Ráment az operatőr nadrágja a forgatásra

Rákiáltottam a kutyára, az bebújt az ólba, de látom, hogy a vendégem jobb lába csupasz combközéptől

Minden évben kiülök én is este, meg reggel is az asszonyok közé. A tavaly hamarabb hazajöttem. Átöltöztem, délben jött egy tanár pár, Magyarországról voltak. Riportot akartak készíteni velem. Már a faluban több helyen filmeztek, fényképeztek. Nem akartam fogadni őket. Végül megegyeztünk, hogy más blúzt veszek.

A férfi kint akart a kertben filmezni. Mondtam, hogy ne menjen hátra az udvaron, mert a kutyánk veszélyes. Nem vette észre, hogy négy méter a lánc, indult a csűr fele amíg öltöztem. Hatalmas ordítás, a kutya csúnyán vonított. Ugrottam is a hölggyel ki, látom, hogy a férfi tápászkodik fel a földről. Én rákiáltottam a kutyára, az bebújt az ólba, de látom, hogy a vendégem jobb lába csupasz combközéptől. Ott “fityegett” a szövet le végig, mint egy kinyitott könyv oldala.

Falfehéren, csupasz lábbal állt előttem. Nagyon fura volt, nem álltam meg, hogy el ne mosolyogjam magam. A menyem, aki a kertben gyomlált, lóhalálában jött. Leültettük a férfit a lépcsőre. Szerencsére csak kis karcolása volt.  Fertőtlenítettük, majd ollóval levágtuk a nadrágcafatokat. Mondtam, hogy remélem kész vagyunk, nem lesz beszélgetés. Hát be kell fejezzék a riportot, mondta.

Kimentünk a patak mellé, a hölgy kérdezett, ő meg kamerázott. Nem mertem ránézni a lábára. Nagyon vicces volt, egyik lábán nadrág, a másik meg combközéptől lefele csupasz. Olyan mulatságosan nézett ki. Elmondtam, hogy a kutyánk be van oltva minden ellen, de e-mailen írják meg, hogyan végződött ez a sztori. Szerencsére nem lett semmi probléma. Csíkszeredában a szállodában volt ruhája, átöltözött.

Amióta néprajzos munkát végzek, megértem sok mindent, de ilyen nem volt. Rászenvedtem én is, mert miközben ugrottam ki az ajtón, beütöttem a bal kezemet a vascsőbe, eltörött a gyűrűs ujjam. Az egész kezem megdagadt, sokáig nagyon fájt. Most sem tudom lehúzni a gyűrűt.

Szerző: 2019. 06. 21.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló