Úszáskésleltető manőverek

A Bogársulisok és az uszodai szabályok

– Végre mindennel elkészültünk! – örvendezett Stefi néni a megújult bogársulis uszodán végignézve.

– Mindannyian vegyétek fel a strandpapucsotokat, hozzátok a törölközőtöket és a tusfürdőt! Az úszás előtt és után mindenkinek, mindig le kell zuhanyozni! Pont készen leszünk, mire Balambér bácsi fertőtleníti körben az uszoda kövét, mert jól összejárkáltuk, míg a gépet begördítettük a helyére.

– Én fürödtem otthon! – bizonygatta Szunyi a kezeit mutogatva.

– Gondolom! És képzeld, a víz is fürdött, mert minden nap áttisztítjuk a vízforgató-fertőtlenítő berendezéssel. Csak így gondoskodhatunk arról, hogy belőletek ne jusson fertőzés a vízbe, és a víz se betegítsen meg benneteket.

Míg az osztály zuhanyozott, Stefi néni is átöltözött, megfürdött a tanári mosdórészben.

– Mindenki elkészült? – lépett a gyerekek közé a tanító néni virágos fürdőruhájában, élénk színű szárnyvédőjében, karján virágmintás törölközőjével.

– Hűűűű, a mindenit! De csinos tetszik lenni! Mint egy tavasztündér! – bókolt Hangyi mosolyogva, akinek furcsa volt látni tanárát strandolósan, az iskolai kellékek nélkül.

– Tegnap, késő délután egy futár meghozta még az úszószemüvegeiteket is! – hozta mosolyogva a kis csomagot Balambér bácsi.   – Mindenki vegye ki a sajátját!

– Én enélkül is jól látok! – jegyezte meg vonakodva Bíborka.

– Még szép, hiszen a felvételikor megvizsgálták a szemeidet is! Ha nem negatív lett volna a vizsgálat eredménye, már régen állandó szemüveget, vagy kontaktlencsét hordanál!

– Mért vagyok én negatív??? – lábadt könnybe Bíborka szeme. Persze a szó hallatán a mondat többi részére már nem is figyelt a megbántottságtól.

– Ti vagytok Csiporkával a legeslegpozitívabb bogárkák a földön! – ölelte magához a kis kesergőt Stefi néni. – Az úszószemüveg azért kell, hogy a vízben levő fertőtlenítő szerektől ne gyulladjon be a szemetek.

– De én be tudom csukni a szemem! – bizonygatta a majdnem vízbefúlás óta a víztől rettegő Pötyi, aki úgy vélte, talán ezzel a beszólással tovább tudja késleltetni a medencézést.

– Tudom én azt – simogatta meg a fejét Balambér bácsi –, csakhogy ezzel ám a víz alatt is lehet látni! Ki fog velem tárgykeresőt játszani, ha becsukod a szemed, kisbogaram?! – simogatta meg a félelmet érzékelve Stefi néni is.

– Ne húzzátok már az időt, lányok! – türelmetlenkedett Hangyi.

– Majd meglátjátok, milyen szuper lesz! – fogta kézen Bobo Bíborkát és Pötyit, hogy erőt adjon nekik ahhoz, hogy legyőzhessék a félelmüket.

– Mi is jövünk! – csámpázott be az uszodatérbe Szunyi és Gyike, akik már a szárazföldön felvették az úszó-szemüvegüket, és a törölközőt úgy terítették magukra, mintha sárkányok lennének.

Csiporka mosolygott a két kis bohócon, de Bobo észrevette, hogy vonakodik.

– Meglátod, nagyon jó lesz! A medence túlfelén még a combodig sem ér a víz!

– Komolyan??? – állták körbe azonnal a lányok örvendezve.

– Akkor mire várunk? – indult meg Bíborka, Csiporka kezét megszorítva.

***

Szerző: 2019. 05. 07.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése

Emlék

Ősz Zoltán alkotása 25×30 cm, pasztell. 2024 “Jaj, a gyerekkor mily tündéri kor volt: egy ködbe olvadt álom és való, ha hullt a hó az égből, porcukor volt, s a... Tartalom megtekintése

Csend a sziklák tövében

Biszák László alkotása 35x60cm. Lüktető  világunk   tele  van  meglepetéssel,  olyannyira,  hogy  belefér  bármilyen  szokatlan  torz,  pszicho,  sci fi,  csak  rettentsen! Nehéz  elhatárolódni,  nehéz kimaradni,  így  azután     egyszer... Tartalom megtekintése