És mégis eljött az angyal

Még a beleszáradt cukormázas edényeket, a finomlisztes tepsit is elmosogatta mire felébredtem

Énekelni jártunk minden karácsonykor és valahogy ezt az angyal is pontosan tudta. Mire hazaértünk mindig ez idő alatt hozta a cukorkákkal feldíszített karácsonyfát. Most is énekeltünk, de lestük az eget hátha meglátunk egy suhanó angyalt. Trappoltunk hazafele, hogy hátha még meglátjuk, amikor kirepül a házból. Nagy volt csalódásunk mikor megláttuk a csupasz karácsonyfát és nagyon ideges anyumat, apumat. 

Ennyire rosszak nem lehetünk, hogy ilyen nagypénteki fát hozzon az angyal nekünk karácsonyra, gondoltam magamban. Zavartan néztünk egymásra ők meg mérgesen csak ennyit mondtak, hogy az idén nem hoz cukorkát az angyal, mert csak az üres papírokat tudták elküldeni neki. Elénk tettek egy dobozt üres cukorkás papírokkal és otthagytak. Megismertük a dobozt, hisz mi fedeztük fel a ruhásszekrénybe eldugva. Csak egyet, ó csak egyet és kísértésbe estünk és visszaesők is voltunk, mert nagyon ki voltunk éhezve az édességre Egy hét sem kellett és a cukorka elfogyott. Szétrebbent az éneklőcsapat, csak egyedül maradtam a csupasz fával. Szúrt a torkom,a fenyőgyanta illata is nagyon izgatta a szememet. Ilyen nincs, jött a gondolat megmutatom, úgyis hoz cukorkát reggelre az angyal. 

Cukor és vaj még volt a házban egy kevés, és nekifogtam angyalt játszani, angyalt pótolni, amíg anyuék aludtak hátul a nyári konyhában Cukrot, kétcsipornyi vizet és a vajat tettem oda főni, egy tepsibe pedig finomlisztet töltöttem kétujjnyi vastagon. Nyomtam bele olyan kicsi parketta véggel formákat az lett volna a szaloncukor. Ujjbeggyel nyomogattam szívecske formákat, karikákat. A karikákra angyalszárnyakat is akartam nyomogatni, de inkább csak ördögszarvaknak sikerültek. Az egész kicsi cseppnyi nyomokba nem töltöttem, mert azok csak úgy lettek a lisztbe, a könnycseppnyi cukorkákat már úgysem tudtam volna felfűzni. 

Kiraktam hűlni, és ahogy kihűltek csomagoltam is az üres papírokba. Elől raktam a cukorkásakat, hátul, ahonnan nem vesz a pap bácsi a bikkfakókásakat. Szívecskések, karikásak, angyaliak, ördögiek mind felkerültek mikorra Szentistvánt énekelték a szomszédban. Betettem a colstokot, ácsceruzát, zoknit apumnak, Farmec sprayt anyunak, könyvet Rozinak. 

Reggelre csak eljött az angyal hozott nekem is vastag pulóvert és házi csokit. Anyuék nagy meglepetésére hozott második nekirepülésre cukorkát is az angyal. Nagyon jó angyal lehetett, mert még a beleszáradt cukormázas edényeket, a finomlisztes tepsit is elmosogatta mire felébredtem. Kellemes karácsonyt kívánok minden ismerősömnek, barátomnak.

Szerző: 2019. 12. 24.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló