A tíz kilós torta súlyos titka

Fel akarta emelni, de nem sikerült, újra ráfogott erősebben, de alig mozdult a kis tálcán

Volt időszak, még az internet előtti időkben, amikor baráti körben fel szoktuk köszönteni egymást úgy rendesen élőben. Ha jelképesen is egy csokor virág még, ha a sánc martjáról is volt szedve is nagy örömet szerzett. Torta már nem igen volt, de azért ígértük egymásnak, hogy a következő névnapra szülinapra kétszer akkora lesz. Addig ígérgettük a tortát, és növeltük a súlyát, hogy már tíz kilós volt a megígért virtuális torta.

Névnap egyik barátomnál volt, mikor szóltam a páromnak, hogy ideje lenne, tényleg készítsen egy tortát, hogy tudjunk menni, köszönteni. Neki is fogott a tíz kilós tortának, csak akkor lepődött meg, amikor kicseréltem a nagy tálcát egy akkorára, hogy azon hat kicsi pálinkáspohár is csak kocolódva fért volna el. Mondtam neki, hogy csak ilyen pici tortát viszünk be és én majd meghipnotizálom őket, és azt fogják érezni, hogy tíz kilós a torta és így a feladat megoldva. Sok mindent elhitt nekem a párom, de itt láttam, hogy ez már neki is sok. 

Úgy nézett rám,hogy azon gondolkodtam, meg kell mindjárt hipnotizáljam őt is, hogy elhiggye. Be is mentünk a tortával, amit már az ajtóban megkommentáltak, hogy ez biza nem tíz kiló. No de fel voltam erre készülve testileg, lelkileg. Koncentráltam és nagyon komoly képpel mondtam, hogy nézz a szemembe és csak a szemembe és úgy fogod érezni, hogy ez a kicsi torta igenis tíz kiló… Nevetett, de szót fogadott farkasszemet néztünk keményen, és én csak ismételgettem, hogy ez a torta biza tíz kiló. Mikor már láttam a szemébe, hogy kezdi elérni a megígért súlyt a kezébe adtam a tortát. Na, az a mosoly egyből megfagyott, apró gyöngyözés a homlokon megcsillant, az a kar, amelyik akár száz kilót is képes volt megemelni megremegett és kezdett engedni lefele. Azt a tekintetet nem lehet elfelejteni, szinte kiabálta ilyen, nincs ilyen nincs. A tortát letette az asztalra és leroggyant a székre. 

A felesége kacagva rákérdezett, hogy mi van, tényleg nem bírsz egy ekkorácska tortát. Maradt még energiám újrahipnotizálni, így mondtam neki is, hogy te is meg vagy hipnotizálva te is úgy érzed, hogy ez biza tíz kiló. Fel akarta emelni, de nem sikerült, újra ráfogott erősebben, de alig mozdult a kis tálcán lévő torta. Már két tekintet nézett nagyon gyanúsan rám, hogy mit is művelek velük… Hiszek én az ilyen hipnózisokba, de most nagyon biztosra mentem, hogy tényleg meglegyen megígért súly belesüttettem a párommal a tortába egy 9 kiló 70 dekás kalapácsot. Hát azt a névnapot sosem felejtem el és szerintem ők sem.

Megettük az ujjnyi vastag tortalapokat, végignevettük az estét. Hazafele a párom vitte a tálcát én a kalapácsot, és szerintem én is meg voltam hipnotizálva, mert alig éreztem a súlyát.

Szerző: 2019. 08. 03.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló