Nyesti Csaba

Közgazdász,

Nyíregyháza

szszb_19-74_nyesti_csaba.jpgLétezik Nyíregyházán egy olyan vállalkozás, ami több tekintetben is egyedülálló. Egyrészt komplex tevékenyégi körét kevesen mondhatják magukénak, másrészt, noha jelentős foglalkoztató, gyakorlatilag egy óriási családi vállalkozásnak tekinthető. A Nyír-Flop Kft., ahol idősebb Nyesti Csaba az ügyvezető igazgató, a teljes Nyesti családnak is munkát biztosít. A három fiútestvér közül Roland a termelési igazgató, Szabolcs a műszaki igazgató, az édesanya a könyvelésen dolgozik, s csupán azért fontos az elsőszámú vezetőnél a kormeghatározás, mert legidősebb fia, az 1975-ben született Csaba közgazdászként erősíti a céget.

Ifjabb Nyesti Csaba a nyíregyházi 9. Számú Általános Iskola német tagozatára járt, s már harmadik osztályos kora óta ismerkedett a nyelvvel. Mindig jó tanuló volt, ennek egyik eredménye, hogy később szakmai középfokú nyelvvizsgát szerzett németből. Két öccséhez hasonlóan ő is intenzíven úszott gyermekkorában, igaz, ő „csak” hét esztendeig, s a sportsikereket más téren találta meg. A Sipkay Barna Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában érettségizett, s nagyon jól érezte magát a bőrében vendéglátósként. Kedvelte a gyakorlatokat, a főzéseket, amire ma sem kell noszogatni. Baráti körben és otthon is szívesen alkot a konyhában, s szinte bármit képes előállítani. Középiskolásként áruismeretből országos szakmai versenyen is sikerrel szerepelt. Továbbtanulásának iránya nem volt kérdéses. A vendéglátásban szeretett volna dolgozni, ezért a szolnoki Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolára jelentkezett vendéglátó és szálloda szakra. Itt azonban megtetszett neki a pénzügyi és gazdasági ismeretek köre, ami később másfelé irányította az érdeklődését.

Mindenesetre közgazdászként vendéglátó szakon diplomázott, amihez letett még egy angol nyelvvizsgát is. Ezt követően, pedig egy mérlegképes könyvelői tanfolyamon szerzett felsőfokú szakképesítést. Jelenleg a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán végzős hallgató, s jövőre kap diplomát.

Az élete persze eddig sem „csak” tanulásból állt, hiszen elég korán belekóstolt a rendszeres munkavégzésbe. A családi cégnél, a Nyír-Flop Kft.-nél már középiskolás korától kezdve ismerkedett a munkafolyamatokkal. Később érdeklődési körének megfelelően a cég pénzügyi és gazdasági osztályán kezdett el dolgozni, s ma már e területen szinte mindenhez ért és mindent végez. Különösen büszke arra, hogy oroszlánrészt vállalt az ISO 9002-es és az ISO 14001-es jelzésű minőségbiztosítási tanúsítványok előkészítésében és bevezetésében, s természetesen ennek fenntartása, tehát az állandó jó minőség garantálása is az ő feladatai közé tartozik. Összességében azt is mondhatnánk, ő az édesapa „jobbkeze”. Elkíséri őt a tárgyalásokra, ahol sokat tanul, s tudatosan készül arra, hogy később testvéreivel együtt átvegye az egész vállalkozást. A szülők és a fiúk méltán büszkék a cégre, amely 1989-től kft. formájában működik, családi vállalkozásként.

A társaság összefoglalóan építőipari munkák generálkivitelezésében, közúti árufuvarozásban és kommunális tevékenységek végzésében kínál kiváló minőségű szolgáltatásokat, amelyhez megfelelő gépparkkal, szakemberekkel rendelkezik. A tevékenységi körbe éppúgy beletartozik az út-, közmű- és mélyépítés, mint a földmunkavégzés, építőanyag kis- és nagykereskedelem, teherfuvarozás, gépek bérbeadása, szóródó anyagok, veszélyes- és kommunális hulladék szállítása, valamint a parkfenntartás- és takarítás.

Legfontosabb erőforrásuk, az évi átlagban 75 fős munkatársi gárda, szakmailag felkészült, igényes építésszerelési és szolgáltatási tevékenységet végez. Ennek köszönhetően széles a referenciájuk: számos nyíregyházi és megyei útépítés, aszfaltozás, sportpálya-felújítás, jelentős multi cégek számára különböző anyagok szállítása, csapadékcsatorna-építés, díszburkolat-készítés, parkfenntartás a megyeszékhelyen, és még hosszan sorolhatnánk. Filozófiájuk a következő: tevékenységük középpontjában a vevők állnak. Arra törekednek, hogy a már kifejezett és az eddig még meg sem fogalmazott, fel sem merült, ugyanakkor elvárható növekvő igényeknek maradéktalanul megfeleljenek.

A testvérek közül talán Csaba áll a legközelebb a családalapításhoz. Hét esztendeje van együtt kedvesével, Györgyivel, aki jogi egyetemet végzett Debrecenben. Kevés szabadidejét korábban rally-versenyek megtekintésével töltötte, ma azonban inkább maga is sportol. Rendszeresen fut, és legalább heti egy alkalommal úszik. Ami azonban a legfontosabb, hogy a munkából is sportot űz: ha kell, reggel héttől késő estig dolgozik és segít a testvéreinek is. Szereti a cégnél uralkodó légkört, és úgy érzi, elfogadták őt a munkatársak. Ami egyáltalán nem mellékes, hiszen a Nyír-Flop Kft. számára nemcsak a jelent, de a hosszú távú jövőt is jelenti.

(Szabolcs-Szatmár-Beregi Almanch 19. kötet. In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2004.)
Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése