Molnár Györgyné

Főkönyvelő-ügyvezető,

Tiszavasvári

szszb_21-200_molnar_gyorgyne.jpgAz ízig-vérig pénzügyi dolgokkal való foglalkozásra született, élete derekán járó asszonyt 1949. február 2-án, Thuránszki Elvira néven anyakönyvezték Tiszadadán. Édesanyja, Márkus Piroska a családi tűzhely melegét őrizte férje, Thuránszki János, az egykori pékmester oldalán. Az elsőszülöttet Katalin húga követte a sorban, ő szintén pék lett. Thuránszki Elvira a felnőttkor hajnalán kötötte össze életét Molnár Györggyel, gyermekei apjával, aki az egykor igen ismert tiszavasvári Zöld Mező Tsz főkönyvelő-helyetteseként dolgozott. Az élet kiszámíthatatlansága miatt 2000 óta már csak szelleme segítheti szeretteit. Az akkori fiatal házasok két unokával örvendeztették meg szüleiket: Mariann, aki elsőként érkezett, szép hivatást, az óvónőit választotta életpályájául. Férje, Moravszki Zsolt növényvédelmi szakmérnök, mezőgazdasági vállalkozó. Utódaik, Csenge és Zsolt nyolc-, illetve hatévesen szemlélik a világ történéseit.

A család fiatalabb tagja, György építészmérnök, a szakmabeli Molnár Beatrixet vezette az oltár elé. Mindketten Budapesten dolgoznak, és féltő gonddal nevelik hároméves fiukat, Bencét. Molnár Györgyné 1967-ben Nyíregyházán érettségizett, az akkor még Széchenyi István Pénzügyi Technikumban. A rövid nyári pihenőt az első munkába állás követte a tiszavasvári Rákóczi Mgtsz-ben, későbbi (egyesülés miatt) Zöld Mező Tsz-ben. A kezdetben kontírozó-leíró könyvelőként dolgozó fiatal leány 15 évet töltött el különböző beosztásokban. Életpályájának újabb állomása 1982-ben a Tiszavasvári Takarékszövetkezetnél folytatódott. Foglalkozott biztosításokkal, betétekkel és hitelezéssel, majd a könyvelésben hasznosíthatta tudását.

A munka mellett szerzett mérlegképes könyvelői képesítést 1987-ben a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán. 1992-ben büszkén mondhatta el magáról: főkönyvelő vagyok.

Ma a számvitel megszervezése, a pénz- és munkaügyi folyamatok naprakészen tartása, az adózás rendezése már-már rutinfeladatnak számít. Ugyanakkor a teljes pénzügyi szolgáltatási szabályozás megváltozott. Az uniós csatlakozásunk maximális jogszabálykövetést igényel mindenkitől. Nem csak a lakosság ügyeit intézik, vállalkozásokat, mezőgazdasági vállalkozásokat is finanszíroznak, egy önkormányzat pénzforgalmát is lebonyolítják. Nem titkolja, hogy a takarékszövetkezet stratégiája a következő: a működési körzetükben élő emberek, a vállalkozások és az önkormányzatok pénzintézete kívánnak lenni. Büszke arra, hogy, több mint egy évtizede együtt dolgozhat a takarékszö­vetkezeti mozgalom egyik elismert emberével, Leövey Péterrel. Az élet hozta változásokat követően 2005-ben megpályázták a Nyírség Takarékszövetkezet bakta­lórántházi, ófehértói és egy nyíregyházi részlegének a működtetését, majd egy évvel később vehették át a nagyhalászi fiók és vonzáskörzetének a kezelését. Így bővülhettek a nagyhalászi, a demecseri, a nyírbogdányi, a vasmegyeri, a kéki, valamint a tiszateleki tagokkal, illetve ügyfelekkel.

A további terjeszkedésről sem mondtak le közben: tárgyalásokat folytatnak az ibrányi szervezettel is. Sikerük esetén a fél megyét érinti majd a tevékenységük. A jelenlegi 50 fős alkalmazotti létszámuk 80-ra, tagságuk a hatezresről a 7400-ra bővülhet. A több mint húszszázalékos növekedés minden szempontból elismerésre méltó teljesítmény. Zálogházi tevékenységet is folytatnak, mely kezes nélküli kölcsönnyújtást jelent. Arany- és ezüsttárgyakat fogadnak el a hitel fedezetéként. Jelentősebb fiókjaik Tiszavasváriban, Hajdúnánáson, Polgáron, Debrecenben, Kisvárdán, a megyeszékhelyen, Hajdúböszörményben és a nemzetközi hírű fürdőhelyen, Hajdúszoboszlón működnek.

Molnár Györgyné megemlíti, hogy a vállalkozói kör egyre inkább igényli a modern banki szolgáltatásokat: az internetes hozzáférhetőséget pénzügyeik intézése során, a különféle kártyákat, a rugalmas pénzfelvételi lehetőségeket. Ezek kielégítése céljából telepítettek új ATM-eket Nagyhalászban. A Nyíregyházán és Tiszavasváriban telepített berendezéseiket folyamatos karbantartás mellett üzemeltetik. A modern banki szolgáltatás megteremtését segíti a 2003-ban végrehajtott szoftverfejlesztés, aminek révén minden egységük online módon kapcsolódik a központi szerverhez. A főkönyvelő-ügyvezető asszony büszkén beszél a többszintű bankbiztonság megteremtéséről. A lehető legnagyobb mértékben igyekeznek betartani a szakirányú szervezetek és a törvény által előírt és ajánlott rendszabályokat, legyen az akár számítástechnikai, fizikai, elektronikai vagy ügyfelekre vonatkozó. Több évtizedes munkásságát a szakma legmagasabb kitüntetésével, a Takarékszövetkezeti Érdemrend arany fokozatával ismerték el 2002-ben. A munkatársaival közvetlen, ugyanakkor követelménytámasztó vezető pihenésként unokázik, olvas, tévézik.

(Szabolcs-Szatmár-Beregi Almanach 21. kötet. In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2006.)
Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése