Megmutatja a pillanat és a téma szépségét

Könnyed, játékos irányzatoktól sem mentes, humora néha fanyar, kis fintor is belefér

Biszák Lászlót lehet, hogy nem is igen kell bemutatni a törzsközönségnek, de úgy gondoltam, hogy a képeit ismerők azért pár kiegészítőt szívesen olvasnak róla. 1959-ben Gyulán született, majd ilyen olyan utak Szekszárdra vezették. Felsorolásában segítő felnőtt festők bábáskodtak, hiszen korán megmutatkozott kreativitásával felhívta a hozzáértők figyelmét. Jó oktatók, és még jobb tanonc hamarosan saját lábra állva szorgalmával, tehetségével ma már elismert, és ismert festőként szerepelhet.

Én egy vaddohány képére figyeltem fel anno, amit lehet, hogy az idők során ő maga is a felejtős képek közé ejtett, ám ez a laza, gyors kép pontosan mutatta a pillanat és téma szépségét, a héjból kifejtődött magok vattaszerű ömlését, boldogságát!!! Gyors, és biztos ecsetvonásait később is élvezettel néztem, ez a jellemzője mai napig fellelhető, és kísérhető. Nem hozok fel példákat, hiszen 2018 óta jelen van az én oldalaimon is a többi társával együtt akiket az elkövetkezendő időben szeretnék valami hasonlóan bemutatni. Tehát Laci egy roppant kreatív sokoldalú ember, nem tudom biztosan, de a napi szinten összeálló események, az alkotótáborok hangulata, az egymásra figyelések lelki feltöltődése mind az előrelépések útjait erősítik. Próbálkozások, technikák, megoldások tarkítják, színesítik a mai napig tevékenységét, könnyed, játékos irányzatoktól sem mentes, humora néha fanyar, kis fintor is belefér, és mégis csuda jól tudja megjeleníteni, mozaikos mondani valóját.

Kiállításainak száma: a rangos tudásának lelete. Nagy szeretettel jegyzem aláírásommal, és elismerésemmel munkáit, egyetlen dolog hiányzik még, hogy eddig nem találkoztunk, de az “Ámítógép” ezt mára már megoldotta.

Szerző: 2020. 01. 12.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló