastrukturális szempontból kiépült, közművesített, ivóvíz- és szennyvízhálózattal rendelkezik. A községben biztosított a háziorvosi alapellátás, a védőnői szolgálat, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat.  Posta, könyvtár is kiszolgálja a falu lakosait, a településen polgárőrség működik. A Sportpálya lehetőséget ad a sportolni, mozogni vágyóknak.

A kertek alatt folyó Sajó a tavaszi áradásokkor gyakran jelentett problémát az itt élőknek, mivel rendre vészhelyzetet teremtett. A 2010. évi emlékezetes nagy árvíz sem kímélte a települést és annak lakosait. Azóta a kormányzati döntés alapján megépült önkormányzati körtöltés szolgálja a lakosság életének, anyagi javainak védelmét.

A település jelenlegi polgármestere Gulyás Ottó 2007-ben, időközi önkormányzati választáson indult el először a polgármesteri székért. Ezt megelőzően a 2002-2006. közötti ciklusban képviselőként tevékenykedett a községért, majd 2006. évben alpolgármesterré választották. Ezt követően 2007. évben vette át a polgármesterséget, és azóta is elhivatottan végzi a község irányítását. Nagycsécs község 2013. márciusa óta, Sajóörös és Muhi községek mellett tagja a Sajóörösi Közös Önkormányzati Hivatali Társulásnak.

Gulyás Ottó megválasztása óta, a község érdekeit szem előtt tartva minden lehetőséget megragad, hogy ez a kis Sajó menti település minél élhetőbb legyen. Célja, hogy a falu épüljön, szépüljön az itt élők és az ideérkezők örömére. A település több pályázaton is sikeresen szerepelt az elmúlt időszakban, amelyeknek látható eredménye megmarad az utókornak. Pályázati forrásból újult meg az önkormányzat épülete, kialakították a templom melletti parkolót, és térkövezték a temető bejáratát.

Kialakításra került a Közbiztonság Háza, melyben helyet kapott a község körzeti megbízottja, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat, valamint a polgárőrség.

Pályázati támogatásból 2014. évben valósult meg a sporttelep korszerűsítése – amely egy ötfunkciós pályát, valamint egy kültéri kondicionáló gépet foglal magába -, a település négy helyközi buszmegállójának felújítása és az orvosi rendelő rekonstrukciója. Utóbbi eredményeképpen megújult a háziorvosi alapellátást és védőnői szolgáltatást magába foglaló épület, továbbá korszerű, színvonalas eszközök biztosítják jövőben az egészségügyi ellátást.

A polgármester számára nem elhanyagolható tényező a település közbiztonsága, amelyért évek óta megpróbál minél többet tenni. Célul tűzte ki a község lakosainak biztonságát éberen figyelő térfigyelő kamerarendszer kiépítését, melynek telepítésére várhatóan szintén 2014. évben kerül sor.

Jövőbeni tervei között szerepel még a település útjainak kiépítése az ipari parkhoz, a Vállalkozói park fejlesztése, a játszótér és a „Mese-utca” park kialakítása, az óvoda felújítása és nem utolsó sorban a munkahelyteremtés, hogy Nagycsécsnek ne csak múltja és jelene, hanem jövője is legyen.

Gulyás Ottó 1966. december 21. napján született Miskolcon, gyermekkorát Muhiban töltötte. Az általános iskolát Muhiban és a szomszédos településen, Ónodon végezte. Tiszaújvárosban villanyszerelő szakmát szerzett, majd a Tiszai Hőerőmű elektronikusa lett.

A katonaságból 1988-ban történt leszerelését követően feleségül vette Kékesi Edit ápolónőt, akivel Nagycsécsen alapítottak családot. Felesége vezeti a 20 éve működő kisgépjavító vállalkozásukat. Házasságukból három gyermekük született. Elsőként fiuk, Dávid 1989-ben, majd őt követte 1992-ben a két ikerlány, Eszter és Renáta. Jelenleg mindhárman felsőfokú tanulmányokat folytatnak.

Gulyás Ottó polgármester hitvallása: „Az élet nem egyenes, jól belátható folyosó, melyen felszabadultan, akadálytalanul vonulhatunk végig, hanem ösvények labirintusa, melyen át hosszan tartó és bajos kutatással kell meglelni az utat, s eközben időről időre zsákutcába jutunk. Ám ha van hitünk, mindig megnyílik előttünk egy ajtó – talán nem pont az, amelyikre mi számítottunk, de mindenképpen olyan, mely mögött a helyes út vár ránk.”

Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Lisztománia

Tüttő József alkotása 50x30cm, olaj/MDF. “Lisztománia, üzenet a Liszt érzékenyeknek!!” Rossz vicc, kicsit megengedtem magamnak az áthallás mókáját. Tüttő József jó humorral sajátos komponálással terítette elénk nagy zeneköltőnk jellemzőit: az... Tartalom megtekintése

Hitler Sasfészke Berchteschgadenben

Elérhetetlen, megközelíthetetlen, bevehetetlen… Már-már népmesei jelzők is feltűnnek az egykori náci vezető Salzburg mellett, ám mégis Bajorországban felépített rejtekhelyével kapcsolatos legendákban. Még a háború után is jó ideig megismerhetetlen volt... Tartalom megtekintése

Alkonyattól pirkadatig

Tüttő József alkotása60x90cm Olaj/MDF. A téma örök, a feldolgozások többsége ismert, de ez az egyéni, összetéveszthetetlen stílre fel kell kapni a fejet!!! A komor színhasználattal az állatok robusztussága is alátámasztott, a... Tartalom megtekintése