Jocó barátom

Biszák László alkotása


40×40 cm.
Akril.

Furfangos tükör a portré magunkról, másról, olvasni, megfejteni a titkot ami az egyént rejti, amit magunkról sem tudunk, hiszen magunkat nem látjuk, hanem a társam arcáról érzékelem a reakciót, amivel beszédemmel, gesztikulációmmal kiváltok. Egyetlen azonos arc, mégis mennyi variációt rejt, picike mellékvágánnyal, vonással egy egészen más személyiséggé alakítom, amitől már nem Ő.

Magas szintű pingpong ahol a variációk sokasága ide oda labdázása folyik, oldott világos, és mély pontok, fények, vonások, a bőralatti csontozat vaskossága, vagy rejtett finomság.

A szemekről alig írtam, pedig az a pont ahova nézek, és bármit is matassak közben ruhán, cipőn, teljesen érdektelen hozzátartozója az alaknak, máris keresés nélkül újra a legpontosabb lesz a szem!! Csak néha téved az ember a szemről olvasva, olyan mint a biblia, ott rejtőzik az igazság, és persze a gazság is.

Biszák László kedves barátjáról készített kép érdekes. Erő, akarat, férfias ösztön, komolyság olvasható, a festőnek nem kellett finomkodnia, a férfiarcok rajzossága egy fincsi feladat. Színeiben is nyerő, mert a szín maga az élet, a valóság, és aki merész, és aki tud, ezt meg is lovagolja.

A portrézó a teremtés ördögével packázó, ez a kis ecsetes, vásznas birok, kihívás, és izgalom is, láz ami fogva tart, nem ereszt aminek csak egyetlen eredménye lehet: a biztos győzelem.

Szerző: 2020. 09. 26.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Lisztománia

Tüttő József alkotása 50x30cm, olaj/MDF. “Lisztománia, üzenet a Liszt érzékenyeknek!!” Rossz vicc, kicsit megengedtem magamnak az áthallás mókáját. Tüttő József jó humorral sajátos komponálással terítette elénk nagy zeneköltőnk jellemzőit: az... Tartalom megtekintése

Hitler Sasfészke Berchteschgadenben

Elérhetetlen, megközelíthetetlen, bevehetetlen… Már-már népmesei jelzők is feltűnnek az egykori náci vezető Salzburg mellett, ám mégis Bajorországban felépített rejtekhelyével kapcsolatos legendákban. Még a háború után is jó ideig megismerhetetlen volt... Tartalom megtekintése

Alkonyattól pirkadatig

Tüttő József alkotása60x90cm Olaj/MDF. A téma örök, a feldolgozások többsége ismert, de ez az egyéni, összetéveszthetetlen stílre fel kell kapni a fejet!!! A komor színhasználattal az állatok robusztussága is alátámasztott, a... Tartalom megtekintése