Muri Tiborné

A Magyar Kereskedelemért Nagydíj kitüntetettje

Nyíregyháza

szszb 30 tk Muri Tiborné Katika 1 RT.jpgA Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöksége a Roland Divatház Zrt. munkatársát, a kereskedelem területén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként „Az Európai Kereskedelem Napja” alkalmából Magyar Kereskedelemért Nagydíjban részesíti.

Nyíregyházi szaküzletük munkatársa, Muriné Kati üzletvezető vehette át az egyik legrangosabb díjat 2013 novemberében. Van-e titka annak, hogy mi alapján részesült ebben a díjban? A titok nyitját egy kellemes kávézóban beszéljük át.

Muri Tiborné született Reszegi Katalin Ózdon látta meg a napvilágot Kocsis Borbála és Reszegi Imre lányaként. Férje Muri Tibor vállalkozó. Egy gyermekük van, Roland (akkor még nem is sejtették a szülők, hogy ez a név mit jelent majd nekik.)

Végigjárta a kereskedelmi ranglétra minden fokát. Tanulóidejét a Rakamazi ÁFÉSZ-nél töltötte, ahol – tanulmányai befejezése után – tovább dolgozott.

További néhány állomás a munka világából: ZÖLDÉRT Vállalat, Vénusz Ruházat Nagyker, a Trans Tour Közlekedési Kft., innen visszatérés a divat világába az Aramis&Cretti Férfiak Divatja, majd a Roland Divatház nyíregyházi üzletének vezetője.

Valamennyi helyről hozott magával tapasztalatot, emberismeretet és folyamatosan vált egyre jobb vezetővé. Ennek a karriernek a legfontosabb támasza a család, amelynek tagjai a mai napig is támogatják.

Ő tipikusan az a főnök, aki meg akarja tanítani a munkatársait a kereskedelem fortélyaira. Ma a minőségi eladás dominál, aminek a titka a mosoly, az udvarias kiszolgálás, s ebben minden kollegája segítségére van.

Csak akkor jönnek vissza a vevők, ha elégedettek, annak ők pedig hangot is adnak a környezetükben. Az elégedett vevőnél nincs jobb reklám – vallja Muriné Kati – de azt nagyon pontosan tudja, hogy a nyilvánosságnak, a televíziónak, a reklámoknak mekkora hatása van. Ma az internet révén azonnal látják a divatot követők – korosztálytól függetlenül – hogy mit vegyenek fel hétköznapokra, az üzleti világ eseményeire a jól öltözött férfiak. Elegáns öltönyben ugyanis másmilyennek látszik a világ.

Az üzletükben forgalmaznak még további márkákat: Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Victorinox. Ezek a márkák is arra törekednek, hogy a vásárlók a minőségi termékek kényeztetése révén még magabiztosabbak, sikeresek legyenek.

Ez Kati személyes célja és üzleti küldetése is egyben.

Ahhoz, hogy az elismerő kitüntetést megkaphatta, köszönet Berendi Andrásnak, a Roland Divatház tulajdonosának, Szabó Lászlónak, közvetlen főnökének, a szakmai és emberi tudásért, amit elsajátíthatott, valamint a márkaigazgatóknak, akik a divat világában folyamatosan jelen vannak, és ezzel is segítik az üzletük munkáját.

A kitüntetést Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Demján Sándor, a VOSZ ügyvezetője és Krisán László, a VOSZ kereskedelmi szekciójának elnöke adta át.

Muriné Kati egy gyönyörű idézettel zárja üzleti sikereinek titokkeresését: „Nekem nagyon egyszerű ízlésem van, mindig a legjobbal vagyok megelégedve.” Oscar Wilde világszerte ismert író híres sorait jó lenne megfogadni ma mindenkinek, aki a személyes szolgáltatások terén, a kereskedelemben, a vendéglátásban, a gyógyításban, vagy éppen a hivatalokban dolgozik.

Muriné Katit személyesen is sokan ismerik, tudását, tapasztalatát, kedvességét nagyra becsülik. Nem véletlen, hogy hosszú évek óta visszajáró ügyfelek keresik fel. A nyíregyházi Korzó Üzletközpontban található Roland szaküzletben a vevők 60 százaléka törzsvásárló. A jó szemű üzletasszony pontosan tudja, melyik darab, kinek tetszik majd meg. A minőség csábító, a megjelenésre már nemcsak az üzleti világ menedzserei adnak sokat, hanem bármelyik vevő, aki szeretné jobban érezni magát. Időnként még mindig megtapasztalják a Rolandnál, hogy valaki először lép be az ajtón. Ugyanolyan kedvesen fogadják a tájékozódó, az érdeklődő idegent, mint a már rutinosan, konkrét céllal érkező törzsvevőt. Ha ugyanis hordta már valaki az itt kapható márkák termékeit, akár csak egyet is, nem felejti el az érzést, a minőségi áru, a jó megjelenés magabiztosságát. Arról a további előnyről nem is szólva, hogy ezek az öltönyök, zakók, pulóverek, ingek, nyakkendők és más kiegészítők még évek múlva is megőrzik egyedi, kiváló tulajdonságaikat. Nem véletlen, hogy a Roland Üzletházban divattanácsadóknak nevezik a munkatársakat, nem csupán eladónak. Itt a személyes szolgáltatás, a kifogástalan megjelenés előmozdítása a rendelkezésre álló holmikkal – alapkövetelmény. Ruhát vásárolni ugyanis nem olyan, mint élelmiszerboltba menni. A ruha nemcsak öltöztet, hanem sokat elmond a viselőjéről, az illető önmagáról alkotott képéről, és arról, miként látja az adott vevő a környezetét, miként adja meg a tiszteletet a helynek, a rendezvénynek, és az ott résztvevőknek. Az öltözködés tudomány, művészet és stílus is egyben.

Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Lisztománia

Tüttő József alkotása 50x30cm, olaj/MDF. “Lisztománia, üzenet a Liszt érzékenyeknek!!” Rossz vicc, kicsit megengedtem magamnak az áthallás mókáját. Tüttő József jó humorral sajátos komponálással terítette elénk nagy zeneköltőnk jellemzőit: az... Tartalom megtekintése

Hitler Sasfészke Berchteschgadenben

Elérhetetlen, megközelíthetetlen, bevehetetlen… Már-már népmesei jelzők is feltűnnek az egykori náci vezető Salzburg mellett, ám mégis Bajorországban felépített rejtekhelyével kapcsolatos legendákban. Még a háború után is jó ideig megismerhetetlen volt... Tartalom megtekintése

Alkonyattól pirkadatig

Tüttő József alkotása60x90cm Olaj/MDF. A téma örök, a feldolgozások többsége ismert, de ez az egyéni, összetéveszthetetlen stílre fel kell kapni a fejet!!! A komor színhasználattal az állatok robusztussága is alátámasztott, a... Tartalom megtekintése