Kertész Attila

Újságíró, ügyvezető igazgató,

Nyíregyháza

szszb_17-46_kertesz_attila.jpgSzínes, érdekes életutat mondhat magáénak Kertész Attila, a Magnum-44 Személy- és Vagyonvédelmi Kft. ügyvezető igazgatója. Az 1969. március 20-án, Nyíregyházán született fiatalember két szakmát művel hivatásszeretettel és szenvedéllyel, az újságírást és a vagyonvédelmet. Tagja a Magyar Újságírók Országos Szövetségének és sajtóreferensi megbízatásnak tesz eleget a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamaránál, valamint tudósítja a Mai Nap című népszerű bulvárlapot a megyénkben történő fontosabb eseményekről, azok hátteréről. Oknyomozás időnként ez is, a javából.

A középiskola elvégzése után letöltötte katonai szolgálatát, majd a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett diplomát kommunikációs szakon, nyelvvizsgázott oroszból. Családot alapított, gyermeke Kertész Roland Attila négyéves. 1990-től vállalkozóként dolgozik.

– 1995-ben kezdtem el foglalkozni az újságírással, ahol kezdetben a Nemzeti Sportban jelentek meg írásaim – vall magáról. – A későbbiek során úgy gondoltam, hogy szakmai fejlődésem érdekében felsőfokú képesítést kell szereznem. Ezért jelentkeztem az SZTE-re, melyet 2003 júniusában diplomavédéssel fejeztem be 4,5-ös átlaggal. Tanáraim voltak: Megyesi Gusztáv, Forró Evelyn, Havas Henrik, Bodor Pál, Kovalik Márta, Érdi Sándor, Szűcs Gábor, Simkó István. Szakdolgozatomat a „Vagyonvédelmi tevékenység kialakulása a rendszerváltást követően Magyarországon” címmel írtam, melyben párhuzamot vontam az újkori újságírás és a bűnüldöző szervek munkája között. A sportújságírás mellett, vagy inkább helyett, szeretnék bűnügyi-kriminalisztikai vonalon elhelyezkedni a későbbiekben, mivel munkámhoz is közelebb áll és ez érdekelt komolyabban eddig is. A jövőben szeretném a vállalkozásomat átalakítani és teljes erővel az újságírással foglalkozni. Jelenleg a Kelet-Magyarországban jelennek meg szakmai írásaim, valamint a Mai Nap Szabolcs megyei tudósítója vagyok.

Többféle vállalkozást is kipróbáltam, míg eljutottam a jelenlegihez, ahol le is ragadtam immár tizenegy éve. A Magnum-44 Kft. irányításával nem kis feladatot vállaltam, mivel a kezdetekkor – a kilencvenes évek elején – még igencsak gyerekcipőben járt ez a szakterület. A későbbiekben azonban olyannyira megszerettem választott hivatásom, hogy az óta sem vagyok képes elszakadni tőle, pedig időközben elvégeztem a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarát, ahol kommunikáció szakos bölcsész diplomát szerezetem. Mint, ahogy már mondtam, nagyon közel áll hozzám a munkám, ezért talán nem is meglepő, hogy a diplomamunkámat is a vagyonvédelem és az újságírás kapcsolatáról írtam.

Újságíróként a Mai Napnak és a Nyíregyházi Naplónak dolgozom, de a vagyonvédelmi vállalkozás maradt a fő profilom továbbra is. A cégemet, a Magnum-44 Személy- és Vagyonvédelmi Kft.-t, 1993-ban alapítottam másodmagammal. A kollégámmal való együttműködés azonban rövidre sikerült és még az alapítás évében különváltak útjaink. Azóta egyedül irányítom a vállalkozást. Nehéz és rögös utat jártunk végig dolgozóimmal, mivel a törvényi szabályozás hiánya, sajnos eléggé a periféria szélére sodorta az állampolgárok megítélése szerint ezeket a cégeket.

Szerencsére ez már a múlt, és reményeink szerint a jövőben még inkább elfogadottabb és közkedveltebb lesz ez a szakterület. A kezdetektől fogva arra építettem fel a vállalkozásomat, hogy elnyerjük megbízóink bizalmát. Ezen volt a fő hangsúly, ezt pedig csak olyanformán érhettük el, ha minőségi szolgáltatást nyújtunk nekik. Alkalmazottaink kiválasztására komoly gondot fordítottunk, ezért lehet az, hogy sok olyan dolgozója van a cégnek, akik már huzamosabb ideje – hét-nyolc éve – nálunk dolgoznak.

Napjainkban már nemcsak Szabolcs megyében látjuk el feladatainkat, hanem az ország több megyéjében is. Ez a tény is cégünk fejlődését és piacképességét bizonyítja. Sok pénzt fordítunk a felszerelések javítására, modernizálására, fejlesztésekre. Ez nemcsak a megbízók irányába vet jó fényt társaságunkra, hanem dolgozóink munkáját is megkönnyítheti sok esetben.

A hamarosan 11. születésnapját ünneplő társaság az objektumőrzésen, személyvédelmen, rendezvénybiztosításon, értékszállításon túl korszerű riasztórendszert, ehhez kapcsolódó figyelőszolgálatot és kivonuló készenléti csoportot működtet.

Most, amikor a biztonság megőrzése nemcsak lokális, hanem globális probléma, egyre több állampolgár is úgy gondolja, hogy a betörések, a támadások, a váratlan tűz vagy szabotázs ellen is alkalmasnak kell lennie az általuk használt riasztórendszernek. Betörés, támadás vagy szabotázsjelzés esetén az akciócsoportjuk azonnal a helyszínre indul és 3-8 perc alatt Nyíregyháza bármely pontjára odaér. Az ügyvezető igazgató az eddigi tapasztalatok alapján utal rá: reményei szerint a Magnum-44 Kft., sokáig aktív szereplője lesz még a vagyonvédelemnek.

(Szabolcs-Szatmár-Beregi Almanch 17. kötet. In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2004.)
Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése