Üzenet a cici mellől

fan10011101.gifBalázs Gézának az Sms-nyelv és -folklór című könyve a folklórkutatás egy meglehetősen új területére kalauzolja az olvasót. A mobilüzenethez kötődő új jelenségeket vizsgája. Többek között ünnepekhez kapcsolódó különféle köszöntőket, például a húsvéti locsolóverseket. Ugyanakkor az újévi köszöntéseknek is egyre gyakoribb formája az sms-vers. Mindehhez az elkövetkezőkben egy újabb adalékkal kívánok szolgálni, azokkal a humoros, netán rímes sms-küldeményekkel, szövegekkel, esetenként versikékkel, amelyeket egy kisbaba megszületésekor szoktak küldeni, de gyakran nem a szülő megszólalásában, hanem az újszülöttében. Miről is van szó, nézzük: Íme, az első:

Szüleim nagy örömére 2011. december 31-én megszülettem, és ha már itt vagyok, elárulok néhány apróságot magamról. Szóval a csuklómra kötözött furcsa ízű szalagra azt írták, én lennék Kiss Pistike. Talán szőke tincseimnek és kék színű szemeimnek köszönhetően a nővér nénik mind odavannak értem. Bár most még picinek érzem magam, mindössze 3 kg és 52 cm vagyok, de háromóránként édesanyám karjaiban bőséges ennivalót és szeretetet kapok. Igyekszem hamar megerősödni, hogy személyesen is megismerhessek mindenkit.

Természetesen az adatok kicserélendők.

Az a csecsemő, amelyik már születésekor is életrevaló a szó átvitt és konkrét értelmében, ilyen sms-t „küldet” idézőjelben:

Elcsórtam a papa mobilját azért, hogy szóljak: december 31-én 7 óra 25 perckor megszülettem. Súlyom 3400 gramm, 51 centi vagyok, és a séróm óriási.

Egy másik variációban:

Üdvözöllek életem első sms-ével. Míg saját számom nem lesz, anyukám vagy apukám mobilján tudtok elérni. Pussz: Lacika.

S íme, egy harmadik variációban:

A mai nap úgy döntöttem, hogy véget vetek az egyre fokozódó izgalmaknak, és 3300 gramm súlyommal, 49 cm-es termetemmel megérkeztem a nagyvilágba. Anyukámmal együtt jól vagyunk.

Következzen egy rímes híradás:

Laci vagyok, 2500 gramm, egy darabig még nincs fogam. 52 centivel születtem reggel 8-kor, óvakodok még a bortól. Sokat sírok, cicit szopok, ha megnövök, majd még írok.

 

Természetesen meghittebb üzenetek is vannak!

Mikor megszülettél, ünnep volt az égen. Megkérték a Jóistent a kisangyalok szépen, legyen ez a kislány szebb a százszorszépnél, ragyogjon jósága szebben az ékszernél.

Mikor megszületik egy várva-várt gyermek, az élet dolgai új értelmet nyernek. Apaszív, anyaszív dobban meg egy párban, új fénnyel ragyognak a világra hárman.

(A kép forrása: anythingmaternity.com)

Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése