Tamás Mihály

A Taam-Acél Kft. tulajdonosa

Nagykálló

szszb_33_tk_tamas_mihaly.jpgVégy egy átlagos indíttatású családi hátteret, szerető szülőkkel és a szakmaszerzésre ösztönzéssel. Ebben a közegben nevelkedett Tamás Mihály, a Taam-Acél Kft. tulajdonosa. Nyolc testvér között a hetedikként született Tamás Mihály 1969. április 19-én Nyíregyházán Tisza Erzsébet háztartásbeli édesanya és Tamás Miklós fiaként. A nyíregyházi 110-es Szakmunkásképzőben Intézetben szerkezetlakatos szakmát szerzett. Dolgozott a Szabolcs megyei Állami Építőipari Vállalatnál, a Fémmunkás nyíregyházi gyárában. Letöltötte a katonaságot, de érezte, ki kell mozdulnia, mert a világ nem ér véget a város és az ország határánál. Ismeretség útján a németországi Frankfurt-am-Maine-be került. Homlokzati burkolatokat, üvegfalakat, acélszerkezeteket szereltek. A külföldi tapasztalat az igényesség mellett a saját céljaikat is magasabbra tette: alkalmazottként egyik szakmából sem lehetett volna ötről a hatra jutni. Megalapította a családi vállalkozást 1999-ben, amelynek fejlődésében végigjárta a ranglétrát, előbb egyéni vállalkozó lett, később betéti társaságként működtek, míg a Taam-Acél Kft-t 1999-ben létesítette. A profilt a megszerzett végzettséghez igazították, éppen ezért acélszerkezeteket, burkolatokat, bádogos munkákat készítettek. Mind a mai napig ez az egyik legfontosabb tevékenységi körük.

Szakmai előrehaladása mellett Tamás Mihály családot alapított. Neje Tamásné Herczku Beáta, aki szintén a vállalkozásban találta meg a teendőket. Házasságukból két gyermekük született. Vivien (21) építészmérnök hallgató, Levente (16) középiskolás. Ők nemcsak a családi összetartozás erejét, hanem a saját vállalkozás kiépítésének mikéntjét is megtapasztalják. Meg is jegyezte Vivien: Anya, milyen szerencsések vagyunk a tesómmal, hogy nem kell máshol tapasztalatot szerezni, hanem itthon láthatjuk egy cég működését! Az építőipar fejlődésével, az új anyagok és technológiák megjelenésével és elterjedésével a felesége is egyre jobban belefolyt az építőipari tevékenységbe. Az adminisztratív tennivalók mellett most éppen a bádogos szakmában teljesíti ki elméleti és gyakorlati tudását.

Rajta tartják a szemüket valamennyi munkafázison. Különösen a költségtakarékosságra, a precizitásra, a megbízhatóságra, a határidők betartására fordítanak nagy gondot. Ez már csak azért is fontos, ha a jelenlegi partnereikkel a jövőben is kapcsolatot akarnak tartani, a megrendelők elégedettségének ez az alapja. Nem véletlen, hogy kézről kézre adják a telefonszámukat, hirdetésre nem költenek. De ehhez az is kell, hogy a munkahelyi balesetből tolókocsiba kényszerült férj az emelőkosaras daru segítségével a tetőn ellenőrzi, milyen munkát végeztek a kollégái. Nagy a kihívás, számolni kell a konkurenciával, a piaci szereplők ugyanis csak a legjobbakkal dolgoztatnak. A megrendelők egyre igényesebbek.

Referencia munkáik közt találjuk a műjégpálya csarnokot Sátoraljaújhelyen, a fallabda pályát Debrecenben, a Serioplast illatszerpalackozót Nyírbátorban, a nyírbogáti tornaterem faszerkezetét, a csengeri cipőgyárban öt ütemben építkeztek, Nyíregyházán a tanárképző főiskola, a Baumax, a Boda Üzletház, Pesten a Corvinus Egyetem, Hajdúnánáson egy kacsaól, Hodászon egy gyümölcsfeldolgozó, Tímáron egy acélszerkezet gyártó üzem őrzi a kezük nyomát.

A 2008-as gazdasági világválság térdre kényszerített jónéhány hazai vállalkozást. Tamás Mihály elégedetten nyugtázza, ezen a nehéz időszakon is sikeresen tovább tudtak haladni. Következetesen ragaszkodtak cégük működtetésének alapértékeihez. Így megtartották megrendelőiket. Ők a nehézségeket nem kifogásnak értelmezték, hanem lépcsőfoknak tekintették, amelyeken folyamatosan lehetett előrehaladni. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében amúgy sem könnyű a vállalkozások helyzete. Az építőipar nehezen heverte ki a válságot. Ám a legjobbak, ha meg is érezték, túljutottak rajta.

A fém hajlítható, az ember azonban nem. Élő példát szolgáltat rá a család. A miskolci munkahelyi baleset derékba törhette volna a házasságukat, a vállalkozásukat, ők azonban emberfeletti erővel, győztesen jöttek ki belőle. Mit számít az, ha tolószékből irányít valaki egy céget, ha mindenben segítik családtagjai, munkatársai?! A munkatársak megbecsülik a biztos jövedelmet adó céget. Gyermekeiknek példaképül szolgálnak a szülők. Az üzleti partnerek örömmel működnek együtt a Taam-Acéllal.

A majdnem tragédia még jobban összekovácsolta a családot. Üzleti útjaikon a közös ebéd már programnak számít. Szabad idejükben főzőcskéznek, kirándulnak, rokonaikat látogatják.

A szépen gondozott üzem udvaráról a családfő mutatja az utat, merre guruljon az autó biztonságosan. Ő pontosan tudja, merre van az előre. 

Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése

Emlék

Ősz Zoltán alkotása 25×30 cm, pasztell. 2024 “Jaj, a gyerekkor mily tündéri kor volt: egy ködbe olvadt álom és való, ha hullt a hó az égből, porcukor volt, s a... Tartalom megtekintése