A világszép, színjátszós kékségben

Bíborka és Pötyi, a kékség-gyűjtögetők

– Hű, de csinosak vagytok úszószemüvegben, strandpapucsban, szárnyvédőben! – nézett végig a lányokon Stefi néni. – Mit szólnátok kezdésként egy uszodás fényképhez?

– Jöhet! – kacarásztak egymásra mutogatva a kis bogársulisok, hiszen minden pillanatban találtak a másikon valami nevetséges-szokatlant az új felszerelésben.

– Mi is! Mi is rajta akarunk lenni! – rohant a strandpapucsban botladozva Bobo és Hangyi a lányokhoz.

– Szaladgálni, ugrálni tilos és veszélyes! – olvasta fel Csiporka a mellettük felfüggesztett, piros betűs feliratot.

– Ugrálniiii??? – hitetlenkedett Bobo. – Akkor én ide be sem tehetem a lábam! Mi bolhák egyebet sem tudunk tenni!

– Dehogynem! – karolta át a vállát Hangyi. – Most például belevigyoroghatsz velünk a kamerába!

Bobo gyanútlanul szembe fordult a fényképezővel, majd a vaku villanása után megdöbbenve vette észre, hogy repül. Pedig szárnyai sincsenek!!! Nem túl sok ideje maradt azonban a morfondírozásra, hogy akinek nincsen szárnya, nem is szállhat, mert egy szempillantás alatt mindketten belecsobbantak a vízbe. A lányok meg utánuk, miután látták, hogy az előcsapatot nem érte semmiféle bántódás.

– Húúúúú, csobb! – pottyan melléjük Stefi néni, majd egy fenekessel Balambér bácsi is, akikből az osztály jókedvétől kibújt az örök gyerek.

– Álljunk körbe, és indulhat a vízi futás, körbe, karikába! – indítványozta Stefi néni ragyogó arccal.

Bíborka az első felcsapódó vízcseppeknél törölgetni akarta a szemeit, de rájött, hogy a szuperszemüvege valóban vízhatlan, így boldogan játszott a többiekkel.

– Mindenki fogjon meg egy hálós vízi kosárkát! – állt meg a futástól lihegve Stefi néni.

– Kezdődjék a labdagyűjtés! – rántotta meg Balambér bácsi a falra függesztett, átlátszó labdás zsák zsinórját, mire a medencébe özönlött belőle a sok kis színes labda.

– Nem dugom be a fejem! – jelentette ki Pötyi. – Na, azt már nem!!!

– Pedig nem lesz vizes a szemed!  Én az előbb már kipróbáltam, tényleg nem ázik be a szemüveg! – bizonygatta Bíborka. – Tudod, mit? Fogjuk meg egymás kezét, és guggoljunk le együtt!!

– Háááát, legyen! – vett egy hatalmas levegőt Pötyi, amitől aztán alig tudta levonszolni magát a víz alá.

– De gyönyörű a kékség idelent! – akarta mondani Bíborka, de azonnal teli ment a szája vízzel. Felrugaszkodott a víz színére, és kiköpte. – Csiporka! Te tudtad, hogy a vízben nem lehet beszélni??? – szólt barátnőjéhez meglepetten.

– Csak nem kipróbáltad?! – kacagott Csiporka, majd ismét lemerült a víz alá, mert meglátott egy felé sodródó labdát.

– Te Pötyi!  Mi még egyetlen labdát sem gyűjtöttünk! – eszmélt Bíborka.

– Kit érdekel a labda, ha egyszer odalent megtaláltuk a világszép kékvilágot?! – rántotta meg a vállát Pötyi, és visszabújt a víz alá.

– Igazad van! Kit érdekel egy nyamvadt labda, ha kékséget is lehet gyűjtögetni! – vigyorodott el cinkosan Bíborka, és ő is Pötyi után csobbant. Olyanok voltak odalent kuporogva, ámuldozva, mint két kis vízimanó.

***

Szerző: 2019. 05. 14.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése

Emlék

Ősz Zoltán alkotása 25×30 cm, pasztell. 2024 “Jaj, a gyerekkor mily tündéri kor volt: egy ködbe olvadt álom és való, ha hullt a hó az égből, porcukor volt, s a... Tartalom megtekintése