Üzenet a cici mellől

fan10011101.gifBalázs Gézának az Sms-nyelv és -folklór című könyve a folklórkutatás egy meglehetősen új területére kalauzolja az olvasót. A mobilüzenethez kötődő új jelenségeket vizsgája. Többek között ünnepekhez kapcsolódó különféle köszöntőket, például a húsvéti locsolóverseket. Ugyanakkor az újévi köszöntéseknek is egyre gyakoribb formája az sms-vers. Mindehhez az elkövetkezőkben egy újabb adalékkal kívánok szolgálni, azokkal a humoros, netán rímes sms-küldeményekkel, szövegekkel, esetenként versikékkel, amelyeket egy kisbaba megszületésekor szoktak küldeni, de gyakran nem a szülő megszólalásában, hanem az újszülöttében. Miről is van szó, nézzük: Íme, az első:

Szüleim nagy örömére 2011. december 31-én megszülettem, és ha már itt vagyok, elárulok néhány apróságot magamról. Szóval a csuklómra kötözött furcsa ízű szalagra azt írták, én lennék Kiss Pistike. Talán szőke tincseimnek és kék színű szemeimnek köszönhetően a nővér nénik mind odavannak értem. Bár most még picinek érzem magam, mindössze 3 kg és 52 cm vagyok, de háromóránként édesanyám karjaiban bőséges ennivalót és szeretetet kapok. Igyekszem hamar megerősödni, hogy személyesen is megismerhessek mindenkit.

Természetesen az adatok kicserélendők.

Az a csecsemő, amelyik már születésekor is életrevaló a szó átvitt és konkrét értelmében, ilyen sms-t „küldet” idézőjelben:

Elcsórtam a papa mobilját azért, hogy szóljak: december 31-én 7 óra 25 perckor megszülettem. Súlyom 3400 gramm, 51 centi vagyok, és a séróm óriási.

Egy másik variációban:

Üdvözöllek életem első sms-ével. Míg saját számom nem lesz, anyukám vagy apukám mobilján tudtok elérni. Pussz: Lacika.

S íme, egy harmadik variációban:

A mai nap úgy döntöttem, hogy véget vetek az egyre fokozódó izgalmaknak, és 3300 gramm súlyommal, 49 cm-es termetemmel megérkeztem a nagyvilágba. Anyukámmal együtt jól vagyunk.

Következzen egy rímes híradás:

Laci vagyok, 2500 gramm, egy darabig még nincs fogam. 52 centivel születtem reggel 8-kor, óvakodok még a bortól. Sokat sírok, cicit szopok, ha megnövök, majd még írok.

 

Természetesen meghittebb üzenetek is vannak!

Mikor megszülettél, ünnep volt az égen. Megkérték a Jóistent a kisangyalok szépen, legyen ez a kislány szebb a százszorszépnél, ragyogjon jósága szebben az ékszernél.

Mikor megszületik egy várva-várt gyermek, az élet dolgai új értelmet nyernek. Apaszív, anyaszív dobban meg egy párban, új fénnyel ragyognak a világra hárman.

(A kép forrása: anythingmaternity.com)

Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Lisztománia

Tüttő József alkotása 50x30cm, olaj/MDF. “Lisztománia, üzenet a Liszt érzékenyeknek!!” Rossz vicc, kicsit megengedtem magamnak az áthallás mókáját. Tüttő József jó humorral sajátos komponálással terítette elénk nagy zeneköltőnk jellemzőit: az... Tartalom megtekintése

Hitler Sasfészke Berchteschgadenben

Elérhetetlen, megközelíthetetlen, bevehetetlen… Már-már népmesei jelzők is feltűnnek az egykori náci vezető Salzburg mellett, ám mégis Bajorországban felépített rejtekhelyével kapcsolatos legendákban. Még a háború után is jó ideig megismerhetetlen volt... Tartalom megtekintése

Alkonyattól pirkadatig

Tüttő József alkotása60x90cm Olaj/MDF. A téma örök, a feldolgozások többsége ismert, de ez az egyéni, összetéveszthetetlen stílre fel kell kapni a fejet!!! A komor színhasználattal az állatok robusztussága is alátámasztott, a... Tartalom megtekintése