A sótlan vízi mentő alkalmatosság

Csiporkáék óriáscsomagja

Reggel két hatalmas csomag torlaszolta el az iskola bejáratát, amikor Csiporkáék megérkeztek. Balambér bácsi éppen egy nagy ollóval vagdosta szét a rögzítő köteleket, ragasztásokat, Stefi néni pedig a csomagoló anyagot tépegette, tekergette le a felszabadított részekről.

–  SOS LIFEGUARD – szótagolta Csiporka a nagyobbik pakkot.

–  WING DEFENDER – betűzgette Bíborka a kisebbik feliratát.

–  Megnyalom – közölte Csiporka.

–  Mit? – nézett rá értetlenül Bíborka.

–  Hát, ezt, a nagyobbikat! Azt írják, sós. Ki akarom próbálni, igaz-e! – öltötte ki azonnal, tettre készen a nyelvét, majd csalódottan a pilléhez fordult:

–  Semmi!… De akkor minek írják rá?!… Te meg hová mész??? – rökönyödött meg Csiporka, amikor látta, hogy Bíborka becsukott szemmel, előre tartott orral közelít a kisebbik küldeményhez.

–  Azt írják, fing. Megszagolom, bár utálok minden kellemetlen szagot – magyarázta a pillangó készségesen.

–  Hát ti meg mit csináltok itt? – lépett hozzájuk a küldemény túloldaláról kíváncsian a tanító bácsi.

–  Kipróbáljuk, hogy büdös- e ez a nagy valami – magyarázta készségesen Bíborka. – Tetszik látni? Arra az volt írva, hogy sós, de Csiporka megkóstolta, és kiderült, hogy hazugság. Erre meg azt írták, hogy…puki szagú – keresgette a bélgázok elnevezésére a legelfogadhatóbbnak tűnő szót Bíborka –, de semmi olyat nem érzek… Miért becsapósak a feliratok? Miért akartak átejteni? – kérdezgette értetlenül.

Balambér bácsi csak állt, s azt sem tudta, hogy nyelje le hirtelen támadt jókedvét, nehogy megsértse a bogárkákat. A csomag túloldalán azonban Stefi néni megállíthatatlannak tűnő kacagásba kezdett.

–  De drágáim, a feliratok angol nyelvűek!!! – magyarázta csukladozva. – A SOS azt jelenti, azonnali, a WING pedig, hogy szárny.

–  Akkor megérkeztek a szárnyvédők és a vízi mentőgépünk??? – ragyogott fel Csiporka arca. – Akkor végre mindannyian mehetünk uszodába!

–  Úgy bizony! – mosolygott Balambér bácsi. – Ha kibontottuk, beüzemeljük, utána meg mindenkire rápróbáljuk a méretre készült szárnyvédőket! Aztán már csobbanhatunk is!

–  Akkor – ha jól számolom, amennyiben mindannyian segítünk, az első óra máris az úszás lehet! – kezdte el azonnal teljes erejéből tépkedni a csomagolást Csiporka.

–  Mi is segítünk! – ugrott oda Bobo és Hangyi. – Épp jókor érkeztünk! – nevettek egymásra.

–  Hozunk ki még ollókat! – repült feléjük Szunyi és Gyike.

Aztán már csak a nyiszatolás, és a papír szakadása hallatszott, na meg a kis segítők nyögései, és kisvártatva kiszabadult a vízi mentő gép.

–  Hűűűű, de gyönyörű, csillogó, villogó! – álmélkodott Hangyi.

–  Az igaz, de annál sokkal fontosabb, hogy mindene egy-két kattintással akkorára állítható, hogy a medence minden pontjához odaérjen, és a legkisebb bogárka sem pottyanhat ki a kosarából! – örvendezett Stefi néni.

–  Menjetek játszani, gyerekek! Mi addig betoljuk a gépet az uszodába – küldte pihenni az osztályt Balambér bácsi.

–  Csak nem tetszik gondolni, hogy engedjük, hogy kettesben erőlködjenek vele?! – húzta ki magát önérzetesen Bobo, s szavára mindannyian nekiveselkedtek a szerkezet elmozdításának.

***

Szerző: 2019. 04. 23.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése

Emlék

Ősz Zoltán alkotása 25×30 cm, pasztell. 2024 “Jaj, a gyerekkor mily tündéri kor volt: egy ködbe olvadt álom és való, ha hullt a hó az égből, porcukor volt, s a... Tartalom megtekintése