Posta Ferenc

Ügyvezető, könyvvizsgáló,

Hajdúdorog

szszb 27 lzs Posta Ferenc szszb 27 lzs.jpg– Kitartó akarat és munka melletti tanulás, sok lemondás a mai siker titka – mondja Posta Ferenc –, eddigi életutamra visszatekintve, honnan indultam, és hova jutottam, elégedett vagyok. – A kilencvenes évek társadalmi, gazdasági változásainak hatására lettem vállalkozó. Szeretem a munkám, amit csinálok. Szeretem a családot, a testvéreimet, a tágabb rokonságot, becsülöm a barátaimat, tisztelem munkatársaimat, kollégáimat.

Édesapja szerszámkészítőként, édesanyja varrónőként dolgozott, húgával, öccsével együtt tisztességre, becsületre és szorgalomra nevelték. Máig emlékszik szülei mondására: „Nem annak van, aki megveszi, hanem annak, aki megbecsüli.” Az osztályban a legalacsonyabb volt, de a legjobb tanuló is. A lelkiismeretesen tanult matematikának, majd a középiskolában kellő szigorral elsajátított magyar nyelvtannak nagy hasznát vette, veszi. Salgótarjáni szakközépiskolai évek alatt nagybátyja, Posta István és felesége patronálták, sokat segítettek a tanulmányaiban, s közben példát adtak az értelmiségi lét értékeiről. A szülőktől és rokonoktól kapott értékeket, példákat megszívlelve, a munka melletti tanulással teltek az esztendők.

Számos bizonyítvány, diploma a bizonysága a pénzügyi és számviteli főiskolai végzettségtől, a mérlegképes könyvelői, az építőipari árszakértői vizsgáiról, egyetemi végzettségéről, adótanácsadói és adószakértői, okleveles könyvvizsgálói, EU-ismeretek szakértői minősítéseiről, valamint számítástechnikai szakmérnökségig sorolható a lista. A megszerzett ismereteket módja volt szakmai utakon is bővíteni, Európa számos országában járt.

Első munkahelyén – a Hajdúdorogi Építő- és Vegyesipari Szövetkezetnél – 1976-tól 1982-ig- amellett, hogy megismerte az egyszerű emberek belső tartását, küzdeni tudását, megszerezte első szakmai tapasztalatait belső ellenőrként. Hajdúnánáson az Építőipari Közös Vállalatnál, majd a Fa-, Fém- és Építőipari Szövetkezetnél főkönyvelőként vezetői tapasztalatokat szerzett. Második munkahelye fontos állomása volt életének, hiszen itt ismerte meg feleségét, Magi Irén Évát, akivel boldog, harmonikus családi életet élnek. A rendszerváltás Posta Ferencet munkanélkülivé tette, s rádöbbent, akkor lesz munkahelye, ha teremt magának. A korábban mellékállásban végzett tevékenységeit – könyvelés, adószakértő és könyvvizsgálás – főállású egyéni vállalkozóként folytatta. 1992-ben feleségével megalapították a Zajgató Korlátolt Felelősségű Társaságot, melynek kezdetekben ő, jelenleg pedig felesége az ügyvezetője.

A korábbi egyénileg végzett tevékenységeiket építőipari tervezéssel, ingatlan-értékbecsléssel bővítették, majd lottózó üzemeltetésére vállalkoztak. Munkájuk során a szoros határidők miatt állandó versenyfutásban voltak önmagukkal, az idővel és a konkurenciával. A Zajgató Kft. mára már tizenkét család megélhetéséhez járul hozzá. Profiljában a környék egyik meghatározó vállalkozása lett, nemcsak a székhelyükről, de az ország különböző városaiból vannak ügyfeleik. Az elmúlt évek alatt sokféle ügyfél megfordult náluk, így természetesen különböző emberekkel kellett megtalálni a közös hangot. A lehetőségek és igények összehangolása folyt nap mint nap az irodájukban. Ezeknek az éveknek a milyenségét Posta Ferenc a kölcsönös bizalmon alapulónak nevezi.

1997-ben új céget, a Zajgató Audit Könyvvizsgáló Korlátolt Felelősségű Társaságot hozták létre, mely eseti, állandó könyvvizsgálatokkal, átalakulások speciális könyvvizsgálatával, vagyonértékeléssel, európai uniós pályázatok elszámolásának ellenőrzésével foglalkozik, ennek a vállalkozásnak Posta Ferenc az ügyvezetője. Posta Ferenc számára fontos a szakmai fejlődés, a szakmai közösségekhez tartozás. Korábban tagja volt a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ellenőrző bizottságának, majd megszervezte és vezette a KIK hajdúdorogi szervezetét. Jelenleg a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete Észak-alföldi Régiójának az elnöke, az országos szervezet alelnöke, a Hajdú-Bihar Megyei Könyvvizsgáló Kamara elnökségi tagja és küldötte. A Magyar Okleveles Adószakértők Egyesületének alapító és elnökségi tagja.

Éva lánya a BME nemzetközi gazdálkodás szakon szerzi első diplomáját. Ferenc a Szent István Egyetem Építészmérnöki Karán harmadéves hallgató. Sándor a hajdúnánási Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium és Szakközépiskola angol tagozatának másodéves tanulója. Posta Ferenc büszke családtagjaira. Szabadidejében szívesen kirándul, kertészkedik, és olvas vagy netezik. Fontos számára az emberek közötti harmónia, békesség és a jó hangulat, ennek érdekében szíves vállal feladatokat.

Posta Ferenc példája is igazolja: „Ha az akarat igazán nagy, az akadályok nem lehetnek nagyok.”

(Északkeleti Almanach 27. kötet. In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2011.)
Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése