Úszáskésleltető manőverek

A Bogársulisok és az uszodai szabályok

– Végre mindennel elkészültünk! – örvendezett Stefi néni a megújult bogársulis uszodán végignézve.

– Mindannyian vegyétek fel a strandpapucsotokat, hozzátok a törölközőtöket és a tusfürdőt! Az úszás előtt és után mindenkinek, mindig le kell zuhanyozni! Pont készen leszünk, mire Balambér bácsi fertőtleníti körben az uszoda kövét, mert jól összejárkáltuk, míg a gépet begördítettük a helyére.

– Én fürödtem otthon! – bizonygatta Szunyi a kezeit mutogatva.

– Gondolom! És képzeld, a víz is fürdött, mert minden nap áttisztítjuk a vízforgató-fertőtlenítő berendezéssel. Csak így gondoskodhatunk arról, hogy belőletek ne jusson fertőzés a vízbe, és a víz se betegítsen meg benneteket.

Míg az osztály zuhanyozott, Stefi néni is átöltözött, megfürdött a tanári mosdórészben.

– Mindenki elkészült? – lépett a gyerekek közé a tanító néni virágos fürdőruhájában, élénk színű szárnyvédőjében, karján virágmintás törölközőjével.

– Hűűűű, a mindenit! De csinos tetszik lenni! Mint egy tavasztündér! – bókolt Hangyi mosolyogva, akinek furcsa volt látni tanárát strandolósan, az iskolai kellékek nélkül.

– Tegnap, késő délután egy futár meghozta még az úszószemüvegeiteket is! – hozta mosolyogva a kis csomagot Balambér bácsi.   – Mindenki vegye ki a sajátját!

– Én enélkül is jól látok! – jegyezte meg vonakodva Bíborka.

– Még szép, hiszen a felvételikor megvizsgálták a szemeidet is! Ha nem negatív lett volna a vizsgálat eredménye, már régen állandó szemüveget, vagy kontaktlencsét hordanál!

– Mért vagyok én negatív??? – lábadt könnybe Bíborka szeme. Persze a szó hallatán a mondat többi részére már nem is figyelt a megbántottságtól.

– Ti vagytok Csiporkával a legeslegpozitívabb bogárkák a földön! – ölelte magához a kis kesergőt Stefi néni. – Az úszószemüveg azért kell, hogy a vízben levő fertőtlenítő szerektől ne gyulladjon be a szemetek.

– De én be tudom csukni a szemem! – bizonygatta a majdnem vízbefúlás óta a víztől rettegő Pötyi, aki úgy vélte, talán ezzel a beszólással tovább tudja késleltetni a medencézést.

– Tudom én azt – simogatta meg a fejét Balambér bácsi –, csakhogy ezzel ám a víz alatt is lehet látni! Ki fog velem tárgykeresőt játszani, ha becsukod a szemed, kisbogaram?! – simogatta meg a félelmet érzékelve Stefi néni is.

– Ne húzzátok már az időt, lányok! – türelmetlenkedett Hangyi.

– Majd meglátjátok, milyen szuper lesz! – fogta kézen Bobo Bíborkát és Pötyit, hogy erőt adjon nekik ahhoz, hogy legyőzhessék a félelmüket.

– Mi is jövünk! – csámpázott be az uszodatérbe Szunyi és Gyike, akik már a szárazföldön felvették az úszó-szemüvegüket, és a törölközőt úgy terítették magukra, mintha sárkányok lennének.

Csiporka mosolygott a két kis bohócon, de Bobo észrevette, hogy vonakodik.

– Meglátod, nagyon jó lesz! A medence túlfelén még a combodig sem ér a víz!

– Komolyan??? – állták körbe azonnal a lányok örvendezve.

– Akkor mire várunk? – indult meg Bíborka, Csiporka kezét megszorítva.

***

Szerző: 2019. 05. 07.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló