Martinek Miklós

Cégtulajdonos, ügyvezető,

Hajdúnánás

Martinek Miklós szszb 27 lzs.jpgMagas szintű szakmai felkészültség, elhivatottság jellemzi Martinek Miklós pályafutását, aki Hajdúnánáson született, 1959. január 25-én második fiúként érkezett egy négy gyerekes családba. A 3. számú általános iskolába járt, majd asztalosszakmát tanult a helyi 125. Számú Szakmunkásképzőben, 1973-ban felvételt nyert a debreceni Péchy Simon Szakközépiskolába, ahol szakmájában szerzett középfokú képesítést. Tanulóéveit a Fa-, Fémipari Ktsz.-nél töltötte, mely első munkahelye volt. A katonaévek után, 1984-ben Dankó János asztalosnál helyezkedett el, akivel 1992-ig voltak munkatársak.

Feleségét, Varga Ágnest 1978-ban ismerte meg, aki egészségügyi dolgozó volt. 1982-ben kötöttek házasságot, három gyerekük született, akik általános és középiskolai tanulmányaikat Hajdúnánáson folytatták. Ágnes lányuk 1984-ben született, rajz–földrajz szakos tanár, s jelenleg Miskolcon él. Enikő lányuk 1987-ben érkezett, kozmetikusként dolgozik Hajdúböszörményben. Miklós 1990-ben született, a soproni Faipari Egyetem harmadéves hallgatója.

A rendszerváltás után, 1993-ban feleségével saját vállalkozást indítottak Martinek és Társa Betéti Társaság néven, és faipari munkákra szakosodtak. 1996-ban új gazdasági formációvá alakult, korlátolt felelősségű társaságként folytatták, folytatják a munkát, akkor hat fő dolgozott a cégnél, és továbbra is a bútorgyártás maradt a főprofil. 1997 jelentős állomás volt, a korábbi bérelt műhelyből saját telephelyre költöztek, ahol komoly beruházást hajtottak végre, jól felszerelt műhelyt alakítottak ki, amiben korszerű, modern gépekkel, berendezésekkel dolgoznak. Szociális blokkot építettek az ott dolgozó munkatársak számára. A folyamatosan fejlődő vállalkozástól egyre több munkát rendeltek, a cégtulajdonos büszke rá, hogy az ország különböző városaiban, közületekben, intézményekben, irodákban és magánlakásokban egyaránt fellelhetők az általuk gyártott bútorok, melyek legtöbb esetben egyedi megrendelésre készültek. 1998-ban újabb ingatlannal bővült a vállalkozás, megvásárolták a helyi Tüzép-telephelyet. A sikeres vállalkozó régi, gyermekkori álma vált valóra, létrehozták a Martinek Lovasudvart, ahol jelenleg húsz saját lovat és hármat bértartásban tartanak. A tulajdonos büszke rá, hogy az utóbbi években egyre népszerűbb lett a lovassport, a környék meghatározó lovas eseményévé vált a Martinek Lovasudvarban megrendezett évi két verseny. A fogathajtó és díjugrató versenyekre a környező megyékből érkeznek versenyzők és látogatók, a házigazdák gondot fordítanak arra is, hogy egy-egy lovasversenyen olyan kiegészítő programok is várják az érdeklődőket, melyek között minden korosztály talál kedvére valót. Kirakodóvásár, főzőverseny, bemutatók teszik színesebbé az egész napos eseményt.

A hagyományok ápolása abban is megnyilvánul, hogy egyre több városi rendezvény szereplői a díszmagyarba öltözött lovasok és lovak, így március 15-én, augusztus 20-án és a szüreti felvonuláson is résztvevők. 2011-ben újabb létesítménnyel bővült a lovasudvar, megépült a harminckét férőhelyes ifjúsági szállás, ahol osztálykirándulások, családi, céges, baráti események teljes körű lebonyolítását vállalják. A téli hónapokban több alkalommal szerveznek hagyományos hízóvágást, ahol szalmával, kézi perzselővel tisztítják meg a levágott sertést. A perzselést, a feldolgozás különböző fázisait – hurka-, kolbász-, tepertőkészítés – fortélyait a vendégek is kipróbálhatják, sőt vásárolhatnak is belőle. Az új szolgáltatással megváltozott a név is, Martinek Lovasudvar Hajdúnánási Lovasközpont és Ifjúsági Szállás néven működnek.

Honlapjukon – www.martinek-lovas-udvar.hu – részletes tájékoztatást kapnak az érdeklődők a szállásról, a környék látnivalóiról, programokról és természetesen a helyi lehetőségekről.

A honlapon fotókkal illusztrált beszámolókat elevenítik fel a korábbi eseményeket.

A Martinek Lovasudvar Hajdúnánási Lovasközpont és Ifjúsági Szállás irányítását Ágnes végzi nagy hozzáértéssel – a nyolcvanas évek végén, amikor eredeti szakmájától megvált, vállalkozóként a vendéglátóiparban dolgozott  –, két beosztott segíti a munkáját.

Martinek Miklós büszke az utóbbi években elért eredményekre, a kezdeti bértelephelyről a saját tulajdonú ingatlanba történő költözésre, a beruházásokra, fejlesztésekre. Az egykori kiscsaládi vállalkozás mára tizenöt ember megélhetését biztosítja. Fontos számukra a színvonalas, jó minőségű munkavégzés, a megrendelők, a vendégek elégedettsége a legnagyobb elismerés számukra.

A gyermekek sikeresek, megtalálták hivatásukat, a még tanulmányait folytató Miklós, édesapja reményei szerint, folytatja a vállalkozást.

A családfő és felsége sokat dolgoznak, kevés szabadidejükben legszívesebben a gyerekeikkel szerveznek programot. Természetesen, ha ideje engedi, Miklós szívesen lovagol.

(Északkeleti Almanach 27. kötet. In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2011.)
Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése