Kisbenedek Vilmosné Bolyki Éva

Ügyvezető

Ózd

szszb_33_ki_kisbenedek_vilmosne_bolyki_eva.jpgA város és a térség egyik legismertebb vállalkozója. Divatáru üzlettel és fitness-szalonnal kezdte önálló pályafutását, eleinte még bérelt helységekben. Ma már az ózdi piac szomszédságában, építőipari cégük területén kínálja a legújabb divatos női cuccokat. Sokan ismerik a minőségi berendezésekkel felszerelt szoláriumot is, aki pedig fáradt, a kávézóban frissítheti fel magát alkoholmentes italok és koktélok választékából.  

Éva Ózdon született, alapfokú tanulmányait az Újváros téri Általános Iskolában végezte. Érettségit az ózdi József Attila Gimnáziumban szerzett, majd betársult szülei vállalkozásába, akik a Gömör Presszót üzemeltették. Ebben az időszakban a számára kedvelt területeken tanult és szerzett többek között fitness edzői bizonyítványt, kozmetikus szakmát, és letette a boltvezető vizsgát is. Szülei támogatták a sokrétű szakmai tanulmányait, mert úgy gondolhatták, egyszer mindennek hasznát veheti, ami be is következett. Amikor eldöntötte, hogy önálló vállalkozóvá válik, már minden szakirányú végzettséggel rendelkezett.

Csakhogy addig még történt néhány esemény az életében. Szülei 1985-ben úgy döntöttek, szobafestőt fogadnak és elvégeztetik családi házuk belső tatarozását. A környéken jó szakmai elismeréssel bíró Kisbenedek Vilmost kérte fel édesapja a munka elvégzésére, aki szokásához, hírnevéhez híven Bolykiéknál is kitett magáért. A falfestés mellett azonban másra is fordított időt, hiszen másfél év múlva, 1986 augusztus 23-án a család egyetlen gyermekével, Évával összeházasodtak.

Immár közös életükben újabb fejezetet Szabina érkezése jelentett 1990-ben. Ő diplomát szerzett a vendéglátó- és szálloda szakon, majd pályát változtatott. Most Budapesten él és vállalkozóként szempilla stylistként dolgozik, jó vendégkörrel.

Vili egyre több munkát kapott és úgy érezte, megérett az idő egy önálló cég megalakítására. 1993-ban indította el a Domaép Kft-t, amelyben feleségével együtt tulajdonostársak. Amikor stabilnak látták a kft helyzetét, fejlesztésekbe kezdtek. Főként a céghez kötődő termékek árusítására nyitottak boltokat, mint a festék és az építőipari termékek. Mivel telephelyük a város központjában található, a közelben pedig nem üzemel tüzéptelep, így azt is nyitottak. A korrekt munka viszont termelte a megrendeléseket, így folyamatosan növelni kellett a létszámot. Ma már 45 embernek adnak munkát.

Évát eleinte lekötötték a boltok, amelyekben női divatárút és cipőt kínált vásárlóinak, de fitness szalont is vezetett. A Városközpont után Vasvár úti üzlethelységet bérelt, majd a Gyöngy Üzletházban már nagyobb területen folytatta tevékenységét. A költözések során vevőkörük egy részét mindig elveszítették, akiket aztán vissza kellett szerezni. Csatlakoztak ismert márkás üzlethálózatokhoz is, így egy időben Attraktív, majd Mayo Chix néven hirdették magukat, a cégek dizájnját használva.

Jelenlegi, a Sárli telepen található, a Piac út mellett fekvő és már véglegesnek tűnő helyükre 2002-ben költöztek, 2010-től pedig Amnesia a divatárú bolt neve. Ebben egyedi vagy kisszériás ruhákat kínálnak, lényegében egy stabil törzsközönség számára. Pár éve ismét új fejezetet nyitottak a vállalkozásukban, mert az építőipari munkára Ózdon és térségében kicsi az igény, ezért akár 100-200 kilométerre kellett utazni munka után. Az időközben megnyílt boltokat, a telephelyet, a pénzügyet és a könyvelést viszont akkor is felügyelni kellett, amikor Éva férje máshol irányította a munkát, vagy éppen üzleti tárgyalásokat folytatott. Ez a feladat most már rá hárul, így nem csoda, ha a nap vége felé nem tűnik igazán fittnek. Fizikai állapotának karbantartására azonban mindig is igyekezett gondot fordítani. Ez korábban a fitnessben teljesedett ki, ám ezt a részleget megszüntették, annak a helyén pedig csempe bemutató termet nyitottak. Aztán megismert egy újnak számító sportágat, a spinninget, ami lényegében egy kibővített szobakerékpár, amelyen különböző testgyakorlatokat lehet végrehajtani. Heti négy órát tölt ezen a szeren, hogy karban tartsa fizikai és szellemi kondícióját.  

Megemlíti férje hobbiját is, aki jelenleg Domaháza és Kissikátor citerazenekarában zenél, és ezen a nyáron már tíz fellépésre kaptak megrendelést. Egy érdekes adalékot is elmesél a citerával kapcsolatban, ami nem mindennapi történet. Vili kilencévesen kezdett citerázni és volt egy nagyon szép hangú hangszere, ami egyszer eltűnt. Közel 25 év után egy férfi azzal kereste meg, hogy vegyen tőle egy citerát, mert gyógyszerre kellene a pénz. Legnagyobb meglepetésére az egykor elveszett citerát kínálta számára eladásra, amiért örömmel adott tízezer forintot. Felújították és azóta ismét az a kedvenc hangszere.  Csakhogy a hétvégi fellépések miatt kevés idő jut kirándulásokra és pihenésre, ami a reggeltől estig tartó napi munka után mindkettőjükre ráférne. Ezt a hiányosságot  egy-egy többnapos baráti összejövetellel pótoljak. 

Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Lisztománia

Tüttő József alkotása 50x30cm, olaj/MDF. “Lisztománia, üzenet a Liszt érzékenyeknek!!” Rossz vicc, kicsit megengedtem magamnak az áthallás mókáját. Tüttő József jó humorral sajátos komponálással terítette elénk nagy zeneköltőnk jellemzőit: az... Tartalom megtekintése

Hitler Sasfészke Berchteschgadenben

Elérhetetlen, megközelíthetetlen, bevehetetlen… Már-már népmesei jelzők is feltűnnek az egykori náci vezető Salzburg mellett, ám mégis Bajorországban felépített rejtekhelyével kapcsolatos legendákban. Még a háború után is jó ideig megismerhetetlen volt... Tartalom megtekintése

Alkonyattól pirkadatig

Tüttő József alkotása60x90cm Olaj/MDF. A téma örök, a feldolgozások többsége ismert, de ez az egyéni, összetéveszthetetlen stílre fel kell kapni a fejet!!! A komor színhasználattal az állatok robusztussága is alátámasztott, a... Tartalom megtekintése