Az egybe-barnák szigetén

Írta: Szilvási Csaba

naturizmus.jpgA rádióban hallottam, hogy hazánkban is megszűnőben van a naturistákkal – vagy ahogy korábban hívtuk őket: a nudistákkal – kapcsolatos társadalmi előítélet. Ennek tanúságaként a szabad strandokon jelentősen növekszik a pucér fürdőzők száma. Előfordul, hogy vasárnapról hétfőre egy főre jut két pőre, de vannak helyek, ahol kit anya szült, az mind anyaszült meztelen, csupasz, ruhátlan, pucér.

A naturista-nudista paradicsom, az egybe-barnák szigete azoké, akiknek a testtérképén a ruha levétele után sem találunk napsugár és emberi tekintetek által be nem járt fehér foltokat.

Persze a prűdök, a szemérmesek, a konzervatívok még mindig füstölögnek. Szerintük a partokon parttalan a ledérkedés. Bosszantja őket, hogy strandszezonban színhússá vált a tavak és a folyók környéke. Valóságos erkölcsi fertő a sok leány- és asszonyfartő, szügy, csülök és dagadó. „Mezít Lenkék” és „Puc Ernők”, sőt egész csupasz családok lepik el a szabad vizek partjait.

Az illedelmesen felöltözött, terepszínű ruhás, gumicsizmás sporthorgászokat sem elsősorban a fiatal, ruganyos női testek háborítják fel, bár kétségtelen, hogy a sok ínycsiklandozó mell és püspökfalatocska elvonja figyelmüket a „pedzőkről”, ők is inkább az elhájasodott hasak, combok, a zacskós, ráncba gyűrt popók ellen lázadnak.

De hiába minden ellenérzés, tiltakozás, felháborodás. Immár a legintimebb testrészek mutogatása legitim lett, a bi- és mono- után polgárjogot nyert a „nukukini”, az Éva-kosztüm abszolút, a nulláig leegyszerűsített és az Ádám-frakk tökéletes, fügefalevél-mentes formája.

A rádió szerint az elfogadás abban is megnyilvánul, hogy több önkormányzat is felvette a kapcsolatot a naturistákkal, akik szívesen közreműködnek a szabad strandokat egyre inkább elborító szenny és mocsok, a szemét- és hulladékhalmok, a koszdombok és piszokhegyek eltakarításában.

A hivatalos aktust a következőképpen képzelem el: a polgármesteri hivatal illetékesei – természetesen teljesen csupaszon – megjelennek a nudista strandon, és egy fedelétől megfosztott könyvbe kupak és tollszár nélküli, meztelen, bronzbarna réz tollbetéttel aláírják a megállapodást, melynek értelmében a pucér szemetet a naturisták zárt szeméttároló-ruhába öltöztetik, és – az Európai Unió előírásainak megfelelően, környezetkímélő módszert alkalmazva – elégetik.

Mivel az erdei tisztások hazánkban már legfeljebb csak „piszkásoknak” nevezhetők, hiszen a sok kidobott kacat, ócska lom és szemét miatt az ország „zöld lombjában” több a koszfészek, mint a madárfészek, szó van arról, hogy a naturisták, mint turisták, a tölgyesekre, fenyvesekre és bükkösökre is kiterjesztik áldásos tevékenységüket.

Ezért már jó előre szólunk, hogyha az erdőben gombaszedés közben ruhátlan faunokkal és nimfákkal találkoznak, ne botránkozzanak meg. Tudják azt, hogy nem szatírokkal és driádokkal, csak a naturista erdőtisztító akció önkéntes és lelkes munkásaival van szerencséjük összefutni.

Bízzunk benne, hogy a rendet lassan megszerető és mindenütt meg is teremtő európai uniós kosztümös honfitársaink jóvoltából ezek a meztelen cserkészek rövidesen munka nélkül maradnak, s mint eddig tették, ezután is tétlenül süttethetik majd a nudista strandon pucér pocijukat.

A kép forrása: http://nbbke.hu/index.php/hu/a-naturizmus-tortenete   

Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése