Szilvási Judit

Irodavezető,

Nyírbátor

szszb_19-180_szilvasi_judit.jpgNyírbátor, a „kétszer lett város”, Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Irodájának vezetőjét 1958. április 17-én Vida Judit Ágnes néven, Nyírbátorban anyakönyvezték. Édesanyja, Birtók Julianna, ma már nyugdíjas. Édesapja, az egykori határőr tiszt, Vida Ferenc, már húsz éve itthagyta e Földön szeretteit. Judit egyetlen testvére – az édesapa után – szintén Ferenc, családjával együtt Nyírbátorban él, az Oktatási Centrum igazgató-helyettese. Férje, Szilvási László, akivel az életét 1981-ben kötötte össze, a Bethlen Gábor Szakképző Iskolában dolgozik. Elsőszülött gyermekük, Judit, 1984-ben született. Ma egyetemi hallgató Debrecenben, a gyógyszerésztudományi karon. Öccse, László, az ismert Tóth Árpád Gimnázium reál–műszaki tagozatának 12. évfolyamos tanulója.

Vida Judit Ágnes 1976-ban tette le érettségi vizsgáit Nyíregyházán, a Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskolában. Egy évvel később – levelezőn – a fővárosban, a közgazdaságtudományi egyetem hallgatói között találjuk őt. Közgazdász diplomáját 1982-ben vehette át.

Tizenkét év múlva pedig már adótanácsadói képesítéssel bír. Közigazgatási szakvizsgáját 1998-ban tette le. A kor követelményeinek megfelelni akaróan vett részt 2004-ben egy pályázatírói képzésen. Első munkahelye a Nyírbátori Járási Hivatal lett: a pénzügyi, terv-,munkaügyi osztály költségvetési csoportjában hasznosíthatta megszerzett tudását. Feladatai közé tartozott az éves költségvetések számítási anyagainak elkészítése, a beszámolók összesítése, valamint a helyi tanácsok gazdálkodásának az ellenőrzése.

A járási hivatalok megszüntetését megelőzően a városi tanács pénzügyi osztályára került költségvetési csoportvetőnek. Egy sikeres pályázat eredményeként lett a városgazdálkodási osztály vezetője. Ebben a munkakörében is a költségvetési és, az intézményi gazdálkodással foglalkozott, azok felügyeleti irányítása és ellenőrzése mellett. Életének kitérője lett a cigándi Tisza Mg. Szakszövetkezet főkönyvelői állása. Sajnos, családi okok miatt vissza kellett költöznie szülővárosába, Nyírbátorba, ahol a Nyidofer Dohányfermentáló Rt. területi irodájának a vezetője lett. Ezt a munkakört a cég eladásáig töltötte be.

1994 májusától kezdődően az önkormányzati vagyonkezelő szervezet vezetőjeként az önkormányzati vagyonkataszter felfektetésével, az önkormányzati tulajdonú ingatlanok számbavételével és társasági ügyekkel foglalkozott. Közel egy év múltán már a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztályát vezette. Azt a részét a hivatalnak, ahol összetett vagyon-gazdálkodási, pénzügyi, intézményirányítási, fejlesztési és műszaki ügyek intézése zajlott reggeltől, akár a késő esti órákig is. Ebben a munkakörében Szilvási Judit Ágnes a városi és az önkormányzati intézmények, gazdasági társaságok gazdálkodási ügyeinek az ellenőrzésével is foglalkozott. Egy évtized elteltével – nyilvánvalóan nem véletlenül – 2004-ben a Polgármesteri Hivatal átszervezésével egyidejűleg új munkakört kapott: a Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Iroda vezetője lett.

Az újonnan létrehozott szervezeti egység feladata szerteágazó: összefogja a forrást teremtő, gazdálkodást segítő pályázati lehetőségek megismertetését, a pályázatok előkészítését, benyújtását, nyilvántartását, megvalósítását és elszámolását. Koordinálja a nemzetközi programokon belüli témaorientált pályázatok előkészítését. Összehangolja, önkormányzati szinten a rövid, közép- és hosszú távú fejlesztési feladatokat. Az iroda közreműködik a város fejlesztésével kapcsolatos beruházások tervezésében, a szükséges források előteremtésében, a műszaki és a szakmai előkészítésben. Kapcsolatot tart a különböző gazdálkodó szervezetekkel, kiemelt figyelmet fordítva az önkormányzati vagyont érintő kérdésekre. A Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Iroda részt vesz az idegenforgalmi, turisztikai feladatok ellátásában, az idegenforgalmi „piac” valamennyi, a hivatal belső szervezeti egységeivel együttműködve összefogja és összehangolja az időszerű feladatok végrehajtását. Gondoskodik az arra alkalmas ingatlanok bérbeadásáról, hasznosításáról. Vezeti a vagyonkatasztert és a tárgyieszköz-nyilvántartást. Ehhez kapcsolódóan állományba veszi a beruházásokat, elszámolja az értékcsökkenést, és gondoskodik annak negyedévenkénti feladásáról a Költségvetési és Adóirodához.

Ellátja az állategészségügyi, növényvédelmi, közlekedésigazgatási és földművelésügyi igazgatással kapcsolatos feladatokat. Szilvási Judit Ágnes irodavezető főleg a pályázatok írása és végrehajtása terén látja el koordináló-elemző feladatait. Lelkiismeretes munkája elismeréseként a Magyar Köztársaság belügyminisztere 2004-ben A Köz Szolgálatáért Érdemjel ezüst fokozata kitüntetésben részesítette.

(Szabolcs-Szatmár-Beregi Almanch 19. kötet. In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2004.)
Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése