Siklani csodajó!

Csiporka és Bíborka az első igazi úszásórán

– Tiszta vízi lány lettél! – örvendezett Stefi néni, aki titkon attól tartott, hogy Bíborka úgy megijed a váratlan vízbe pottyanástól, hogy bele sem tudja már aznap vinni a medencébe. – Siklani fogunk!

– A vízben is úgy kell, mint a levegőben? – kérdezte Gyike. – Elrugaszkodunk, meglendítjük a szárnyunkat, és ennyi?

– Hasonló! – bólogatott Stefi néni. – A fal elé álltok, az egyik lábatokat stabilan a földre teszitek, a másik talpatokat pedig felhúzva a medence oldalfalára. A két kezeteket előre nyújtjátok, vesztek egy nagy levegőt. Beteszitek a fejeteket a vízbe, és azzal egyszerre felemelitek a fali lábatok mellé a másikat is, és elrugaszkodtok. Megmutatom!

Azzal Stefi néni kecsesen a falhoz perült, és már suhant is a víz tetején.

– Aztaaaa! Ez gyönyörű volt! – dicsérte meg Csiporka.

– Ez nekem is menni fog! – rugaszkodott el a faltól a fellelkesült Gyike. – Brrrr! Azért egy kis vizet nyeltem… – hadonászott kibújva kissé bizonytalanul.

– Én is megyek! – kiáltotta barátnője sikerén felbuzdulva Szunyi. – Háááát, ez csodaklassz! – ragyogott fel a mosolya, ahogy a víz alól kibújt, és kiköpte a szájába került vizet. – Próbáld meg te is, Csiporka!

– Már megyek is! Odaállnál elém, egy kicsit távolabb? Nem biztos, hogy sikerül az akciót egyedül befejeznem!

– Jóhogy! – mondta Szunyi, és már indult is, hogy Csiporka elé keveredjen. – Nem is olyan könnyű a vízben gyalogolni! – kacagott lihegve.

Csiporka szíve annyira vert az izgalomtól, hogy azt hitte, a többiek is hallják. Lopva szétnézett, de mivel senki nem nézett furcsán, odaállt a falhoz, és Stefi néni utasításait követve elrugaszkodott.

– Látod, milyen ügyes vagy! – hallotta meg Szunyi hangját, ahogy a közelébe érve kikapta a fejét a vízből, s közben erősen megmarkolta a kis szúnyoglány kezeit. – A vízben hamarabb sikerült repülnöd, mint a levegőben!

– Csakugyan jól csináltam? – nézett megerősítésért Stefi nénire Csiporka.

– Jól bizony! Most vidd magaddal Pötyit és Bíborkát is! A kedvedért hátha kipróbálják a siklást!

– Gyere, Pötyi! – fogta meg Gyike és Csiporka a kis katicabogár kezeit. – Ott leszünk veled a falnál, Szunyi meg vár a végén! – ajánlották kedvesen. – Láttad, hogy még nekem is ment, pedig nem vagyok valami nagy sportember! És ráadásul még olyan kis úszóteknő sincs a hátamon, mint neked! – kopogtatott egyet Csiporka a kis pöttyös háton.

– Hát, …, ha nagyon akarjátok! – állt kötélnek Pötyi.

Aztán már csak azt vette észre, hogy suhan a csodaszép kékségében.

– Ez ám a csodaszupeeeer! Megyek újra! – kapta ki a fejét Szunyi előtt nagy boldogan.

– Akkor én is kipróbálom! – sóhajtott Bíborka, és megadóan ellökte magát a faltól, ahogy a többiektől látta.

Társai alig tudtak félreugrani suhanó teste elől, mert mindenki másnál sokkal messzebbre jutott.

– Te igazi vízitündér vagy, kislányom! – dicsérte meg a fiúk foglalkozását éppen befejező Balambér bácsi. – Igaz, ilyen áramvonalas testtel nem is történhetett volna másképp! – mosolyodott el szeretettel.

***

Szerző: 2019. 05. 28.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése

Emlék

Ősz Zoltán alkotása 25×30 cm, pasztell. 2024 “Jaj, a gyerekkor mily tündéri kor volt: egy ködbe olvadt álom és való, ha hullt a hó az égből, porcukor volt, s a... Tartalom megtekintése

Csend a sziklák tövében

Biszák László alkotása 35x60cm. Lüktető  világunk   tele  van  meglepetéssel,  olyannyira,  hogy  belefér  bármilyen  szokatlan  torz,  pszicho,  sci fi,  csak  rettentsen! Nehéz  elhatárolódni,  nehéz kimaradni,  így  azután     egyszer... Tartalom megtekintése