Muri Tiborné

A Magyar Kereskedelemért Nagydíj kitüntetettje

Nyíregyháza

szszb 30 tk Muri Tiborné Katika 1 RT.jpgA Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöksége a Roland Divatház Zrt. munkatársát, a kereskedelem területén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként „Az Európai Kereskedelem Napja” alkalmából Magyar Kereskedelemért Nagydíjban részesíti.

Nyíregyházi szaküzletük munkatársa, Muriné Kati üzletvezető vehette át az egyik legrangosabb díjat 2013 novemberében. Van-e titka annak, hogy mi alapján részesült ebben a díjban? A titok nyitját egy kellemes kávézóban beszéljük át.

Muri Tiborné született Reszegi Katalin Ózdon látta meg a napvilágot Kocsis Borbála és Reszegi Imre lányaként. Férje Muri Tibor vállalkozó. Egy gyermekük van, Roland (akkor még nem is sejtették a szülők, hogy ez a név mit jelent majd nekik.)

Végigjárta a kereskedelmi ranglétra minden fokát. Tanulóidejét a Rakamazi ÁFÉSZ-nél töltötte, ahol – tanulmányai befejezése után – tovább dolgozott.

További néhány állomás a munka világából: ZÖLDÉRT Vállalat, Vénusz Ruházat Nagyker, a Trans Tour Közlekedési Kft., innen visszatérés a divat világába az Aramis&Cretti Férfiak Divatja, majd a Roland Divatház nyíregyházi üzletének vezetője.

Valamennyi helyről hozott magával tapasztalatot, emberismeretet és folyamatosan vált egyre jobb vezetővé. Ennek a karriernek a legfontosabb támasza a család, amelynek tagjai a mai napig is támogatják.

Ő tipikusan az a főnök, aki meg akarja tanítani a munkatársait a kereskedelem fortélyaira. Ma a minőségi eladás dominál, aminek a titka a mosoly, az udvarias kiszolgálás, s ebben minden kollegája segítségére van.

Csak akkor jönnek vissza a vevők, ha elégedettek, annak ők pedig hangot is adnak a környezetükben. Az elégedett vevőnél nincs jobb reklám – vallja Muriné Kati – de azt nagyon pontosan tudja, hogy a nyilvánosságnak, a televíziónak, a reklámoknak mekkora hatása van. Ma az internet révén azonnal látják a divatot követők – korosztálytól függetlenül – hogy mit vegyenek fel hétköznapokra, az üzleti világ eseményeire a jól öltözött férfiak. Elegáns öltönyben ugyanis másmilyennek látszik a világ.

Az üzletükben forgalmaznak még további márkákat: Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Victorinox. Ezek a márkák is arra törekednek, hogy a vásárlók a minőségi termékek kényeztetése révén még magabiztosabbak, sikeresek legyenek.

Ez Kati személyes célja és üzleti küldetése is egyben.

Ahhoz, hogy az elismerő kitüntetést megkaphatta, köszönet Berendi Andrásnak, a Roland Divatház tulajdonosának, Szabó Lászlónak, közvetlen főnökének, a szakmai és emberi tudásért, amit elsajátíthatott, valamint a márkaigazgatóknak, akik a divat világában folyamatosan jelen vannak, és ezzel is segítik az üzletük munkáját.

A kitüntetést Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Demján Sándor, a VOSZ ügyvezetője és Krisán László, a VOSZ kereskedelmi szekciójának elnöke adta át.

Muriné Kati egy gyönyörű idézettel zárja üzleti sikereinek titokkeresését: „Nekem nagyon egyszerű ízlésem van, mindig a legjobbal vagyok megelégedve.” Oscar Wilde világszerte ismert író híres sorait jó lenne megfogadni ma mindenkinek, aki a személyes szolgáltatások terén, a kereskedelemben, a vendéglátásban, a gyógyításban, vagy éppen a hivatalokban dolgozik.

Muriné Katit személyesen is sokan ismerik, tudását, tapasztalatát, kedvességét nagyra becsülik. Nem véletlen, hogy hosszú évek óta visszajáró ügyfelek keresik fel. A nyíregyházi Korzó Üzletközpontban található Roland szaküzletben a vevők 60 százaléka törzsvásárló. A jó szemű üzletasszony pontosan tudja, melyik darab, kinek tetszik majd meg. A minőség csábító, a megjelenésre már nemcsak az üzleti világ menedzserei adnak sokat, hanem bármelyik vevő, aki szeretné jobban érezni magát. Időnként még mindig megtapasztalják a Rolandnál, hogy valaki először lép be az ajtón. Ugyanolyan kedvesen fogadják a tájékozódó, az érdeklődő idegent, mint a már rutinosan, konkrét céllal érkező törzsvevőt. Ha ugyanis hordta már valaki az itt kapható márkák termékeit, akár csak egyet is, nem felejti el az érzést, a minőségi áru, a jó megjelenés magabiztosságát. Arról a további előnyről nem is szólva, hogy ezek az öltönyök, zakók, pulóverek, ingek, nyakkendők és más kiegészítők még évek múlva is megőrzik egyedi, kiváló tulajdonságaikat. Nem véletlen, hogy a Roland Üzletházban divattanácsadóknak nevezik a munkatársakat, nem csupán eladónak. Itt a személyes szolgáltatás, a kifogástalan megjelenés előmozdítása a rendelkezésre álló holmikkal – alapkövetelmény. Ruhát vásárolni ugyanis nem olyan, mint élelmiszerboltba menni. A ruha nemcsak öltöztet, hanem sokat elmond a viselőjéről, az illető önmagáról alkotott képéről, és arról, miként látja az adott vevő a környezetét, miként adja meg a tiszteletet a helynek, a rendezvénynek, és az ott résztvevőknek. Az öltözködés tudomány, művészet és stílus is egyben.

Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése

Emlék

Ősz Zoltán alkotása 25×30 cm, pasztell. 2024 “Jaj, a gyerekkor mily tündéri kor volt: egy ködbe olvadt álom és való, ha hullt a hó az égből, porcukor volt, s a... Tartalom megtekintése

Csend a sziklák tövében

Biszák László alkotása 35x60cm. Lüktető  világunk   tele  van  meglepetéssel,  olyannyira,  hogy  belefér  bármilyen  szokatlan  torz,  pszicho,  sci fi,  csak  rettentsen! Nehéz  elhatárolódni,  nehéz kimaradni,  így  azután     egyszer... Tartalom megtekintése