Temesfalvi Miklós

Igazgatóhelyettes,

Nyíregyháza

szszb_09-96_temesfalvi_miklos.jpgMegyénkben különösen nagy feladatok elé állítja a szakembereket a munkanélküliség kezelése. Emberségesen, szakszerűen, az anyagi és egyéb lehetőségek optimális kihasználása mellett kívánják csökkenteni az állástalanok számát. A központban és a tíz kirendeltségen jól képzett, lelkiismeretesen dolgozó apparátus intézi az ügyeket. Minden ügy mögött emberek, családok állnak. Egy-egy ajánlás, tanács, vagy kiközvetítés sorsfordító lehet. Figyelembe veszik a kormány és a szaktárca előírásait és persze a helyi sajátosságokat is. E fontos apparátus egyik vezetője Temesfalvi Miklós, a Megyei Munkaügyi Központ általános igazgatóhelyettese. (Az előző kötetben Rezsőfi István igazgató munkáját és életútját mutattuk be.) Most Temesfalvi Miklóssal beszélgettünk időszerű témákról.

– Mellőzzük a hosszabb visszatekintést, inkább az utóbbi hónapok törekvéseit örökítsük meg ebben a könyvsorozatban.

– A korábbi időszakban az extenzív, az utóbbi időben az intenzív fejlődés volt a jellemző. A külső környezetünk igényesebbé, kritikusabbá vált. Feladataink nőttek, apparátusunk létszáma nem. Átcsoportosításokkal, ésszerűbb munkamegosztással sikerült, illetve sikerül a többlet feladatokat is ellátni. Nagy változás volt a korábbi évekhez képest, hogy beindítottuk a rétegprogramokat.

– Milyen programokról van szó?

– A pályakezdőknek új támogatási rendszer jött létre. Náluk a passzív ellátás, a segélyezés helyett a munkába állást segítjük. A tartós munkanélküliek számának csökkentése sajátos feladatunkká vált. ’94-ben a regisztrált munkanélküliek 80 százaléka volt tartós (egy éven túli) munkanélküli, mostanra 28 százalékra csökkent az arányuk. Megyénkben a lakosság arányához képest is sok a megváltozott munkaképességű. Kedvező feltételeket teremtettünk a rehabilitációjukhoz. A Start Rehabilitációs Vállalatnál ennek már konkrét eredményei vannak. Köztudott, hogy megyénkben magas a cigány lakosság aránya is. Külön rétegprogramot dolgoztunk ki számukra. A munkaügyi központ együttműködési megállapodást kötött a cigány önkormányzatok megyei szövetségével. Ennek is köszönhető, hogy megyénkben tíz cigány-menedzser működik, ők a regisztrálás, a képzés, a munkába állás érdekében tevékenykednek. Közhasznú munka keretében foglalkoztatják őket. Külön figyelmet érdemel a három évig tartó cigány kísérleti program, amelyet Aranyosapátiban, Gávavencsellőn és Kemecsén vezettünk be. Ezeken a helyeken egy évig tanulnak, egy évig közhasznú munkát végeznek a romák, egy évig támogatást kaphatnak munkába állásukhoz, önfoglalkoztatásukhoz.

– A közmunka program is sikeres volt megyénkben.

– Valóban, évente 4–5 ezer embert tudtunk foglalkoztatni e program keretében. A közmunkásokat főleg a vízügyi igazgatóság és az erdőgazdaság foglalkoztatta. A gátépítők tevékenysége különösen áldásos és többes haszonnal járó volt. Az élet- és vagyonvédelemhez is hozzájárult a gátépítés. Az utóbbi időben a regionálisan működő közmunka programban az észak-alföldi régió (Szabolcs, Hajdú, Szolnok megye) koordinációs feladatait a mi munkaügyi központunk látta el.

– Bizonyára több egyéb kezdeményezésről, intézkedésről is beszámolhat.

– Sokirányú a tevékenységünk. Előtérbe került a munkahelyteremtés, a munkanélküliek vállalkozóvá válásának segítése. Eredményesen támogattuk a foglalkoztatás bővítést. Közreműködésünkkel térségfejlesztési menedzsereket állítottak munkába. Az önkormányzatokkal együttműködve sikeres a közhasznúmunka-program, amiben közhasznú munkahelyteremtés is szerepelt. Támogatással gépeket, berendezéseket szereztek be. Családsegítő programunk is volt. A pedagógiai intézettel közösen pályaválasztást segítő kiadványt jelentettünk meg. Élénk érdeklődés kísérte teleház-programunkat. Tizenkét településen támogattuk a többes célú teleház létrehozását. Érdekességként említem, hogy a nyírlugosi teleház falán olyan óra van, amelyet a frankfurti atomóra működtet.

– A Nyíregyházi Regionális Képző Központ felügyelő tanácsának tagja. Ez a megbízatás hogyan járul hozzá a munkanélküliség kezeléséhez?

– Figyelemmel kísérjük az intézmény jogszerű és szakszerű tevékenységét. Megadjuk a szükséges segítséget ahhoz, hogy az igényekhez igazodó képzés is hozzá járuljon a foglalkoztatós javításához.

– Kérjük az életrajzát dióhéjban.

– Csengerújfaluban születtem, a Debreceni Református Kollégiumban érettségiztem. A kecskeméti Gépipari és Automatizálási Főiskolán és a Könnyűipari Műszaki Főiskola fonó-szövő szakán szereztem diplomát, mérnök-üzemgazdász oklevelem is van. Most angolul tanulok. Egerben vasas üzemben, Újfehértón könnyűipari üzemben dolgoztam. Mátészalkán egy külföldi érdekeltségű cégnél is szereztem gyakorlatot. 1993-tól ’95-ig a nagykállói munkaügyi kirendeltséget vezettem. 1995 óta vagyok igazgatóhelyettes. Feleségem pedagógus, a nagyobbik fiunk már dolgozik, a kisebbik még diák.

 (Szabolcs-Szatmár-Beregi Almanach 9. kötet. In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2000.)
Szerző: 2018. 01. 17.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló