Csörgő Gábor

Az OTP fiókvezetője,

Balmazújváros

hb_02-114_csorgo_gabor.jpgMajdnem két évtizeddel ezelőtt 27 évesen az ország legfiatalabb OTP fiókvezetője lett, azóta bizonyította az akkori döntés helyességét, hisz Csörgő Gábor ma Balmazújváros közismert és elismert személyisége. A kitartó, következetes és kemény munkára szülei, az egyszerű, dolgos tsz-tagok tanították, akik két kezük munkájával teremtettek megnyugtató egzisztenciát gyermekeik számára. Ők ma már nyugdíjasok, a család két gyermeke közül Gábor az idősebb, 1955. október 27-én született Balmazújvároson. Húga, aki könyvelő, családjával Miskolcon él, sógora erdőmérnök, az Északerdő Rt. erdészeti telepvezetője. Csörgő Gábor gyermekkorának jelentős része a Nagydomb környékéhez kötődik, ahol az utcabeli gyerekekkel csapatba verődve főleg focizással töltötték az időt. Jó légkörű, jó mentalitású baráti társaság volt ez, olyan, amelyben életre szóló barátságok kötődtek.

Soha nem tartozott a hangoskodók közé, már általános iskolás korában kitűnt nyugodtsága, megfontoltsága. Jó tanuló volt, leginkább a matematikát kedvelte. Ezért is vezethetett útja Nyíregyházára, a közgazdasági szakközépiskolába, ahol a banki tagozaton tanult, itt ismerkedett meg a banki szakma alapjaival. Az iskolában versenyszerűen sportolt is, atlétizált meg kosárlabdázott. Negyedikes korában több hónapon keresztül a kosárcsapat felkészítésében is tevékenyen részt vett, edzéseket vezetett. Ez is szerepet játszott abban, hogy a Testnevelési Főiskolára jelentkezett továbbtanulni, ahová a sokszoros túljelentkezés ellenére majdnem bejutott, a legutolsó szűrőn akadt fenn. Így dolgozni kezdett, a Hortobágyi Állami Gazdaság Munkaügyi Osztályán lett bérrevizor akkor, amikor a cég igazi fénykorát élte. Időközben katonai szolgálatra is behívták, Hajdúsámsonban századírnokként jó sora volt, háromszoros Kiváló Katona címmel a zsebében szerelt le.

Visszatért dolgozni az állami gazdasághoz, ám ezerkilencszáznyolcvankettőben elfogadta az újabb invitálást az OTP balmazújvárosi fiókjába, ahol különböző munkaterületekkel ismerkedhetett meg, majd elődje nyugdíjazása miatt őt bízták meg a fiókvezetéssel. Hogy a kihívásnak eleget tudjon tenni több speciális bankszakmai tanfolyamon, továbbképzésen vett részt, majd Budapesten a Nemzetközi Bankárképző Központban szerzett felsőfokú képesítést 1997-ben.

Jó kollektívát örökölt, tevékenységüket tovább javítva a 80-as évek végére sikerült elérniük, hogy a legjobbak között emlegették a balmazújvárosi fiókot, több alkalommal nyerték el a megyében a „Legjobb OTP-fiók” címet. A folyamatos és eredményes munka következményeként ma is meghatározó szerepet játszanak a régióban.

Az eddigi eredmények Csörgő Gábor számára is anyagi, erkölcsi elismerést hoztak: vezérigazgatói dicséretek és az OTP Bank Kiváló Dolgozója cím is jelzi mindezt. 1985-ben a közéletbe is bekapcsolódott, tanácstag, a tanács vb-tagja lett. 1990 óta folyamatosan képviselő az önkormányzati képviselő-testületben, két cikluson keresztül a pénzügyi bizottság elnöke volt. A sport, a futball máig elmaradhatatlan eleme életének, tagja volt az OTP válogatottnak és a magyar bankválogatottnak. Kivette részét a város sportjának irányításából is, többek között az ő érdeme a sportegyesület baráti körének létrehozása, amely éveken át hatékony segítséget nyújtott a város sportjának. Sikeres életútjáról így vall az OTP fiókvezetője:

– Eddigi életem meghatározó elemei a becsületesség, a tisztesség, a következetesség és az őszinteség, ebben a szakmában ezek elengedhetetlen feltételek. Természetesen nem hátrány az a higgadtság és megfontoltság sem, amely mindig is része volt életemnek, amelyeket mindig többre becsültem a hangoskodásnál. Az őszinte, emberi hangot mindenkivel meg kell találni. Rengeteg emberrel kerültem kapcsolatba az elmúlt húsz év során, és nyugodt lelkiismerettel kijelenthetem, hogy a segítő szándékot mindig megtapasztalhatták. Ha erre volt szükség, a nemet is mindig őszintén megmondtam, csak így lehet hiteles az ember.

1976-ban kötött házasságot Soróczki-Pintér Rózával, aki könyvelő-tervező alapképzettséggel rendelkezik és ma vállalkozóként egy üzletet vezet. Két gyermekük közül az 1977-ben született Szabolcs apja nyomdokain haladva közgazdász lett, Budapesten a bankszakmában dolgozik. Gábor 1987-ben született, ő most elsős Debrecenben a Bethlen Gábor Közgazdasági Szakközépiskolában.

Csörgő Gábor szabadidejének jelentős részét a ház körüli teendők elvégzése tölti ki. Emellett alföldi emberként szívesen megfordul a hegyekben és igyekszik minden évben közös családi nyaralást szervezni.

Eddigi életével szakmai és családi vonatkozásban is elégedett, a nemrégen tartott huszonöt éves érettségi találkozón kiderült, hogy az érettségi idején megfogalmazott vágyak egy kivétellel – nem születtek ikrei – teljesültek.

 (Hajdú-Bihari Almanach 2. kötet. In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2002.)
Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése

Emlék

Ősz Zoltán alkotása 25×30 cm, pasztell. 2024 “Jaj, a gyerekkor mily tündéri kor volt: egy ködbe olvadt álom és való, ha hullt a hó az égből, porcukor volt, s a... Tartalom megtekintése

Csend a sziklák tövében

Biszák László alkotása 35x60cm. Lüktető  világunk   tele  van  meglepetéssel,  olyannyira,  hogy  belefér  bármilyen  szokatlan  torz,  pszicho,  sci fi,  csak  rettentsen! Nehéz  elhatárolódni,  nehéz kimaradni,  így  azután     egyszer... Tartalom megtekintése