Meglepetés vizsga

A Bogársulisok első megmérettetése

– Végre mind itt vagytok! – örvendezett Stefi néni, végignézve a hét Bogársulison.

– Hiányoztunk??? – döbbent meg őszintén Szunyi. – Hát nem volt jó otthon lenni?

– Csak ti töltöttétek otthon a napot! Mi a fiúkkal egész nap tanultunk – somolygott Balambér bácsi.

– Nekik nem lett izomlázuk??? – lepődött meg Gyike.

– Nekünk? Még jó, hogy nem!!! – vigyorgott Hangyi kissé nagyképűen.

– Egész nap ugrálok, mióta csak élek! Csak nem kottyan meg egy kis úszkálás! – húzta ki magát Bobo.

– Akkor csak mi voltunk olyan puhák… – szontyolodott el Bíborka.

– Én nem vagyok puha! Honnan tudhattam volna, hogy nem vagyok halálos beteg?! Még sosem volt olyan bajom, hogy mozdulni sem tudtam! – nézett barátnőjére méltatlankodva Csiporka. – Sőt! Eddig semmilyen bajom sem volt…!

– Hála Istennek! – zárta le a vitát Stefi néni mosolyogva. – A lányok érzékeny, finom lények. Mindig és mindenre másképp reagálnak, mint a férfiak. De nem gyengeségből, hanem különlegességből!

– És persze a fiúk is mind különlegesek, csak másképp, mint a lányok! – egészítette ki a tanító néni szavait Balambér bácsi, és összepacsizott a két fiúval egy sokatmondó kacsintás kíséretében.

– Ha mindenki megnyugodott, fogjunk munkához! – javasolta Stefi néni. – Ma egész nap felmérések lesznek!

– Miért kell mindig a súlyommal foglalkozni?! – horkant fel hirtelen támadt bosszúsággal Csiporka. – Már egy kicsit tudok repülni is, mégis majdnem ugyanolyan kerek a hasam, mint volt…!

– Na, ez lesz szinte az egyetlen, amit ma biztosan nem fogunk vizsgálgatni! – nevetett fel jóízűen Stefi néni. – Arra vagyunk kíváncsiak, ki mennyire tanult, meg írni, olvasni, számolni, gondolkodni, problémát megoldani.

– Hú…, akkor jó! – könnyebbült meg azonnal Csiporka. – Máris kezdhetjük! – és azonnal el is indult az iskolatáskájához, hogy elővegye az írószereit.

– Mint látjátok, széthúztuk egymás mellől a padokat! Foglaljatok helyet tolltartóstól! Először az írásbeli feladatokat kapjátok meg, és csak ebéd után kezdjük a szóbeliket, ha már levegőztetek, és pihentetek is – jelentette be Balambér bácsi, s amikor látta, hogy mindenki munkára kész, kiosztotta a reggel kikészített feladatlapokat.

– És a szóbelin is mindannyian bent leszünk? – érdeklődött Szunyi.

– Nem, nem! Mindig csak egy tanuló lesz bent a tanteremben – válaszolt készségesen Stefi néni.

– És addig a többiek mit csinálnak? – kérdezte meg Bíborka.

– És hol leszünk? – suttogta Pötyi.

– Aki épp nem felel, az az udvaron lesz, levegőzik, sétál, játszik, beszélget, pihen, olvas, rajzol a napsütésben – mosolygott Stefi néni.

– Így már értem! – bólintott Gyike.

– De jó, hogy elhoztuk magunkkal a könyvtári könyveket! – sóhajtott Csiporka elégedetten –, pedig nem is tudtuk, hogy az órák helyett is olvashatunk!

***

Szerző: 2019. 11. 05.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése