Paulik Andrásné

Ügyfélszolgálati főelőadó,

Nyíregyháza

szszb 25 km Paulik Andrásné.jpgEzer szállal kötődik szülővárosához, Nyíregyházához, itt nőtt fel, itt élnek szülei, barátai, itt járt iskolába. A közgazdasági szakközépiskolában érettségizett, ahol az egyik főtantárgy a gépírás volt, amit nagyon kedvelt, de emellett szerette az ügyviteltechnikát is, amit szintén géppel végeztek.

Tanulmányai befejezését követően 1980-ban helyezkedett el az Ingatlanközvetítő és Szolgáltató Vállalatnál. Két év múlva átalakult a cég, és ettől az időponttól kezdődően szabolcshős dolgozó volt. Végzettsége szerint képesített könyvelő, így munkáját könyvelőként kezdte, majd pénzügyi előadóként dolgozott, feladata a szolgáltatási díjhátralékok, illetve a befizetések könyvelése volt. Néhány év múlva ismét átalakulás következett be a cég életében, a Szabolcshő Nyírtávhő Kft.-vé alakult. Egy ideig itt is könyvelőként dolgozott, majd a Nyár utcai kihelyezett pénztárban mint pénztáros és ügyfélszolgálatos előadó tevékenykedett 1997-től. Ő választotta ezt a munkakört, mert szeret emberekkel foglalkozni. Az ügyfélszolgálati tevékenység közelebb állt a szívéhez, mint az egyéb papírmunka.

Nagy, nagy türelemmel és empátiával rendelkező ember, ezeknek a tulajdonságainak igen jó hasznát veszi napi munkája során, hiszen ahány ember, annyiféle probléma, amelyre gyógyírt kell találni. Nagyon változó az irodában a forgalom, átlagosan 100 ember fordul meg naponta, de volt már olyan, amikor 400 ügyfél ügyes-bajos dolgával kellett foglalkozniuk. Áltatában befizetésekkel, számlázási problémákkal, hátralékos ügyekkel kapcsolatban kérik segítségüket. Ő mindig türelmesen végighallgatja az ügyfeleket, hiszen tudja, hogy minden embernek a saját problémája, vélt vagy valós sérelme a legfontosabb. Amennyire csak lehetséges, segít úgy a hátralék – mint az egyéb ügyek elrendezésében. Az eltelt évek alatt nőtt az ügyfélszolgálathoz forduló emberek száma, itt is meglátszik a gazdasági válság hatása, hogy sokan elveszítették munkájukat, és egyre nehezebben tudnak időre eleget tenni fizetési kötelezettségüknek. Ilyen esetekben elmondja, hogy milyen lehetőségük van, milyen alapítványi segítséget vehetnek igénybe.

Elbeszélget a hozzáfordulókkal, úgy látja, ha kibeszélik gondjaikat, ez nekik megnyugvást jelent, néha olyan, mint egy lelki segélyszolgálat. Természetesen mindig az ügyfél dönti el, hogy él-e a felkínált lehetőséggel.

Munkája mellett a tanulással sem állt le, hiszen munkaköre ellátásához szüksége van új ismeretekre, mivel a jogszabályok, rendeletek is folyamatosan változnak.

Különféle tanfolyamokon vett és vesz részt, hiszen az elvárásoknak megfelelni, az ügyfelek elégedettségét elnyerni, jó munkát végezni csak úgy lehet, ha folyamatosan képezi magát. A Nyírtávhő Kft. újabb elismeréssel gazdagodott a 2009-es esztendőben is. HASA SHIBA Díjat vehetett át a Kft. igazgatója, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumban az ügyfélszolgálat fejlesztése terén végzett tevékenységért. Ehhez az elismeréshez minden dolgozó, minden ügyfélszolgálatos is hozzátette tudását, munkáját, így ő is nagyon büszke erre a díjra, és természetesen arra, ami mögötte van, hogy elégedettebbek az ügyfelek munkájukkal.

Nagyon jó kollektíva alakult ki az eltelt évek alatt, maximálisan segítik egymás munkáját, ami azért is fontos, mert életük egy részét itt töltik. Fordulópontot jelentett, amikor áttértek a számítógépes könyvelésre, de rövid idő alatt elsajátította ezeket az ismereteket, és ma már számítógép nélkül el sem tudja képzelni mindennapjait. Otthon is szívesen kalandozik az interneten, olvassa a friss információkat. Hétvégi kikapcsolódása és legkedvesebb hobbija a süteménysütés.

Gyűjti a recepteket a különböző újságokból, az internetről, a kollégáktól. Nagymamája mézeskalácsos volt, aki a világ legfinomabb és legmutatósabb mézessütijeit készítette, így nem csoda, hogy gyermekkorában ő is cukrásznak készült. Innen a sütés iránti szenvedélye, bár szakított a mézeskalácssütés hagyományával, Edit inkább a kevert és a kelt tésztákat készíti. Előfordul, hogy a heti munka után, pénteken hazamegy, és azonnal kipróbál valamilyen új süteményreceptet, melynek igen örülnek családtagjai, hiszen ők a legnagyobb fogyasztók és a legszavahihetőbb kritikusok. Mindig új süteményeket készít, csak kérésre ismétel.

Két felnőtt gyermeke van, egy 25 éves fia és egy 21 éves lánya. A lánya Debrecenbe jár egyetemre, meteorológusnak készül. Fia szintén a debreceni egyetemen folytatja informatikai tanulmányait.

Szabad idejében, ha éppen nem a konyhában szorgoskodik valamilyen finom sütemény elkészítésén, szívesen olvas, televíziózik, főleg a természettudományos műsorokat kedveli.

Nagy krimirajongó, ezeket a filmeket soha sem hagyja ki, és természetesen folyamatosan figyelemmel kíséri a Paprika Tv adásait, hiszen innen is sok új ötlettel gazdagíthatja receptgyűjteményét a család és a kollégák nagy, nagy örömére.

(Szabolcs-Szatmár-Beregi Almanach 25. kötet. In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2008.)

Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése