Tamás Mihály

A Taam-Acél Kft. tulajdonosa

Nagykálló

szszb_33_tk_tamas_mihaly.jpgVégy egy átlagos indíttatású családi hátteret, szerető szülőkkel és a szakmaszerzésre ösztönzéssel. Ebben a közegben nevelkedett Tamás Mihály, a Taam-Acél Kft. tulajdonosa. Nyolc testvér között a hetedikként született Tamás Mihály 1969. április 19-én Nyíregyházán Tisza Erzsébet háztartásbeli édesanya és Tamás Miklós fiaként. A nyíregyházi 110-es Szakmunkásképzőben Intézetben szerkezetlakatos szakmát szerzett. Dolgozott a Szabolcs megyei Állami Építőipari Vállalatnál, a Fémmunkás nyíregyházi gyárában. Letöltötte a katonaságot, de érezte, ki kell mozdulnia, mert a világ nem ér véget a város és az ország határánál. Ismeretség útján a németországi Frankfurt-am-Maine-be került. Homlokzati burkolatokat, üvegfalakat, acélszerkezeteket szereltek. A külföldi tapasztalat az igényesség mellett a saját céljaikat is magasabbra tette: alkalmazottként egyik szakmából sem lehetett volna ötről a hatra jutni. Megalapította a családi vállalkozást 1999-ben, amelynek fejlődésében végigjárta a ranglétrát, előbb egyéni vállalkozó lett, később betéti társaságként működtek, míg a Taam-Acél Kft-t 1999-ben létesítette. A profilt a megszerzett végzettséghez igazították, éppen ezért acélszerkezeteket, burkolatokat, bádogos munkákat készítettek. Mind a mai napig ez az egyik legfontosabb tevékenységi körük.

Szakmai előrehaladása mellett Tamás Mihály családot alapított. Neje Tamásné Herczku Beáta, aki szintén a vállalkozásban találta meg a teendőket. Házasságukból két gyermekük született. Vivien (21) építészmérnök hallgató, Levente (16) középiskolás. Ők nemcsak a családi összetartozás erejét, hanem a saját vállalkozás kiépítésének mikéntjét is megtapasztalják. Meg is jegyezte Vivien: Anya, milyen szerencsések vagyunk a tesómmal, hogy nem kell máshol tapasztalatot szerezni, hanem itthon láthatjuk egy cég működését! Az építőipar fejlődésével, az új anyagok és technológiák megjelenésével és elterjedésével a felesége is egyre jobban belefolyt az építőipari tevékenységbe. Az adminisztratív tennivalók mellett most éppen a bádogos szakmában teljesíti ki elméleti és gyakorlati tudását.

Rajta tartják a szemüket valamennyi munkafázison. Különösen a költségtakarékosságra, a precizitásra, a megbízhatóságra, a határidők betartására fordítanak nagy gondot. Ez már csak azért is fontos, ha a jelenlegi partnereikkel a jövőben is kapcsolatot akarnak tartani, a megrendelők elégedettségének ez az alapja. Nem véletlen, hogy kézről kézre adják a telefonszámukat, hirdetésre nem költenek. De ehhez az is kell, hogy a munkahelyi balesetből tolókocsiba kényszerült férj az emelőkosaras daru segítségével a tetőn ellenőrzi, milyen munkát végeztek a kollégái. Nagy a kihívás, számolni kell a konkurenciával, a piaci szereplők ugyanis csak a legjobbakkal dolgoztatnak. A megrendelők egyre igényesebbek.

Referencia munkáik közt találjuk a műjégpálya csarnokot Sátoraljaújhelyen, a fallabda pályát Debrecenben, a Serioplast illatszerpalackozót Nyírbátorban, a nyírbogáti tornaterem faszerkezetét, a csengeri cipőgyárban öt ütemben építkeztek, Nyíregyházán a tanárképző főiskola, a Baumax, a Boda Üzletház, Pesten a Corvinus Egyetem, Hajdúnánáson egy kacsaól, Hodászon egy gyümölcsfeldolgozó, Tímáron egy acélszerkezet gyártó üzem őrzi a kezük nyomát.

A 2008-as gazdasági világválság térdre kényszerített jónéhány hazai vállalkozást. Tamás Mihály elégedetten nyugtázza, ezen a nehéz időszakon is sikeresen tovább tudtak haladni. Következetesen ragaszkodtak cégük működtetésének alapértékeihez. Így megtartották megrendelőiket. Ők a nehézségeket nem kifogásnak értelmezték, hanem lépcsőfoknak tekintették, amelyeken folyamatosan lehetett előrehaladni. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében amúgy sem könnyű a vállalkozások helyzete. Az építőipar nehezen heverte ki a válságot. Ám a legjobbak, ha meg is érezték, túljutottak rajta.

A fém hajlítható, az ember azonban nem. Élő példát szolgáltat rá a család. A miskolci munkahelyi baleset derékba törhette volna a házasságukat, a vállalkozásukat, ők azonban emberfeletti erővel, győztesen jöttek ki belőle. Mit számít az, ha tolószékből irányít valaki egy céget, ha mindenben segítik családtagjai, munkatársai?! A munkatársak megbecsülik a biztos jövedelmet adó céget. Gyermekeiknek példaképül szolgálnak a szülők. Az üzleti partnerek örömmel működnek együtt a Taam-Acéllal.

A majdnem tragédia még jobban összekovácsolta a családot. Üzleti útjaikon a közös ebéd már programnak számít. Szabad idejükben főzőcskéznek, kirándulnak, rokonaikat látogatják.

A szépen gondozott üzem udvaráról a családfő mutatja az utat, merre guruljon az autó biztonságosan. Ő pontosan tudja, merre van az előre. 

Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Lisztománia

Tüttő József alkotása 50x30cm, olaj/MDF. “Lisztománia, üzenet a Liszt érzékenyeknek!!” Rossz vicc, kicsit megengedtem magamnak az áthallás mókáját. Tüttő József jó humorral sajátos komponálással terítette elénk nagy zeneköltőnk jellemzőit: az... Tartalom megtekintése

Hitler Sasfészke Berchteschgadenben

Elérhetetlen, megközelíthetetlen, bevehetetlen… Már-már népmesei jelzők is feltűnnek az egykori náci vezető Salzburg mellett, ám mégis Bajorországban felépített rejtekhelyével kapcsolatos legendákban. Még a háború után is jó ideig megismerhetetlen volt... Tartalom megtekintése

Alkonyattól pirkadatig

Tüttő József alkotása60x90cm Olaj/MDF. A téma örök, a feldolgozások többsége ismert, de ez az egyéni, összetéveszthetetlen stílre fel kell kapni a fejet!!! A komor színhasználattal az állatok robusztussága is alátámasztott, a... Tartalom megtekintése