Kerti parti a kutyaólnál

dog-cat-friendship.jpgAz elkövetkezőkben szubjektív történeteket fognak olvasni, s nyelvi vonatkozása esetleg annyi, hogy csekélyke adalékul szolgál az állatnévadás motivációjához. Az első kisállatunk egy koromfekete hollandi törpenyúl volt, a következő névre hallgatott: Rudika, a puszi nyuszika. Ugyanis amint megsimogatta az ember, azonnal elkezdte nyalni a kezét. Közismert, hogy ő a legolcsóbb fűnyíró, s ebből következett az is, hogy amikor elrágta a telefonvezetéket, le kellett szűkíteni a mozgásterét az étkezőre és az előszobára.

A következő állatunk egy cocker spániel volt, a nevét örököltük: Félix, a törzskönyvezett hivatalos neve: Bojtos Szépe Arnold. Amikor már nem látott és nem hallott szegény, akkor csak a szeretetünket érzékelte. Ha közelében voltunk, tudta, hogy megsimogatjuk. A jámbor jószág óljába beköltözött egy macska. Bizonyára valamelyik szomszédé. Együtt aludtak. Egyik reggel vettem észre, amikor vittem neki az ételt. A cicus akkorát szökellt, mintha in flagranti értem volna őket.

Az egyik alkalommal kinn nyírtuk a füvet a nyuszinkkal, illetve legeltettük, és természetesen ő is bekukkantott a mindenkinek otthont adó ólba, azonban nem vágyott rá. A nyár közeledtével természetesen az állandó lakosok is megjelentek az ól körül, a verebek. Jól megdézsmálták kutyusunk ételét, s amikor betettem az ólba a tálkáját, a verebek úgy sétáltak ki s be, mintha otthon volnának. Bátran csiripeltek és csipegették az elemózsiát. Már azt hittem, hogy nincs több vendég állat, igaz, a rigókról még nem is szóltam, amikor az egyik délután arra lettem figyelmes, hogy egy fácánkakas szaladgált a kertünkben a kerítés mellett, mint aki menekülni akar. Vajon ő is az ólra pályázott?

Jelenlegi háziállatunk egy labrador kölyökkutya. Mivel az anyja Blondi, az apja Boston, így mi is b betűs nevet adtunk a kis jövevénynek, így lett Buffon. Bizonyára megbocsátja a Juventus kapusa, de mivel a család nagy olaszfutball-rajongó, így egyértelmű volt a döntés. Ugyanakkor bizonyára megbocsátja a francia természettudós, író is. Buffon hamarosan a szocializálódás útjára lépett, ugyanis az ugyancsak B betűs Borsodnádasdra utaztunk vele. Jól érezte magát, szinte végig aludt. Egy alkalommal egy d betűs állatba lépett, egy darázsba. Igen rosszulesett neki.  A közellenség pedig egy f betűs elektromos eszköz, a fűnyíró. Olyan harcba száll vele, és akkora ugatással vehemenskedik, mintha a család életét volna hivatott megvédeni. És miért a legjobb barát a kutya? Íme, egy idézet:

Egy kutyának nem kell luxusautó, se hatalmas ház, se drága ruhák. Beéri egy útszéli talált bottal. Lehetsz gazdag vagy szegény, buta vagy okos, agyafúrt vagy tökkelütött, a kutyádnak mindegy. Ő csak szeretetet kér és ad. Hány emberről mondhatod el ezt? Hány ember szeret feltétlen és olthatatlan szeretettel?

(A kép forrása: hdwpics.com)

Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Lisztománia

Tüttő József alkotása 50x30cm, olaj/MDF. “Lisztománia, üzenet a Liszt érzékenyeknek!!” Rossz vicc, kicsit megengedtem magamnak az áthallás mókáját. Tüttő József jó humorral sajátos komponálással terítette elénk nagy zeneköltőnk jellemzőit: az... Tartalom megtekintése

Hitler Sasfészke Berchteschgadenben

Elérhetetlen, megközelíthetetlen, bevehetetlen… Már-már népmesei jelzők is feltűnnek az egykori náci vezető Salzburg mellett, ám mégis Bajorországban felépített rejtekhelyével kapcsolatos legendákban. Még a háború után is jó ideig megismerhetetlen volt... Tartalom megtekintése

Alkonyattól pirkadatig

Tüttő József alkotása60x90cm Olaj/MDF. A téma örök, a feldolgozások többsége ismert, de ez az egyéni, összetéveszthetetlen stílre fel kell kapni a fejet!!! A komor színhasználattal az állatok robusztussága is alátámasztott, a... Tartalom megtekintése